İnceleme: Batman #13


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 21.12.2016
İçerdiği Sayı: Batman #13
Hikaye: I am Suicide Part Five
Yazar: Tom King
Çizer: Mikel Janin
Yayıncı: DC Comics[/update]
Tom King'in 2. Batman öyküsü I am Suicide'ın son bölümündeyiz. I am Gotham'da Gotham ve Gotham Girl isimli iki kahramanla mücadele eden Batman, Gotham Girl'ü düzeltebilecek kişi olan Psycho Pirate'ı Bane'in elinden almak için Santa Prisca'ya gitmiş, kendisine küçük bir Suicide Squad kurarak I am Suicide hikayesini başlatmıştı. Ancak ekipteki Catwoman ihanet ederek Punch ve Jewlee'yi öldürmüş, Ventriloquist'i dışarıda bırakmış, Bronze Tiger'ı etkisiz hale getirmiş, Bane'e de Batman'i kırmayı vaat etmişti. Batman geçtiğimiz sayıda bütün Santa Prisca ordusunu mucizevi bir şekilde yıkıp geçtikten sonra sonunda Bane'in karşısına çıkmış, Bane de ona "Şimdi ne olacak?" demişti.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Bane Batman'i pataklamaya başlıyor. Kendisinin de zamanında onun gibi olduğunu, ev rahatını bırakıp macera aramaya başladığını, Batman'in de aynısını yaşadığını, bırakmak isteyip istemeyeceğini soruyor. Batman'se sadece onun belini kırmak istediğini söylüyor. Bu sırada Catwoman kenardan sık sık Batman'e sesleniyor ama Batman ona "henüz değil" diyor. Öte yandan, yanmaları için gönderilen Punch ve Jewlee uyanıyorlar, Bronze Tiger kapatıldığı hücreden kaçıyor, Catwoman'ın beklettiği Ventriloquist'le buluşup olay yerine geliyor ve Batman, Catwoman'a talimat veriyor. Catwoman, kırbacıyla Bane'i yere yıkıyor. Batman en başından beri Bane'in ona söylediği şeyleri tekrar ediyor ve durabilirsin diyor. Ventriloquist, Psycho Pirate'ı durduracağını ve yakalayacağını söylüyor. Pirate gülüyor ve Wesker'a korkmasını emrediyor. Bunu deyince Wesker'ın kuklalarından Scarface uyanıyor ve "benden başka kimse onu kontrol edemez" diyerek Pirate'ı yere seriyor ama aynı zamanda Tiger da Ventriloquist'i yere seriyor. Birlikte Punch ve Jewlee'nin yaptıkları bir bota binip uzaklaşıyorlar. Bu sırada Batman, Ventriloquist'in daha düzgün bir yere yatırılacağını, Tiger'ın şartlı tahliyeyle salınacağını, Punch ve Jewlee'nin de Arkham'a kapatılacağını ama en azından ayda bir kez birbirlerini göreceklerini söylüyor. Catwoman, ben ne alacağım deyince de onu öpüyor ve cevap vermiyor. Arkada mağlup kalan Bane'se Pirate yanındayken kullanmadığı Venom'u istemeye başlıyor ve sayı bitiyor. [/error]

Görüş


Catwoman'ın ihanetinin numara olabileceğini, Batman'in büyük planının bir parçası olacağını söylemiştik ama bunu görmek çok da zor değildi. Özellikle bu sayıda Batman'e defalarca seslenirken Bane'in bundan hiçbir şekilde kuşkulanmaması, dahası Catwoman'ın, Bane'i kırbacıyla yere serebilmesi, hatta belini kırması biraz fazlasıyla sinir bozucuydu. Batman'in ekibe neden bu karakterleri aldığını anladık. Catwoman yapısı itibariyle Bane'i aldatabilecekti, Jewlee ve Punch, illüzyonlarıyla ekibe bir kaçış yolu sağlayabilecekti, Ventriloquist, Psycho-Pirate'tan etkilenmeyecek tek kişiydi ve Bronze Tiger da ona yumruk atabilecek tek kişi miydi? Bronze Tiger'ın tam olarak neden ekibe alındığından hala emin değilim. Biraz bedava hapisten çıkış kartı almış gibi oldu. King'in Catwoman'ını biraz Michelle Pfeiffer'ın Catwoman'ına benzettim bu sayıda. Özellikle Bane'i kırbaçladığı yerdeki "Meow" nidası ve diğerlerinin gelişine verdiği "Purrfect" tepkisinden dolayı. Birbirlerine hala Cat ve Bat demeleri benim sinirimi bozuyor açıkçası. Benim bu arctan en büyük beklentim, biraz statükonun dışına çıkma beklentisiydi. Catwoman gerçekten de Batman'e ihanet edecek, Bane, Venom'a hiç bulaşmadan, aklını kullanarak Batman'i alt edecekti. Bu adam Batman'in en zeki düşmanlarındandı, neler oldu yani bu adama? Örneğin, Punch ve Jewlee'yi neden öylece bıraktılar, iki kurşun da kafalarına sıkmadılar. The Dark Knight Rises'ta Bane'e Jim Gordon'un öldüğünü söylediklerinde "And where is his body?" diye sorup adamını öldürmüştü. Bence biraz daha planlı bir Bane'i hak ediyoruz. Öte yandan 7 kişi, bir sakız botunda kaçtı. Bu biraz fazla ucuz değil mi? Ondan bir önceki sahnede Catwoman "imkansız değil, Batman" diyordu ancak bota bindiklerinde Batman bir deniz altısı olduğunu söyleyince buna şaşırıyordu. Yapmayın. Bari Tiger söylesin bunu. Ayrıca Bane neden çıplaktı yahu? Pek tatmin olmadığımız bir hikayeyle sıradaki, I am Bane öyküsüne geçiyoruz. Mikel Janin her zamanki gibi bu sayının da yıldızıydı. I am Bane'de kendisini göremeyeceğiz ne yazık ki. Ancak sonraki hikayede yine bizimle!
6.0
VASAT

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget