İnceleme: Superman #6


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 07.09.2016
İçerdiği Sayı: Superman #6
Hikaye: Son of Superman
Yazar: Peter J. Tomasi
Çizer: Patrick Gleason
Yayıncı: DC Comics[/update]
Superman, oğlu Jon ve eşi Lois ile birlikte mütevazi bir hayat sürmeye çalışırken, New52 Superman'inin ölümüyle büyük bir yükün altına girmişti. Daha sonra Superman ismini yeniden üstlendiğinde Eradicator isimli, General Zod'un eski askerlerinden birisi, Kriptonlu aileyi bulmuş ve Jon'un insani yanını silerek onu tamamen saf bir Kriptonlu'ya çevirmeye niyetlenmişti. Superman oğlunu ve karısını korumak için her şeyi yapmış, Eradicator'la savaşıp ailesini aydaki gizli Bat-Cave'e götürmüş, yine de canavarın, ailesine ulaşmasına engel olamamıştı. Lois ve Jon iyi bir mücadele sergileseler de Eradicator'u yenemiyorlardı. Sonunda Eradicator'un içine hapsolmuş Kriptonlu ruhlarla etkileşime geçen Clark, onları da kullanarak kendisinin de hapsolduğu yerden kurtulmuş ve tüm bu karmaşayı bitirmek için harekete geçmişti.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Aydaki Bat-Cave savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Superman, içindeki Kriptonlu hayaletlerin de gücüyle Eradicator'a var gücüyle saldırıyor. Bu sırada Lois de oğlunu biraz daha uzağa götürmeye çalışıyor. Superman'e sürekli oğlunun Krypton'u ve El hanedanını lekelediğini söylese de Superman aldırmıyor. Eradicator'un içinde hala küçük bir gücün kaldığını görüyoruz. Ve sonunda Superman, tabiri caizse Eradicator'un boğazına yapışıp, ilk sayılarda içine hapsettiği aile köpeği Krypto'yu kurtarıyor. Gücü kalmayan Eradicator'u yeniyorlar ve kriptonlu ruhları özgür bırakıyorlar. Daha sonra Dünya'ya geldiklerinde mutlu aile tabloları yeniden oluşuyor. Lois oğlunu eğlendirip günün birinde babasından daha da büyük birisi olacağını söylüyor. Superman ise, yakında okula başlayacak Jon'a nasıl gizleneceğini gösterdikten sonra onu bir yere götürüyor: Evden uzak bir yerde aydaki üsse verilen zararı tartışan Wonder Woman ile Batman'in yanına! Ve onları sonunda Jon'la tanıştırıyor: Superboy olarak![/error]


Görüş


Pekala, Eradicator mevzusu böylelikle bitmiş oldu. DC Comics'in çıkardığı Eylül solicitations listesine göre de 7. sayıda Clark ve oğlunun baş başa geçirdikleri bir tatil gününü okuyacağız. Daha sonra zamanda geriye gidip baba oğul dinozorlarla savaşacaklar ve sonunda da Batman'in yavrusu Damian ile Superman'in Jon'u karşı karşıya gelecekler. "Tell me, do you bleed?". Bu seriyi bu yüzden sevdiğimi söylemiştim. Superman'in aile ilişkilerini okumak her zaman en çok sevdiğim şeylerden birisi. İster anne-babası ile olsun ister Lois'le, isterse de oğlu Jon'la olsun, Superman gibi bir tanrının, bizim hayatımızdaki sıradan şeylerle vakit geçirmesi o kadar sevimli ve sempatik geliyor ki koca mavinin yanaklarını sıkıp sırtını sıvazlayasım geliyor. Bu seriden tek bir şikayetim var, o da Lois'in biraz fazla geride bırakılması. Anlıyorum Super Sons serisinin yolunu yapmak için Jon'a fazla yükleniyorlar ancak Lois'in de Jon'a moral konuşması yapmak dışında bir görevi olsun yahu. En sağlam kadın karakterlerden birisi bu kişi. Öte yandan Eradicator savaşının fazla uzadığını daha önceki sayıda da demiştim. Kriptonluların ruhlarını, mekanik bir varlık içinde kullanmaya ne kadar gerek vardı bilemiyorum. Ruh meselesini hiç karıştırmasalardı çok daha iyi olurdu diye düşünmekteyim. Köpeğimiz Krypto geri döndü. Eradicator'un yakıp yıkarak ele geçirdiği onca Kriptonlu ruhundan sonra aynısını yaptığı Krypto'nun tek parça halinde çıkması biraz fazla zorlama geldi. Ancak tüm bunlar bir yana, sayının sonunda Batman ve Wonder Woman'ın, Superman'i hala tam olarak kendilerine yakın görmemelerini hissettik ki Batman'in "buraya gelmeseydin, ben zaten zararı cebimden ödüyorum" demesinden bile huylandık. Dolayısıyla Superman'in oğlu Jon'a biraz sert bakan Batman'i görmezden gelebilirim. Ama umarım Superman'e, oğlunu böyle bir işin içine çektiği için ders vermeye kalkmaz, zira beyimiz 13 yaşından büyük çocukları bile yanına almadan yardımcı taşıdı hep. Özetlemek gerekirse, yine güzel bir sayıydı ancak artık Lois'e de fırsat verilmesi gerekiyor!
7.5
GÜZEL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget