İnceleme: Superman #4



[update title="Künye" icon="info-circle"] Superman Vol.4
Çizgi Romanın Adı: 
Yayınlandığı Tarih: 03.08.2016
İçerdiği Sayı: Superman #4
Yazar: Peter Tomasi
Çizer: Patrick Gleason
Yayıncı: DC Comics[/update]
Superman'in ailesine odaklanan Supes dergimizde geçtiğimiz haftalarda, Superman'in oğlu Jon, güçlerini yeni keşfetmeye başlamıştı. Clark da oğlunun yanına alarak eğitmeye çalışıyordu. Ancak bir akşam Jon, bir ağaçtan düşük bilincini kaybedince Clark, çocuğu hemen New52 dönemi Superman'inin Yalnızlık Kalesi'ne götürmüştü. Bu sırada kalede bir varlık kendisini sisteme yerleştirip cisim bulmuştu. Superman gelince de ona saldırmış ancak ailesine zarar vermemişti. Sonra bu arkadaşın, zamanında General Zod'un, Kripton'daki polis gücü Eradicator'lardan birisi olduğunu öğrendik. Sonunda da niyetini anladık. Jon'un yarı insan yarı Kriptonlu DNA'sının, safa olmayan yanını, insan tarafını öldürmek. Bunun için saldırdığında da süper köpek Krypto kendisini feda etti. Sayıyı da Jon'un öfkeli bakışları altında bitirmiştik.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Bu sayıya, kaldığımız yerden devam ederek başlıyoruz. Clark, Eradicator'a karşı savaşıyor. Bu sırada Lois'le Jon, geriye fırlayınca Jon, "anneme zarar verdim, acaba bu yaratık, benim saf olmadığımı söylerken haklı mı?" diye düşünürken Lois, oğlunu babasının yanına yolluyor. Clark ve Jon birlikte Eradicator'u indiriyorlar ama yaratık patlıyor. Bu sırada yakınlardaki bir barda, barmen, içeri giren birisiyle, elindeki Superman hatırası ay taşı için bilek güreşi yapıyor ve yeniyor. Bu sırada, patlama Clark'ı ve diğerlerini, bara kadar fırlatıyor. Peşlerinden de Eradicator, içine hapsettiği Kriptonluların ruhlarını salarak geliyor. Lois, bardaki ay taşının içinde kriptonit olduğunu düşünerek uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu sırada Clark, ruhlarla iletişim kurabildiğini fark ediyor ve onların artık özgür olduklarını ve kendisine yardım edeceklerini öğreniyor. Hemen ailesini alarak uçmaya başlıyor, Eradicator da peşine takılıyor. Sonunda izlerini kaybettiklerinde de Clark, Lois ile Jon'u bir mekiğin içine yerleştirip aya doğru uçmaya başlıyor. Geride kalan Superman hayranı barmense, çelik adamın bir planı var deyip gülümsüyor ve sayıyı bitiriyor. [/error]

Görüş


Sayı güzel, Patrick Gleason'un çizgilerini her zaman çok sevmişimdir. Daha önce Batman and Robin dergisini yer yer sırf onun için takip ettim desem yeridir. Özellikle çocuk kahraman çizmeyi çok iyi başarıyor. En sevimli halleriyle çiziyor kerataları. Batman and Robin'de Damian'ı sevdirdi bize, şimdi de aynısını Jon için yapıyor. Bu yüzden eylül ayında çıkacak Super Sons serisine de el atmasını isterim. Sayının hikayesi ise normal bir seviyede. Eradicator ile olan kavgamız muhtemelen önümüzdeki sayıda sonlanacak. Clark ile Jon arasında güzel bir baba-oğul uyumu gördük. Ama aynı zamanda, çok kısa bir süre de olsa Clark ile kendi babası arasındaki etkileşimi de görme fırsatımız oldu. Genel olarak hoş anlar yakaladık. Ama benim en büyük sıkıntım, Lois'in şu anda seride bulunduğu durum. Daha önce, Lois'in yeniden araştırmacılığına döneceğini, artık gizli bir isimle kitaplar yazacağını öğrenmiştik. Ancak 4. sayıya geldik ve Lois şu ana kadar sadece ev hanımlığı yaptı, Clark tarafından kurtarılmayı bekleyen zavallı kadın rolünü oynadı. Bunun da Lois'in karakterizasyonuna ciddi bir zarar verdiğini düşünmekteyim. Yine de, Superman'in ailesiyle ilgilenmesini, çocuğuyla iletişim kurmasını görmek gerçekten güzel. Bu dergi hala, Rebirth'ün en tatlı serilerinden birisi olmayı sürdürüyor.
7.5
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget