İç Savaş Yaklaşırken Bölüm 1: Consultant - A.K.A Tony Stark vs General Ross


İç savaş yaklaşıyor, yakında bir fragman gelecektir. Buradan peşin peşin söyleyeyim şahsen benim tarafından herhangi bir fragman incelemesi yapılmayacaktır, çünkü fragmanlar, haberler vs. gibi materyallere bakmadan filme gitmeyi düşünüyorum. Bu sebeple İç Savaş Yaklaşırken başlıkları ile önceki filmlerde muhtemelen gözden kaçırmış olabileceğiniz ayrıntıları hatırlamaya çalışacağız. Unutmadan içeriklerin tamamı kendimize aittir, paylaşırken alıntı yapmayı unutmayalım. 

Neyse uzatmayalım olayı, hemen başlayalım, Filmde bir Tony Stark ve General Ross karşılaşması olmayacak, ancak aralarında Incredible Hulk filminde başlayan bir itişme mevcut.


Hemen olayı hatırlatalım Incredible Hulk filminin sonunda General Ross barda tek başına oturuyor ve yanına Tony Stark gelip "Özel bir ekip topladığımızı söylesem, ne dersin?" diyordu. Ve Ross da "Biz?" şeklinde cevap veriyordu.

Her ne kadar Hulk'u Avengers'a katmaktan bahsettiği düşünülse de olayın aslını The Consultant (Türkçe meali Danışman) kısa filmindeki Ajan Coulson ve Ajan Sitwell arasında geçen konuşmada öğreniyoruz.

Olay aynen şu şekilde yaşanıyor. Dünya Güvenlik Konseyi Blonsky'nin Avengers ekibinde olmasını istiyor yani Hulk'un değil Abomination'ın. Harlem olayını da Banner'ın üzerine yıkıp Abomination'ı aklamışlar. Ancak Fury bunu istemiyor, bu yüzden olayı sabote etmeye karar veriyorlar. General Ross'un karşısına kibirli, ömür törpüsü, otoriteyi katıksızca küçük gören benliğiyle General'i 
rahatsız edecek birisini gönderiyorlar yani danışmanı. Böylece Ross'un Abomination'ı salmasını engelleyecekler.

Peki danışman kim?

Tabi ki kendisi Iron Man 2 filminin sonunda küçük bir iyilik karşılığı danışman olmayı kabul eden Tony Stark'tan başkası değil.

Danışman Ross'u o kadar sinirlendiriyor ki Ross onu bardan attırmaya çalışıyor, Tony Stark da barı satın alıyor ve yıktırıyor.

Böylece Tony Stark ile Ross arasındaki düşmanlığın temelleri atılmış oluyor.

Yani İç savaş filminde göreceğimiz General Ross, Tony ile aynı tarafta olsa da ona son derece sinir oluyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget