Captain America Civil War fragmanlarından en iyi 5 replik

Aylarca bekleyiş, günleri geri saymalar bitti, büyük gün gelip çatmak üzere... Captain America Civil War ülkemizde yarın vizyona giriyor! Steve Rogers ve Tony Stark'ın Sokovia Accords için karşı karşıya gelmesine şahit olmadan önce şu ana kadar yayınlanan fragman ve ''sayısız'' TV spot'tan en iyi 5 repliği derledik!



1- ''Üzgünüm Tony, başka bir seçeneğim olsaydı bunu yapmazdım ama o benim arkadaşım.'' -Steve Rogers

Bucky Barnes, Peggy Carter'ın Civil War'da ölmesiyle Steve Rogers'ın 70 yıl önceki hayatından, gerçek hayatından geriye kalan tek şey. Steve için bir arkadaştan daha fazlası, ailesini kaybettikten sonra Bucky onun zorbalara karşı arkasını kollayan tek kişi oldu. HYDRA beynini yıkadığı bilinirken Steve Rogers, Bucky'yi korumak için her hakka sahip, kimse bunun tersini söyleyemez.



2- ''Senin hakkında yanılıyormuşum, bütün Dünya senin hakkında yanılıyormuş.'' -Tony Stark

Tony Stark MCU'da bize babası tarafından ilgi görmeyen ve babasıyla zaman geçirmeyen bir çocuk olarak aktarıldı, The Avengers filminde ise babasının ona sürekli Steve Rogers'ı anlattığını söylemişti. Buna ne kadar katılırsınız bilemiyorum ama ben Tony'nin kendisini Steve'e ispatlamaya, gözüne girmeye çalıştığını düşünüyorum. Sonuçta Howard Stark, Steve Rogers'ı çok seviyor ve büyük saygı duyuyordu. Babasının sevgi ve saygısını kazanmış birine kendisini sevdirmek bana göre Tony'nin amaçlarından biriydi. Ama bu Civil War'da değil, Age of Ultron'da koptu. Tony ailesine suikast düzenleyen Bucky Barnes'ın hayatta olduğunu öğrenmesi ve Steve'in onu korumaya çalışmasıyla ikili arasında hiçbir bağ kalmadı. Final savaşından önce savaş olduğunu tahmin ettiğim alttaki fotoğrafta Tony'nin en yakın arkadaşı James Rhodes'un vurulmasıyla Tony'nin Steve hakkında bütün düşünceleri değişti.



3- ''Selam, millet.'' -Peter Parker

Hepimizin hayran olduğu ve yıllardır Marvel'a dönmesini beklediğimiz Spider-Man, ikinci Civil War fragmanında söylediği bu cümleyle sadece filmdeki karakterleri değil, milyonlarca hayranını da selamladı. Şundan eminiz ki daha uzun yıllar Peter Parker'ı MCU'da izleyeceğiz.


4- ''Sen o kalkanı hak etmiyorsun.'' -Tony Stark

Bu, 2 numaradaki replikten sonra söylenmiş bir söz... Tony artık Steve'in Captain America unvanına yakışan hareketler yapmadığını, bencilce davrandığını ve arkadaşı için Avengers'dan vazgeçtiğini düşünüyor. Çizgi romanlarda kalkan ve Captain America unvanı defalarca başkasına devredildi, MCU için de bunun sinyali yavaş yavaş veriliyor.


5- ''Eğer bunu imzalarsak seçim yapma hakkımızdan vazgeçmiş oluruz.'' -Steve Rogers

İşte ayrımın yaşandığı sahne. Ross'un Avengers ile yaptığı ve bugüne kadar ki verilen hasarı gösterdiği toplantıdan sonra, yayınlanan sahnede Avengers kendi arasında Sokovia Accords'u tartışıyor. Steve Rogers devlet denetimi altında çalışmanın ne demek olduğunu en iyi bilen kişi ve buzdan çıktığından beri hiçbir iyi yönünü göremedi. İlk Avengers filminde Avengers'ın denetimi altında olduğu Dünya Güvenlik Konseyi, New York'a nükleer bir füze göndermişti. The Winter Soldier filminde HYDRA, SHIELD'ı ele geçirip yaptığı algoritmayla olası tehditleri ve milyonlarca kişiyi öldürmeye kalkışmıştı. Steve'in tekrar devletin altında çalışmak için bir sebebi yok.



Geriye kalan tek şey sinema seansına kadar spoilerlardan kaçmak ve beklemek... Filmden sonra incelemelerle burada olacağız. Hepinizi bekleriz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget