İnceleme: Nightwing #4


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 07.09.2016
İçerdiği Sayı: Nightwing #4
Hikaye: Better Than Batman Part 4
Yazar: Tim Seeley
Çizer: Javier Fernandez
Yayıncı: DC Comics[/update]
Dick Grayson, Baykuşlar Parlamentosu'nun içine sızdığında, her şeyinden vazgeçmiş, örgütü yok etmek için elinden geleni yapmaya, gereken her şeyi yerine getirmeye hazırdı. Ancak daha sonra örgüt, Dick'in yanına Raptor isminde bir manyağı ortak olarak verdi. Batman'den daha iyi olduğunu iddia eden Raptor, kendisinin de örgütü çökertmek istediğini, ancak zamanı gelinceye kadar onların istediği şekilde oynamaları gerektiğini söylemişti. Dick buna uyarken, son harekatlarında, sızdıkları örgüt karargahındaki operasyona katılan Barbara Gordon, bu duruma karşı çıkmış ve Dick'in aptal saptal hareketler yaptığını söyleyerek onu terk etmişti. Dick'se Raptor'un yanında kalıp operasyonu bitirmeye niyetliydi.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Parliament of Owls'un eski hesapçıları Dr. Leviticus'dan, merkezdeki labirentin haritasını ve merkezi sistemleri kullanacakları paraları aldıktan sonra labirente, bir Owl önderliğinde giren Nightwing ve Raptor, izlerini kaybettirerek içerideki tutsakları serbest bırakıp onlara haritayı veriyorlar. Ancak bu hareketlerini izleyen baykuşların lideri, kendisini, Kobra örgütünden çaldığı bir kimyasalla baykuş benzeri devasa bir canavara çevirerek ikilinin karşısına çıkıyor ve dövüşmeye başlıyor. Nightwing oldukça seri dövüşse de sendeliyor. Bu sırada Raptor yanındaki ilaçlardan birisini canavara verince canavar yıkılıyor. Birlikte kaçış yoluna dönüyorlar. Ama Raptor yere yığılıyor. Dövüş sırasında aldığı bir darbeden dolayı zarar görmüş durumda. Nightwing ona yardım ediyor ve onun da bir sirkten geldiğini anladığını söylüyor. Sirkte Raptor Zarar Görmeyen Adam rolüyle rol alıyormuş. Tabii çok geçmeden canavar yeniden geliyor. Raptor, Nightwing'i kurtarmak için onu dışarı atıyor, kendisi içeride kalıyor. Daha sonra Wayne Malikanesine dönen Dick, Batman ve Damian'a görevin bittiğini söylüyor. Batman'se, Batgirl'den öğrendiği kadarıyla Raptor'u adalete teslim etmesi gerektiğini, ona asla güvenmemesi gerektiğini söylüyor. Dick, Bruce'a yüz çevirip, "sen kimsenin aydınlık ve karanlık içinde dolaşabileceğine inanmıyorsun, ikimiz farklıyız" diyor ve çıkıyor. Bu sırada başka bir yerde Kobra terör örgütünün başındaki Lady Eve ismindeki kadın, Raptor'dan, Parliament of Owls'un belgelerini alıyor. Dick'in, örgüte dair kişileri deşifre etmesi için Spyral'e verdiği kitaba bir arka kapı açan Raptor, bunu Kobra'ya satıyor. Sonunda Eve, "ya Nightwing senin aldatmacanı öğrenirse?" deyince de Raptor ellerindeki altınalara bakarak "merak etme, o çocuk avucumun içinde" diyor ve sayıyı bitiriyor. [/error]

Görüş


Nightwing'in haksız çıkmasına biraz sevindim açıkçası. Her sayıda bizim bıçkın delikanlımız, onca yıllık tecrübe sahibi Batman'e posta koyup duruyordu, şimdi Raptor hakikaten de pisliğin teki çıktı. Raptor'un kötü birisi olduğunu öğrenince Batman'in Dick'e atacağı bakışı kafamda canlandırabiliyorum. Damian, "sen benim kafamdaki bombayı çıkarırken Alfred donuna işedi" deyince güldüm ve yine üzüldüm, Dick'in Batman Damian'ın Robin olduğu Grant Morrison'un Batman and Robin'i gibi bir seri daha okuyamayacağımıza. <sigh>, gerçekten bu ikiliyi özledim. Raptor gerçekten güzel bir karakter. Dick'in karanlık yüzünü hakikaten temsil eden birisi. Belki de Dick'in baş düşmanı olabilecek bir karakter. Bu ilk 4 sayıda, derginin ilk hikayesi Better Than Batman'i bitirdik ancak sanki tüm bu Parliament of Owls meselesi biraz fazla zorlamaydı. Baykuşların daha da gizli bir örgütleri olduğunu öğrendik ama neredeyse hiçbir numaralarını görmedik. Bir tane bile talon görmedik mesela. Sadece 4. sayının sonunda bir "Boss Fight" izledik o kadar. Ancak ona gelene kadar bu örgütün ne kadar organizasyon sıkıntısı olduğunu gördük. Sonuçta iki tane ajanı en tehlikeli işlerin için gönderiyorsun, birisini tehditle, diğerini parayla tutmuşsun, ama peşlerine bunları takip etmek için 2 tane talon takmıyorsun. Bu yüzden örgüt biraz canımı sıktı. Hele hele iç halkadan daha fazla şey beklerdim. Ancak, bu hikaye Raptor'u tanımamız için bir başlangıç noktasıydı. Biz de öyle kabul edip ilk hikayeyi beğendik diyelim.
7.5
GÜZEL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget