Marvel Filmlerindeki Ayrıntılar Bölüm 2: Marvel's - A.K.A İşaret Koyalım da Kaybolmasın


Bilmeyen kalmadı yine de biz tekrar yazalım ne olur ne olmaz.

Efendim Marvel'ın batmak üzere olduğu zamanlarda Hollywood beyaz ata binmiş Gandalf gibi yetişmiş ve Blade, Daredevil külliyatı, Hulk, X-Men külliyatı, Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam ve Submariner'ın lisanslarını belli aralıklarla film yapma şartı karşılığında (böylece para belli aralıklarla gelmeye devam edecekti) süresiz olarak verdi. Böylece en baba serilerini de elinden kaçırmış oldu.



Yine de Kevin Feige, film yapımcısı olarak başındaydı, en sonunda Marvel'a kendi filmlerini yapma önerisini attı ve o günden sonra Marvel Studios kurulmuş oldu, 2012 yılında Disney'e satılana kadar filmlerinin başına Marvel Studios logosu koydular satıştan sonra da baktılar Marvel filmlerinin sayısı Fox sayesinde arttıkça arttı afişlerin başına klasik Marvel logosunu eklediler. Böylece hem kendi filmlerinin olduğu belli olacak hem de aynı evrende geçtiği anlaşılabilecekti.

Beyaz perdede işler kolaydı, ancak bir alan vardı ki orada işler çok fazla karışabilirdi aynı isimli başka diziler ya da telifini kaybettikleri diziler MCU'nun ününden yararlanabilirdi, bahsettiğimiz siyah ekran yani televizyon. Marvel da dizilerinin kendi yapımları olduğu anlaşılsın diye başına yine klasik Marvel logosunu koymakla beraber bir de Marvel's ifadesi koyma kararı aldı. Böylece Marvel's Agents of Shiled, Marvel's Agent Carter, Marvel's Daredevil dizileri yayına başladı. Dikkat dizilerde de önceki bölümün üzetini anlatırken Marvel's ..... da önceki bölümler şeklin başlar.

Bu sayede ileride yayın haklarını kaybettikleri filmler ve dizilerinden ayırt edebilecekler ve hepsinin aynı evrende geçtiği belli olabiliyor. Hem de daha önceleri yayınlanan Marvel dizilerinin de MCU'ya dahil olmadığını göstermiş oldular.

Bu nedenledir ki X-Men, Fantastik Dörtlü gibi filmlerin afişlerinde Marvel's logosu yer almaz, yani bu filmler Marvel Studios yapımı olmadığı gibi MCU'da her almaz. Kısacası bize mesaj atarken falanca filmler için etkinlik neden yapmıyorsunuz sorularına son verilmesini umuyoruz :D






Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget