İnceleme: Captain America: Steve Rogers #5


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 28.09.2016
İçerdiği Sayı: Captain America: Steve Rogers #5
Hikaye: Civil War II tie-in
Yazar: Nick Spencer
Çizer: Javier Pina
Yayıncı: Marvel[/update]
Steve Rogers'ın hikayesi resmen karmakarışık oldu çıktı. Önce kendisinin Hydra ajanı olduğunu öğrendik. Red Skull tarafından, Kobik isimli kozmik küp kullanılarak hafızası değiştirilmişti. Daha sonra Steve, Red Skull'ı yıkmak istediğini söyledi, bu sefer de çifte ajan sandık. Son sayıda da görmüştük ki Steve hala bir Hydra ajanı, ama örgütün daha da mükemmelleşebilmesi için Red Skull'ın ölmesi gerektiğine inanıyor. Ayrıca Civil War II serisinde de Iron Man'in yanında gözükürken, diğer taraftan Carol Danvers'ın polisliğini yapıyordu.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya yine Flashback sahneleriyle başlıyoruz. Önceki sayıda Steve'in bu değişmiş geçmişinde annesinin öldürüldüğünü görmüştük. Şimdi öldüren kadın, Elsa, Steve'İ alarak iki doktorun malikanesine götürüyor. Orada başta kabul etmeseler de Steve'i programlarına dahil edeceklerini söylüyor. Günümüzdeki sahneler ise daha çok Civil War II'nun arka planını oluşturuyor. Steve, Medusa'nın Ulysses'i tanıttığı gece, tek bir yerde toplanan bütün kahramanları bombardımana tutacakmış ancak Ulysses'in geleceği gördüğünü öğrenince adamlarına dur emri vermiş. Ulysses'in geleceği görmesini Dr. Erik Selvig ile konuşurlarken nasıl devre dışı bıracaklarını tartışıyorlar. Bunun için Steve Ulysses'i öldürmeye gidiyor ancak gittiği gece, Tony Stark'ın Inhumanların evini bastığı geceye denk geliyor müdahale edemiyor. Daha sonra da Ulysses korumaya alınıyor zaten. Steve ve Selvig, Ulysses'i yönlendirmek için dengeleri bozmaya karar veriyorlar ve Bruce Banner'a ilaç olduğunu söyledikleri bir şey gönderiyorlar. Bu da daha sonra Ulysses'in, Hulk'un herkesi öldürdüğü görüsünü görmesine sebep oluyor. Daha sonra Steve bu inhumandan Red Skull'a bahsediyor ve öldüreceğini söylüyor. Skull, öldürmemesini, savaş bitene kadar bir Stark'ın bir de Danvers'ın yanında yer almasını söylüyor. Sonundaysa Steve, bütün planlarına rağmen nasıl oluyor da kendisinin öldürüleceğini Ulysses'in gördüğünü anlamıyor ve sayı bitiyor. [/error]


Görüş


Pekala, Civil War II ile ilgili ana derginin bize söylemediği kadar çok şey gördük. Steve'i her panele sokmaya çalışmışlar. Güzel hareketti ama okurken sürekli ana serinin alt yapısını toparlamaya çalışıyorlarmış gibi hissettim. Tabii aylar önce yazılmış sayılar bunlar ama insan irite olmadan edemiyor. En azından Steve'in neden iki taraflı oynadığını görmüş olduk. Hulk'un ölümüne asıl sebep olanın Steve ve Selvig olduğunu gördük. Steve'in gerekirse bütün kahramanları öldüreceğini de gördük. Peki, bu nereye kadar devam edecek? Steve sürekli birilerini elinden mi kaçıracak? Ayrıca Steve'in göğsündeki devasa Hydra logosu nedir yahu? Bu adam Avengerlarla beraber hiç mi yalnız kalmadı? Sayı bize genel olarak hikayenin gidişatında çok bir şey katmıyor. Sadece Civil War II'da olan şeyleri Steve'in gözünden görmüş olduk. Sayının finali de Civil War II 5'in finaline bağlanmış oldu. Muhtemelen olayın ilerleyişini Civil War II #6'da göreceğiz. 
7.0
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget