SDCC 2016: Yeni Wolverine Devlet Düşmanı Oluyor!


SDCC'de sadece sinema ve televizyon haberleri olmuyor tabii ki. Çizgi romanlardan haberler almaya da başladık.

Tom Taylor'un yazdığı All-New Wolverine serisini okuyor muydunuz? Okumayanlar için kısaca konusunu söyleyelim, Wolverine öldükten sonra (Evet, yoksa hala duymadınız mı?) onun ismini yaşatmaya çalışan, Wolverine'in dişi klonu X-23, Laura Kinney, Wolverine'in klasik kostümünü ve ismini de alarak suçlularla savaşmaya başlamıştı.

Bugün aldığımız haberle, Laura, Logan'ın zamanında geçen ve büyük ses getiren Enemy of the State çizgi romanının devamında, bir nevi kendi versiyonunda yer alacak.

Peki, nedir bu Enemy of the State?

Wolverine Okuma Rehberi'nde de bahsettiğimiz gibi, Mark Millar ve John Romita Jr.'ın 2004'te çıkardıkları, Logan'ın önemli maceralarından birisidir. Konusu ise şu şekildeydi.
Hand ninjaları tarafından beyni yıkanan Wolverine, hem düşmanlarını hem de dostlarını lime lime edip onlara karşı çalışacaktır. SHIELD'ın elinden kaçtıktan sonra hem Elektra'yı hem de Daredevil'ı öldürmeye kalkar ama sonunda ellerine bulaşan kan, dost bir X-Men'in kanı olacaktır.

Şimdi devlet düşmanı olma sırası X-23'te. Serinin yazarı Tom Taylor, CBR'a verdiği röportajda seriyi şöyle anlatmış:
Bu hikaye, orijinalinin duygusal anlamda bir devamı olacak diyebiliriz. Tıpkı ilkinde olduğu gibi, bunda da Wolverine (Bu sefer Laura) korkunç bir suç işleyecek ve devlet peşine düşecek. Kendisine bu suçu işletenlerin peşine düşerken, onu da avlamaya başlayacaklar. Bu hikayeyi, serinin başından beri istiyor ve planlıyorduk. Laura, insan öldürmemeye yemin etmişti ama bu hikayenin başlangıcı, tüm bu yeminini elinden alacak. Daha sonra arayışına başladığındaysa Nick Fury ve seçkin bir S.H.I.E.L.D. timi peşine düşmüş olacak. Onu avlayacak olanlar da sadece bunlar değil. Güzel bir seri olacak.
Enemy of the State II, All-New Wolverine'in 13. sayısında başlayacak.

SDCC 2016'dan bütün haberler için burada ve Twitter adresimizde takipte kalın!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget