Captain America: Civil War Çizgi Roman Göndermeleri


Captain America: Civil War 06.05.2016 tarihi itibariyle sinemalara geldi ve fırsat bulduğumuz anda izledik. Film genel olarak çoğu kişinin beklentisini karşıladı, kimisi için yapılmış en iyi çizgi roman filmlerinden birisi olurken, kimisi için de daha iyisini yapabilirdi izlenimini doğurdu. Kişisel olarak filmden memnun bir şekilde ayrılmayan bir izleyici olsam da bu yazı, benim film hakkındaki görüşlerimi içermeyecek. Filmde yer alan bütün çizgi roman göndermelerini yakalayıp sizlere listeleyelim dedik.

Tabii, söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama yazı SPOILER içerir.

Öyleyse başlayalım!

Bucky'nin tetikleyici kelimeleri: Bucky'i Kış Askeri olarak harekete geçirmek için bazı anahtar kelimeler kullanıyorlardı. Bunlardan "Homecoming", Spider-Man'in Marvel evrenindeki solo filmi Spider-Man: Homecoming'e gönderme ancak daha önemlisi, alakasız şekilde söylenen One (1), Nine (9), Seventeen (17) sayılarını birleştirince 1917, yani Bucky Barnes'ın doğduğu yılı buluyoruz. Ve hayır, Ömer Çelakıl değilim.

Redwing: Falcon'un filmde, iz sürmek için kullandığı drone, çizgi romanlarda Falcon'un aynı görevler için telepatik olarak iletişim kurduğu gerçek bir şahine taktığı isim.

Wakanda Olayı: Filmin başında, Wanda kontrolünü kaybedip binanın bir kısmını Crossbones'la patlatıyordu. Civil War çizgi romanının başında New Warriors ismindeki genç bir ekibin savaşı esnasında Nitro kendisini patlatıyor ve 600 kişinin ölümüne sebep oluyordu. İki olayı da kayıt yasası teklifi takip etti.

Dekan Pelton: Tony, MIT'deki konuşmasından sonra çıkarken yanına gelen akademisyen, Community dizisindeki üniversitenin eğlenceli mi eğlenceli dekanıydı. Bu bilgiyi neden verdik? Winter Soldier filminde de Community'nin Abed'i Danny Pudi'yi görmüştük. Daha da önemlisi, Marvel, Russo biraderleri Community için yönettikleri 2 adet efsane paintball bölümünden sonra işe almıştı. Sağlam bir eğlence istiyorsanız, Community'nin 2. sezonunun son iki bölümünü izleyebilirsiniz.

Miriam: Tony'i asansörde durdurup oğlunun öldürüldüğünü söyleyen kadının adı bu. Civil War çizgi romanında Tony Stark'ın basın açıklamasından sonra Tony'nin yüzüne tükürüp, Nitro'nun patlamasında oğlunu kaybettiğini söyleyen kadının adı da Miriam Sharpe'dı.



Birleşmiş Milletler: Anlaşmaya göre, Avengers, Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak çalışacaktı. Ancak çizgi romanlarda Avengers ekibi gerçekten de BM'e bağlı olarak uzun bir süre çalışmıştı Civil War'dan bile öncesinde. Tabii, orada daha özgürlerdi.

Helmut Zemo: Captain America'nın önemli düşmanlarından Baron Zemo tabii ki de.

Vasily Karpov: Zemo'nun işkence ettiği Hydra ajanını ilk defa Ed Brubaker'ın yazdığı Captain America'nın 5. sayısında görmüştük. Kendisi Winter Soldier'ı göreve hazırlamakla sorumluydu. Tıpkı filmde olduğu gibi.

Satranç: Vision'u filmin başında satranç oynarken görmüştük. Vision çizgi romanlarda satranç oynamayı oldukça seven bir arkadaş.


Sharon'un cenaze konuşması: Sharon, cenazede "Peggy halam bana şöyle demişti" deyip söylediği şeyler, Amazing Spider-Man: Civil War serisinde Captain America'nın Peter Parker'a söylediği şeylerle birebir aynı.


T'Chaka: Black Panther'in babası, çizgi romanlarda da politik bir konferanstaki bir patlamanın sonucunda ölüyordu. Ancak orada patlamanın müsebbibi, Avengers: Age of Ultron'da Andy Serkis'in oynadığı Ulysses Claw karakteriydi.

Everett Ross: Martin Freeman'ın karakteri filmde özel bir terörizm biriminin başındayken, çizgi romanlarda Wakanda temsilciliğinin yanı sıra Black Panther'a, rehberlik yapan birisiydi.

D-23: Bucky'nin kapatıldığı o küçücük hücrenin üzerinde bu yazıyordu. Benim de sonradan öğrendiğime göre D-23, Civil War'ın duyurulduğu Disney fuarı imiş.

"En azından beni hatırlayabilirdin": Bucky, Natasha'yı dövüş esnasında yakaladığında bunu söylüyordu Nat. Her ne kadar geçmişte olan ve Winter Soldier'da bahsi geçen karşılaşma olabilir ancak bir ihtimal de şu ki Natasha Romanoff çizgi romanlarda eğitim aldığı gençlik yıllarında Bucky Barnes'tan da eğitim almıştı. Tabii bir de romantik ilişkileri vardı ancak bununla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Dora Milaje: Black Panther arabasına doğru giderken, arabanın önünde bekleyen Black Widow'a çekilmesini söyleyen, sert bir kadın vardı. İşte bu kadın çizgi romanlarda Black Panther'ın kişisel korumalarının başındaki kişi. Bu korumalar, eğer Wakanda kralı bekarsa onun potansiyel eşleri de olabiliyorlardı. İşin ilginci, Civil War'da gerçekten de Natasha ve Milaje birbirleriyle kavga etmişlerdi.


Leipzig: Havaalanındaki kavganın yapıldığı şehir. Bu şehir, Baron Zemo'nun doğduğu yer.

Peter'ın kostümü: Eh, Peter'a Civil War esnasında giydiği kostümü Civil War çizgi romanında da Tony Stark'ın verdiğini biliyorsunuz değil mi artık?

Captain America vs. Spider-Man: Spidey, Civil War çizgi romanında da Cap ile birebir kavgaya girişmişti. Hatta daha fazlası, Spidey bu kavgada Cap'in kalkanını ağlarıyla alıvermişti.


Hawkeye-Ant Man ortaklığı: Ant-Man'in Hawkeye'ın okuna binmesi bir ilk değil. İkili bunu birden fazla sefer yaptılar çizgi romanlarda.


Giant Man: Kim olduğunu burada anlatmayacağım ama Scott çizgi romanlarda hiçbir zaman Giant Man olmamıştı. Bu kimliği üstlenen kişi Hank Pym'di. İşin ilginci, bir ara Hawkeye da devleşti.

Kalkandaki çizikler: Black Panther, Cap'in kalkanını tırnaklarıyla çiziyordu. Çizgi romanlarda bunu yapabilen kişi Wolverine'di!


The Raft: #TeamCap'in hapsedildiği bu hapishane, çizgi romanlarda Tony Stark ve Reed Richards'ın, kötüler ile yasaya karşı gelen kahramanları hapsettikleri Negatif Bölge'deki Prison 42'ye doğrudan bir gönderme.

Joe Russo: Zemo'nun öldürüp otelin küvetine bıraktığı cesedi oynayan (?) kişinin yönetmen Joe Russo olduğunu biliyor muydunuz? Zemo'nun telefonunda kaydını dinlediği karısının sesi de Ann Russo'ya aitmiş.

Kış Askerleri: Yedekte tutulan ekstra Winter Soldierlara şaşırmadınız umarım. Ed Brubaker'ın Captain America yazdığı dönemde Longest Winter ismindeki öyküde, birden çok Winter Soldier olduğunu öğrenmiştik ve Bucky'nin bunları engellemeye çalışmasını izlemiştik.

Bu sahne:


Steve'den Gelen Mektup: Tony filmin sonunda Steve'den bir mektup alıyordu. Tıpkı Civil War çizgi romanının sonunda aldığı gibi. İçerikleri farklı olsa da iki mektup da Tony'i duygulandırma konusunda ortak bir noktaya sahip.

Cap vs. Iron Man: Steve ve Tony savaşırken, Tony yere düşünce Steve'in kalkanla allah ne verdiyse vurması, doğrudan doğruya Civil War 7. sayının finaline bir gönderme:



Bucky'nin Wakanda'ya emanet edilmesi: Bunun herhangi bir göndermesi yok ancak, çizgi romanlarda Wakanda dünyanın bütün ülkelerinden daha ileri bir teknolojiye sahip. Yani, Bucky'i tedavi edebilecek bir yer varsa orası Wakanda'dır.

Göndermelerimizin sonuna geldik. Kaçırdığımız, unuttuğumuz varsa yorumlara bırakabilirsiniz!

Ayrıca filmden sonra içinizi çizgi roman aşkı mı sardı? O zaman sizi iki kapıya yönlendirelim:

Captain America Okuma Rehberi
Iron Man Okuma Rehberi

Ve tabii ki filmin oldukça sağlam bir analizine ve incelemesine gitmek için:

Captain America: Civil War (2016) İncelemesi

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget