Yeşilçam süper kahraman filmlerini hepiniz az çok duymuş belki de izlemişsinizdir. Biraz araştırayım dedim nette. 1-2 kaynakta var ama James Bond'u süper kahraman sayandan tutun 2 kelime için 10 tık attırana kadar (evet, NTV reklamından çaldım) değişik değişik listeler vardı. Ben de neden bizim blogumuzda en derli toplu liste olmasın ki dedim. Yeşilçam filmleriyle ilgili bir liste olmadığı için bilmediğim etmediğim vardır illaki. Yorumlarda belirtirseniz araştırır onları da eklerim.
Bedmen - Yarasa Adam (1973)
Bedmen, Yarasa Adam! Bedmen, Yarasa Adam! Bedmen, Yarasa Adam! |
Favorimle başlayalım. Bedmen Yarasa Adam! Ya da Yatak Adamlar, ismi kadar da erotik bir film kendisi. Filmi izlerseniz bir kötü adam olduğunu, bir dava olduğunu ve Batman pardon Bedmen'in bunu çözüp adamları patakladığını görebilirsiniz. Anlatımımdan dolayı bu kadar sığ değil inanın, filmin kendisi bunu anlatmaya çalışıyor :D Robin'in Bedmen'e eşlik ettiği bu macerada sonunda ödül olarak kızı götürmeyi de ihmal etmiyorlar.
Süper Adam İstanbul'da (1972)
"Ben yalnızca kötü adamlara karşı uçarım bebeğim." |
Süper Adam İstanbul'da düşünce olarak bir Superman filmi. Yalnızca düşünce olarak. Filmin konusu Tilki Jack'i yakalamak için İstanbul'a gelen Süper Adam'ı konu alıyor. Süper Adam'ın gizli kimliği de Kent Clark. Bunun nedeni telif demişler amma bana çok mantıklı bir açıklamaymış gibi gelmedi. Gerçi kıyafet konusunda yaratıcı davranmışlar :D Film erotik sahneler içerse de Youtube'da bulunan versiyonunda bu sahneler çıkartılmış sanırım. Film her Türk yapımı süper kahraman filmi gibi safi adam pataklama. İnşallah maşallah diyen bir Superman izlemek istiyorsanız 1 saat bu filme katlanabilirsiniz, hoş ne kadar Superman tartışılır :)
Çılgın Kız ve 3 Süper Adam (1973)
"Biz başka dünyadan geldik, her şeyi biliyoruz ve siz salaksınız." |
Bir tane Super Adam yetmiyor, biraz daha Super Adam katalım şu filmlere demişler. Sonuç olarak ortaya Röntgenci Süper Adam, Dilsiz Süper Adam, Amma Çok Konuşuyon Süper Adam çıkmış. Ana kötü maaşları aksatmadan elden veren Büyük Şeytan. Film döneminin şartlarına uyarak erotizm de içeriyor. Youtube versiyonu dahil :) Şeytanın müritlerinin de Ku Klux Klan üyelerinin yeşilli hali olması filmde yaratıcılığa dair en ufak bir şey olmadığının kanıtı :) Çılgın kız mı? O çizgi romanın son 3 sayfasındaki bağımsız hikaye gibi bir şey. Rallici olmak o zamanda Çılgın Kız olarak adlandırılmaya yetiyormuş. Robot daha çok yer alıyor diyebiliriz (Evet, filmde robot da var). Film aynı zamanda Minecraft'tan fırlamış bir bıyıklı robota da ev sahipliği yapıyor.
Üç Süpermen Olimpiyatlarda (1984)
"Oo Artemis, ar namus temiz." |
"Abi filmde kaç süper kahraman olsun?" "Allah'ın hakkı 3dür olum, ne eksik ne fazla." 3 takıntısının böyle bir çıkış noktası olması lazım. Film en son restorasyonlu haliyle Star TV'de verildi. Bu film aynı zamanda Çılgın Kız'lı filmin devam filmi. İlk filmde Çılgın Kız'ın etkisi bu filmde yerini Veli Efendi'de koşulan Olimpiyatlara bırakmış. İlk film de öyle mi bilmiyorum ama bu film bir de Türk-İtalyan ortaklığında çekilmiş, biri de çıkıp "Abi napıyoz biz ya" dememiş...
Süpermen Dönüyor (1979)
Replik bulamadım. |
Superman Returns ilk bizim aklımıza gelmiş. Hayır önceden filmi yokken neden dönmüş onu da anlamadım ya. Gene teliften herhalde. Superman gene gizli kimlikte gazeteci. Gene teliften galiba, ismi Tayfun. Ayrıca kendisi psişik güçlere de sahip. Jimmy Olsen, Naci; Lois Lane, Alev; Lex Luthor ise Ekrem. Filmin kısa videolarını mutlaka görmüşsünüzdür. Bir ara bayağı sükse yapmıştı. Ayrıca senaryo da Kriptonit filmdeki adıyla Kripton Taşı'nın peşinde düşen Ekrem ile sevdiklerini korumaya çalışan Tayfun'u ele alıyor.
Süpermenler (1979)
1 değil, 2 hiç değil tam 3 tane Süpermen! |
Süpermen sevdamız tükenmiyor. Bu sefer de 3 Süpermen var ama bu seferkiler eski filmlerdekiler değil. Dedektif Murat rolüyle Cüneyt Arkın da bu filmde Superman kostümü giyiyor (pijaması da diyebiliriz), filmde Anadolu tarihini merakından (!) Türkiye'de deniyor, Murat, Atak ve Matrak da (koyacağınız isimleri koymayayım emi :D ) mafya - zaman makinesi - Bizans altınları (Cüneyt Arkın filmi olur da Bizanslılar olmaz mı?) arasında geçen mücadeleyi konu almaya çalışıyor.
Dev Adam (1968)
Dev Adam, sihirli örümceğin peşinde olan çeşitli çetelerin örümceğe ulaşma çabasını anlatıyor. Burada sihirli örümcek bildiğiniz küçük örümcek. Sihri ise örümcek güçleri kazandırmanın yanı sıra ölümsüz yapması. Bu filmi açıkçası bir sonraki filmi araştırırken rastgele keşfettim :)
Örümcek (1972)
Örümcek (1972) Trafik Polisi olmakla Örümcek Adam olmak arasında kalmış aksiyon-erotizm filmi. Kendisinin filmini bırakın ismini bulmak bile bayağı bir uğraştırıyor beni. Videosuyla yetinebilirsiniz, yeterli olacaktır zaten :) Ayrıca bir Örümcek Adam (1966) filmi de mevcut ama bu filmle ilgili sadece bir afiş var elimizde. Kopyası maalesef mevcut değil.
3 Dev Adam (1973)
İngilizce bilenler için burada incelemesi de mevcut |
Bir Türkiye gerçeği olan tarihi eser kaçakçılığını işleyen filmimizde kötü adam Spiderman. Evet yanlış duymadınız. Eğer yakında çıkacak Civil War'da Spiderman vs Captain America göremezseniz bu filmi izleyebilirsiniz. Ee, Spiderman kötü adamsa 3 Dev Adam kim? Kaptan Amerika, Meksikalı El Santo ve Komiser Orhan. Legends of Tomorrow kadrosuna kötü mü demiştim ben?
Sizin de aklınıza geldi biliyorum.
Aslında Red Kit, Killink filmleri de mevcut ama onları bu listeye dahil etmedim. Eğer liste beğenilirse onlara ayrı liste açma niyetindeyim. Liste, Yeşilçam temalı olduğu için konu kapağındaki tarzda filmler de yok. Sen Aydınlatırsın Geceyi son dönemde çekilmiş tek eli ayağı düzgün süper kahraman filmimiz denebilir. Düzgün çizgi roman uyarlaması filmlerle kalın :)
Yorum Gönder