Suicide Squad'a bir darbe de Çin'den geldi

Sanırım DCEU'nun kaderi bu, her filmi darbe üzerine darbe alacak. Kötü eleştirilerle sarsılacak. Açılış haftasına harika başlayıp ikinci hafta bir o kadar harika bir düşüş gösterecek. Hasılat performansı daha belli olmasa da şu ana kadar ki en iyi DCEU filmi olacağını düşündüğüm Suicide Squad, acayip kötü başladı. Aynı Batman v Superman gibi Rotten Tomatoes rezaleti yaşadı ama üzerine bir de DC hayranları tarafından rottentomatoes.com'ın kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

Skandal haberler serisinde bugünün konusu Suicide Squad'ın Çin'de vizyona girmeyebileceği yönünde! Yanlış duymadınız, uluslararası vizyona giren filmler için ABD'den sonra en büyük hasılat Çin'den gelir. Şu ana kadar da Warner Bros., Man of Steel ve Batman v Superman'in beklenen hasılat rakamlarına ulaşamamasından yakınmıştı. En büyük ikinci gelir kapısının kapandığını düşünsenize! Felaket! Rakamlarla konuşursak Man of Steel dünya çapında 668 milyon dolar toplamıştı, bunun 65 milyonu Çin'den. Batman v Superman dünya çapında 872 milyon dolar toplamıştı, bunun neredeyse 100 milyonu Çin'den geldi.


Suicide Squad'dan Ağustos ayı açılış haftasında 115 milyon dolara ulaşıp, Marvel'ın benzer filmi Guardians of the Galaxy'nin 94 milyonluk rekorunu kırması bekleniyor. Bu rekor gözünüzü yanıltmasın çünkü 115 milyon dolar Deadpool'u da, Batman v Superman'i de, Civil War'ı da geride bırakamıyor. Gelelim tekrar Çin konusuna, ülkedeki distribütör Çin Film Grubu diyor ki; ''Burada filmler vizyona girmeden en az iki ay önce vizyon tarihi belli olur.'' Suicide Squad şu anda Çin'in takviminde yer almıyor, Çinli bir yapımcı da ÇFG'ye arka çıkarak şunu diyor; ''Suicide Squad'ın Çin'de yayınlayacak kadar iyi bir film olduğunu düşünmüyorlar.''

Bu daha önce Deadpool'a da olmuştu, film +18 olduğu için uygun bulunmayıp Çin'de yayınlanmamıştı ama Deadpool o kadar iyiydi ki bu durum en çok hasılat elde eden X-Men filmi ve en çok hasılat elde eden R-Rated film olmasına engel olmadı.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget