İnceleme: Nightwing #2



[update title="Künye" icon="info-circle"] Nightwing
Çizgi Romanın Adı: 
Yayınlandığı Tarih: 03.08.2016
İçerdiği Sayı: Nightwing #2
Yazar: Tim Seeley
Çizer: Javier Fernandez
Yayıncı: DC Comics[/update]
İlk sayısını geçen hafta okuduğumuz Nightwing, bizi hiç bekletmeden 2. hafta, 2. sayısıyla birlikte karşılıyor. Geçtiğimiz sayıda, Dick Grayson'un artık Spyral örgütündeki görevlerini tamamlayıp sonunda ismini temize çıkararak Gotham'a ve Wayne malikanesine geri döndüğünü görmüştük. Ancak Gotham'ın belalıları, Court of Owls'un bir üst halkası, Parliament of Owls, Damian Wayne'in bedenine bir bomba yerleştirmişti ve eğer Dick, örgüt için çalışıp adamlarını eğitmezse, bombayı patlatmakla tehdit etmişlerdi. Dick daha sonra bombayı Damian'dan çıkartmıştı ama bunu bir fırsat olarak kullanabileceğini gördü ve örgütün içine sızmaya karar verdi. Örgütün gönderdiği Rusya görevinde de, daha önce kendisine teklif edilen ortağıyla, acımasız Raptor ile tanıştı ve kısa bir kavganın ardından Dick, baygın bir şekilde yere yığıldı. Bu sayıyı ise Raptor'u biraz daha yakından tanımaya ayırdık.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya, kaldığımız yerden devam ediyoruz. Raptor, kısaca, kendisinin sadece bir iş yaptığını söylüyor. Dediğine göre marka oluşturmak, pazarlama yapmak, süper kahramanlık sektöründe de önemli bir şeymiş. Bu yüzden işlerinde iz bırakmaya çalışıyormuş. Parliament of Owls ise Kobra örgütünü bitirmek istiyormuş. Daha sonra Dick'i alarak bir gemi baskınına götürüyor. Kobra askerlerini yakaladıktan sonra, gemide birçok mülteci buluyorlar. Dick şaşırıyor. Daha sonra öğreniyor ki Parlamento, Yunanistan'da yeni bir dünya merkezi kurup dünyayı oradan yönetecekmiş, bu mültecileri de köle olarak kullanacaklarmış. Dick, buna dahil olmak istemiyor ancak örgütü çökertmek için de buna şimdilik boyun eğmesi gerektiğine inanıyor. Öğreniyoruz ki Raptor da Dick gibi, örgütün içinde uzun zamanlık bir hareket gerçekleştirmek istiyormuş. Sonunda da Dick'i ikna edip, sıradaki görevlerine doğru yola çıkıyor ikili.[/error]

Görüş


Seri güzel bir şekilde devam ediyor. Henüz Raptor'un amacının, Dick'i kullanmasının sebebini bilmiyoruz. Muhtemelen biraz daha kötücül bir sebep olacak. Seri, daha önce Grayson'da olduğu gibi Dick'i zor bir duruma sokacak şekilde ilerliyor. Ancak burada farklı olarak, bir gemi dolusu mülteci ve insan ticareti söz konusu. Bu sefer gerçekten zorlu bir sıkıntı var. Serinin, en azından böyle gerçekçi bir konuyu kendi hikayesi dahiline alması hoşuma gitti. Biraz daha ayakları yere basan bir ilişki kurabiliyoruz Nightwing ile. Öte yandan Nightwing'i okumak, iç konuşmalarını dinlemek her zamanki gibi keyif verici. Adam eğlenceli, ne diyebiliriz ki? Ayrıca, DC artık bütün kitaplarını koordineli çalıştırıyor, bu güzel bir şey. Sayı içinde Tokyo'da olduğunu söyleyen Barbara'y Dick "orada ne arıyorsun ki?" diye sorunca Babs, "Gotham'da Batwoman'ın şu minik ordusu var, üstelik Gotham ikizleri de iyi iş çıkarıyor, ben de buraya işim düşünce ertelemeyeyim dedim" diyor. Diğer kitapların da hesaba katılıyor olması gerçekten güzel. Bunun için sanırım asıl tebriği, grup editörü Mark Doyle hak ediyor. Güzel işlere devam edin ekip!
7.5
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget