Nostalji Oyunlar Kuşağı: Game Boy Advance!


ÖNCE HİKAYESİ VE NASIL KURACAĞINIZ:

Hikayesi:

Merhabalar Çizgi Kafe okuyucuları, bugünkü yazımızda tekrar nostalji yapıp eskilere gidiyoruz, senelerden 2001 Nintendo bir devrim yapıyor ve o zamana kadar çıkmış (ki hala oyunları günümüzde sıklıkla hiç sıkılmadan oynanabilir oyunlardır) Game Boy Advance konsolunu çıkarıyor.
Oyuncular şok, oyuncular vefat. Pokemonlar ağlıyor, Link'in gözü yaşlı herkeste bir bayram havası. Nintendo nereden bilsin bu çıkaracakları konsol dünya çapında 81 milyondan fazla satsın, dünya çapında en çok satmış oyun konsolu olsun.

Hal böyle olunca tabii ki zamanında Marvel ve DC boş durmadı ve GBA için bir sürü oyun çıkardı ki bizi şu an ilgilendiren kısım zaten bu. Biz de Çizgi Kafe olarak sizi bu eşsiz deneyimden mahrum bırakmayalım dedik. Bu yazıda bilgisayarınıza ve Android telefonlarınıza nasıl kuracağınızı anlatacağız çünkü iOS için App Store üzerinde resmi bir emülatör uygulaması ne yazık ki  bulunmuyor.

Kurulumu:

Bilgisayar için: 

Öncelikle bilgisayarınızdan VBA isimli programı indirmek için ilgili siteye gitmeniz gerekiyor. Ondan sonra yapacaklarınızı aşağıda dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.



Öncelikle size linkini verdiğim siteye girip, Download demeniz gerekiyor. Merak etmeyin bu sitede bulunan ROM ve VBA virüssüzdür. Bu zamana kadar hiç bir şekilde bir virüse denk gelmedim.


İçindeki dosyayı açmak için WinRar'a ihtiyacınız olacak. WinRar yoksa bu adresten indirebilirsiniz.


İndirip dosyayı açtığınız zaman karşılaşacağınız güzide manzara budur. Panik yok, Batman günü kurtarmaya geliyor.


Tek yapmanız gereken "sadece" Visual Boy Advance isimli uygulamayı masaüstünüzde herhangi bir boş yere sürüklemek. Hepsi bu..


Masa üstüne attıktan sonra üstüne çift tıklayıp başlatın ve çalıştır diyin. Hemen açılacak zaten kerata.


Uygulamayı açınca bu siyah ekran gelecek, sol üst tarafta File bölümünden "Open" diyerek veya direk Ctrl-O yaparak daha önceden indirdiğiniz romları başlatıp açabilirsiniz.


İyi eğlenceler :)

Android için:


Play Store üzerinden GBA Emulator aratarak bulabilirsiniz, benim bulduğum ücretsiz ve en kaliteli emülatör bu. Tabii ki seçim sizin.


Ancak telefonunuza oyunu kurmak biraz daha zahmetli olabilir çünkü bilgisayar üzerinden telefonunuzu bağlayarak bilgisayarınızdaki GBA romlarını atmanız gerekecek.


Telefonunuzdan uygulamayı açtığınız zaman böyle bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu telefonunuzdaki dosyaların adı, GBA oyunlarınızı istediğiniz herhangi bir klasöre bilgisayar üzerinden atıp daha sonra oyunlara buradan erişebilirsiniz.


Bilgisayarınızda uygun bir klasör seçtikten sonra, daha önceden indirmiş olduğunuz GBA ROM'larını buraya atın. Fazlalığı kafanızı karıştırmasın, bilgisayarımdaki gba romlarını attım onların save dosyaları da var içinde.


Eğer işlemleri doğru sırayla yapmışsanız, karşılaşmanız gereken görüntü bu. Bu ekranda istediğiniz oyunu seçip oynayabilirsiniz.
İyi eğlenceler :)

Oyunlar:

İşin teknik kısmı bitti, sıra geldi eğlenceli kısmına. Şimdi size kendimce küçük bir liste hazırladım; umarım oyunları beğenirsiniz. Unutmayın, GBA oyunları size efsane grafikler, muhteşem bir oynanış vaat etmez. Retro oyunları seviyorsanız kesinlikle eğleneceksiniz. Boyutları en fazla 10 mb olduğu için yer kaplama gibi bir derdi de yok.

Spider-Man: Mysterio's Menace



X-Men: Reign of Apocalypse  



The Invincible Iron Man



The Incredible Hulk 


Batman Vengeance



Superman - Countdown to Apokolips


Justice League Chronicles 



Catwoman



Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget