İnceleme: Wonder Woman #6


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 14.09.2016
İçerdiği Sayı: Wonder Woman #6
Hikaye: Year One: Part Three
Yazar: Greg Rucka
Çizer: Nicola Scott
Yayıncı: DC Comics[/update]
Önceki sayılarda da dediğimiz gibi Wonder Woman dergisi, tek dergide iki hikaye anlatıyor. Batman'in 3, yandaşlarıyla beraber 7, Superman'in 2, yandaşlarıyla beraber 5 dergisi varken, Wonder Woman ailesinin sadece tek bir dergisi olması üzücü. Neyse, bunu geçelim. Derginin Year One kısmı, Diana'nın kökenini anlatıyordu. Henüz iki sayı gördük. Bu iki sayıda Steve Trevor'un adaya düştüğünü ve Amazon konseyi tarafından kendi dünyasına götürülmeye karar verildiğini görmüştük. Bu iş için de Diana'yı seçmiş, Steve'in düşen uçağını görünmez panellerle kapatarak altlarına sürmüşlerdi. Kraliçe Hippolyta, Diana'yı, erkeklerin dünyasına gittiğinde, tekrar Themyscira'ya giremeyeceği konusunda uyarmıştı. Böylece Steve ve Diana dış dünyaya açılmışlardı.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Steve ve Diana bir sahile iniş yapıyorlar. Daha sonra üstlerine haber veren Steve'i, Diana'yla birlikte alıyorlar. Diana tabii söylenen hiçbir şeyi anlamıyor. Diana'yı bir hücreye kapatırlarken Steve'i muayene ediyorlar ve gönderdiklerinden daha sağlıklı bir halde olduğunu söylüyorlar. Diana'nın getirdiği silahlara ve görünmez uçağa ise hayran kalıyorlar. Ne söylediğini çözmek için Dr. Perez isminde bir Antik Yunan uzmanı getiriyorlar ama beceremiyor. Akşamında, Steve, kankası Nick'in karısına eşinin öldüğü haberini verirken, çocuğuna ninni söylüyor. Hücresinde mahkum olan Diana ise bir anda birçok hayvan tarafından ziyaret ediliyor. Ertesi sabah, Etta Candy, Diana'yı anlaması için bir başka uzman olan Dr. Barbara Ann Minerva'yı, yani bizim tanıdığımız ismiyle Cheetah'nın insan halini getiriyor. Minerva Diana'nın dilini çözüyor ve konuşmanın içinde Diana, önceki akşam tanrıların kendisini hayan kılığında ziyaret ettiğini söyleyince saçmalık diye arkasını dönüyor. İşte bu sırada Diana hücresinin demirlerini söküp çıkarıyor ve tanrıların kendisine güç verdiğini söylüyor. Etta, Steve ve Minerva şok içinde kalırken sayı bitiyor. [/error]



Görüş


Öncelikle şu yukarıdaki iki tatlı görseli açıklayayım. Etta'nın çağırdığı Dr. Perez, Wonder Woman'ın Crisis on Infinite Earths sonrası başlayan muhteşem ötesi serisinin başındaki adama George Perez'e gönderme. Küçük ihtiyarı görünce sevinçle zıpladım doğrusu. Öte yandan Wonder Woman'la ilgili çooook farklı bir köken mevzusu gördük. Biz Wonder Woman'ın yıllarca Zeus'un kızı olduğu için tanrısal güçleri var sanıyorduk. New52'da bize böyle tanıtıldı. Ama gelin görün ki Rebirth, New52 kökenini siliyor. Diana'nın güçleri Zeus'tan ve dolayısıyla doğuştan gelmiyormuş, baya baya insanların arasına karışınca Yunan tanrıları tarafından verilmiş güçleri. Köken değişikliği kısmında Rucka'nın yaptığı hamlelerde benim sevdiğim bir diğer şey, Steve Trevor'a bir kanka vermiş olmasıydı. Bu sayıda da Steve ile Nick'in bağlarını, aile düzeyinde daha detaylı gördük. Steve'in, Diana'dan önce de adam akıllı bir yaşamı olduğunu görmek, Steve'i gerçekten de 3 boyutlu bir karakter haline çıkardı sonunda. Greg Rucka'nın yine de hala tam potansiyelini gösterememiş olduğunu düşünsem de Nicola Scott resmen döktürüyor. Diana'nın bu yabancı dünyadaki ürkekliğini ve arkadaş canlısı gözükme çabalarını o kadar harika gösteriyor ki, paneller, hikayeyi kendi başlarına bile anlatabiliyorlar. Year One hikayesi fena gitmiyor ancak daha da yeni şeyler görmeyi hevesle bekliyorum.
7.5
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget