Marvel Sinematik Evreninin geleceği ne durumda?

Bunun cevabını en doğru kişi verdi; MCU'nun başı Kevin Feige! 3 Mayıs 2016 Iron Man ile başlayan MCU'nun sekizinci yıl dönümüydü! Şu ana kadar 12 filmi geride bıraktık ve 6 Mayıs'ta Captain America serisinin üçüncü, MCU'nun en büyük filmi Civil War ile zincire yeni bir halka daha eklenecek. Neyse ki 20th Century FOX'un Fantastic Four 2015'de yaşadığı rezalet Marvel Studios'un hiçbir filminde yaşanmadı ve sinematik evren tam gaz büyümeye devam ediyor.

Benim kendi adıma bu sekiz yıllık macerada en büyük hayal kırıklığım Avengers: Age of Ultron'da oldu. AoU hem Clint Barton'ın origin hikayesine hakaretti, hem de Natasha Romanoff'un her filmde başka bir karakterle ilişki kurmasının son adımıydı. Komedi filmi olmasına değinmeye bile gerek yok. Film yine de Batman v Superman gibi görsel olarak çok iyi olsa da ilk Avengers filminden tek farkı düşmanın farklı olmasıydı. İki filmde de zihin kontrolü yapıldı, iki filmde de Hulk başka bir Avenger ile kapıştırıldı. iki filmde de kilit nokta Loki'nin asasıydı...

Tamam Age of Ultron iyi bir filmdi ama bir Guardians of the Galaxy de değildi. Hatta Marvel'ın Phase 3'ü için sadece bir temel bile diyebiliriz, Civil War, Black Panther, Thor: Ragnarok ve Infinity War'un temelleri atıldı, ayrıca harcanan Marvel villainları listesine Ultron da eklendi.


Dediğim gibi, MCU'nun geleceğinin ne durumda olduğunu Collider ile katıldığı röportajda Kevin Feige verdi;

Marvel nihayet Spider-Man'in haklarına ortak olup MCU'ya katılmasını sağladı, peki solo filmlerde Marvel'ın ne kadar ağırlığı var? Ortak filmlerde kararı siz verip, solo filmleri onlar mı ayarlıyor?
Genel olarak beraber çalışıyoruz. Solo filmler Sony Studios yapımı bir Marvel filmi olacak. Oyuncu seçimlerini ve filmde tanıtımlarını biz yapıyoruz. Senaryoda ortak çalışmalar devam ediyor yakında gerçek Spidey filmine başlayacağız. Film Civil War'dan sonrasında geçecek ve herkesin istediği gibi güçlerini nasıl kazandığını, Ben Amca'nın ölümünü izlemeyeceğiz. Çünkü bu daha önce defalarca yapıldı ve insanların artık bunu izlemesine gerek yok. MCU'da belli bir süredir Spider-Man olduğunun ve böyle tanıtmanın daha iyi olacağını düşündük.
Civil War'da ilk kez giriş yapan bir diğer karakter ise Black Panther... onun filminde durum ne? Senaryo tamamlandı mı?
 Yakında bitecek, yakında bitecek. Filmin yönetmeni Ryan Coogler da dahil yazar grubumuz senaryo üzerinde çalışıyor. Sanırım şu an ve yazın sonu arasında birçok oyuncu seçimi duyurusu yapılacak. Çekimlere önümüzdeki yılın başında başlıyoruz.
MCU daha ne kadar devam edecek?
Daha önce de dediğim gibi şu an takvime 100 film ekleyip hepsinin ismini açıklasak insanlar hâlâ ''Peki ya bu karakter? Ona film yok mu?'' diye sorar. MCU'yu bitirme gibi bir planımız yok.
Bundan sonra takviminizde yılda üç film yer alıyor. Bu yüksek tempoyla filmleri birbirine bağlamak sorun olmaz mı?
Şu an için zamanımızı kontrol edebildiğimiz şeylere harcıyoruz. 2014'te Captain America: The Winter Soldier ve Guardians of the Galaxy çıktı. Eğer GOTG'deki tahtta oturup sırıtan mor adam olmasa kimse filmlerin bağlantılı olduğunu söyleyemez. 2015'te Avengers: Age of Ultron ve Ant-Man çıktı. Stark ve Avengers göndermeleri olmasa iki filmin de birbiriyle alakası yok. Bu sene Civil War ve Doctor Strange var. İkisi de birbirinden farklı iki film. Benim ve Marvel'daki çoğu kişi için işin devam etmesini sağlayan şey bu, izleyicileri şaşırtmak ve devamlı aynı şeyi izletmemek... Önümüzdeki sene Guardians of the Galaxy vol. 2, Spider-Man ve Thor: Ragnarok var. GOTG ve Thor'un biraz daha ortak noktası olsa da Spider-Man ile alakaları yok. Filmlerin başında Marvel logosu ve aynı evrende yer aldıkları anlaşıldığı sürece bizim için sıkıntı yok.
Kevin sen daha önce Wasp'ın Civil War'da yer alacağını ama vazgeçildiğini söylemiştin. Scott Lang kendi filminden bu yana oldukça iyi yol katetti. Peki Ant-Man and the Wasp filmi Wasp ağırlıklı mı olacak?
Bence son derece eşit olacak. Wasp'ın Civil War'da yer almamasının sebebi onun ilk kez kostümü giyişini, Wasp oluşunu daha güzel işlemek istememizdi. Kahramanların güçlerini kazanmaları, kullanmayı öğrenmeleri, ilk tepkileri herkes tarafından çok sevilerek izlenen şeyler... Wasp'ın elinden bunu almak istemedik.

Inhumans'ın ertelenmesiyle bizi 2020'ye kadar 7 adet film bekliyor. X-Men evreninin başı Simon Kinberg yaptığı açıklamalarla Marvel Studios'a kapıyı aralamış ve hepimize umut vermişti. Hatta mutantların yerini Inhuman kavramıyla doldurmayı planlayan Marvel'ın bu sebeple filmi ertelediğini düşünüyoruz. Yakın zamanda olmasa da önümüzdeki 3-4 yıl içinde X-Men ve MCU'nun birleşimini görebiliriz!

Çoğunluk tarafından en iyi MCU filmi olarak değerlendirilen Captain America The Winter Soldier'ın yönetmenleri Anthony ve Joe Russo, Civil War'un da başındaydı. İki partlık Avengers: Infinity War'un da başında olacaklar. Benim bu konuda içim çok rahat, bana kalsa MCU'nun tamamını gözüm kapalı Russo kardeşler, Guardians of the Galaxy yönetmeni James Gunn ve Ant-Man yönetmeni Peyton Reed'e emanet ederim.

Bu 12 filmlik macerada beğenmediğiniz filmler olabilir ama şuna emin olun... Civil War'dan sonra başlayan Phase 3 sizi çok tatmin edecek!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget