Kahramanın Yolculuğu: Dick Grayson


Kahramanın Yolculuğu nedir?

Birçok karakter, tarihleri boyunca onlarca şey yaşadı, defalarca kez zorluklarla karşılaştı ve hepsine de göğüs germek zorunda kaldı. Bu zorluklara göğüs gerebildikleri için bugün ki gibi Dünya'nın en kudretli kahramanlarından olmayı başardılar. İşte bu seri, o zorlukların hikayesini anlatacak. Bu yazılarda, kahramanın, hayatı boyunca karşılaştığı en zorlu, en güzel ve en önemli anlara şahit olacaksınız! 

Çağlar Boyu Dick Grayson!

  • Detective Comics #38 (1940) - Dick Grayson, Batman'in yardımcısı Robin olarak okurlara tanıtıldı. Haly'nin sirkinde ailesini gözleri önünde kaybetti ve Batman tarafından evlat edinildi.
  • Batman #20 (1943) - Dick'in amcası George Grayson ortaya çıkarak, "yeğenim benim yanımda olmalı, zengin bir playboyun yanında değil" diyerek vesayetini almaya çalıştı. Önce bunu başarsa da daha sonra amacının Bruce'tan para koparmak olduğu ortaya çıktı. Amca uzaklaştırıldı, bir daha ortaya çıkmadı, Dick, Bruce'un yanında kaldı.




  • The Brave and the Bold #54 (1964) - Dick, Mr. Twister'ı durdurmak için Kid Flash ve Aqualad ile güçlerini birleştirip Teen Titans'ın temelini attı ve ekibe Wonder Girl ile Speedy'i de ekledi.
  • Batman #217 (1969) - Dick, eğitimine devam etmek için Hudson üniversitesine gitti, hukuk okumaya başladı ve Batman'in yanından bir süreliğine ayrılmış oldu.
  • Detective Comics #474 (1977) - Dick ilk sömestr sonunda Batman'e yeniden eşlik etmek için tatilini Gotham'da geçirdi. Batman bu sırada Gotham'ın farklı bir bölgesinde tek başına hareket edebileceği 2. bir Bat-Cave açmıştı.
  • DC Comics Presents #26 (1980) - Eğitiminin başlarında okuldan iyice sıkılan Dick, ilk defa ortaya çıkan gizemli Raven'ın da davetiyle yeni bir kahraman grubuna katıldı. New Teen Titans olarak adlandırıldılar.


  • Tales of the Teen Titans #44 (1984) - Dick, zamanının çoğunu artık Titans ekibiyle beraber harcıyor, eski ustasının yanına uğramıyordu bile. Batman yanına Jason Todd isminde bir genç aldığında da kısa süreli bir kimlik krizi yaşadı ve sonunda Nightwing oldu.

[ARA] Crisis on Infinite Earths (1986) - DC Evreninde devasa değişiklikler oldu. Dick Grayson da bundan etkilenenlerden birisiydi.

  • Secret Origins #13 (1987) - Dick, hem kahramanlığın hem de üniversitenin aynı anda gitmediğini gördü. Notları da git gide düşerken okulu tamamen bıraktı ve kahramanlığa yöneldi. Üniversitede sadece tek bir dönem geçirmiş oldu.
  • Batman #408 (1987) - Yukarıda COIE başlığındaki değişikliklerden birisi burada oldu. Dick Grayson daha önce kendi isteğiyle Robin ismini bırakmışken, yeni evrende, bir mücadele sırasında Joker tarafından vurulduktan sonra Batman'den, dövüş sırasında yaptıklarının sorumsuzca olduğu konusunda azar yedi ve Bruce tarafından kovuldu. Bruce Dick'in yerine Robin olarak Jason'ı aldı. Dick, Nightwing oldu.




  • Batman #416 (1988) - 18 ay sonra Dick, Bat-Cave'e geldi ve Bruce'la konuşmak istediğini söyledi. Bruce, zamanında yanına Jason'ı almak istediğini, çünkü onun çok yalnız olduğunu, bu yüzden Dick'i göndermesi gerektiğini açıkladı ve özür diledi.
  • Robin #0 (1994) - Batman: Prodigal serisinde Dick, kısa bir süreliğine de olsa Bruce'un yerine geçerek Batman ismini taşıdı.
  • Batman #514 (1995) - Batman'in beli Bane tarafından kırıldıktan sonra kostümü giyen Jean Paul Valley sınırı çok fazla aşınca Bruce, Dick'ten kostümü giyip kendisine zaman kazandırmasını istedi, Dick de bunu kabul etti ve kostümü giydi. Bruce iyileştiği zaman kostümü teslim edip Nightwing adına geri döndü.




  • Nightwing #3 (1996) - Dick, Gotham'dan daha yozlaşmış bir şehir olduğunu düşündüğü Bludhaven'a taşındı. Suçla savaşmaya, sevdikleriyle zaman geçirmeye burada devam etti.
  • Gotham Knights #21 (2001) - Bruce, sonunda Dick'e gerçek sevgisini de göstermek için evraklarını tamamladı ve Dick Grayson'u resmi olarak evlat edindi.
  • JLA #69 (2002) - Batman, JLA ekibine bir şey olursa diye yedekte bir ekip daha tutuyordu. Ekip bir anda ortadan kaybolunca yedekler anında çağırıldı. Atom, Firestorm, Jason Blood, Hawkgirl ve Green Arrow gibilerinin bulunduğu bu ekibin liderliği Dick Grayson'a verildi. Nightwing kısa bir süre için JLA liderliği yaptı.
  • Nightwing #102 (2005) - Bir flashback hikayesinde, Nightwing'in, ismini seçtiği zaman Superman'in bu ismi kendisine önerdiğini, Kripton'daki bir kahramanın adı olduğunu öğrendik.
  • Nightwing #111 (2005) - Infinite Crisis serisi geldiğinde, Lex Luthor'un emri altında toplanan bir grubun içine sızıp planlarını öğrenmeye çalışan Dick, Renegade adını alarak gizli operasyona başladı. Örgüt Bludhaven'i mahvetti, bu sırada Dick, Deathstroke'un kızı Rose Wilson'ı eğitmekteydi. Deathstroke'la bu yüzden kavga ettiler.
  • Infinite Crisis #7 (2006) - Deathstroke ile kozunu paylaşan Dick, Batman ve Tim Drake'in de yardımıyla Slade'i yendi. Fakat Alexander Luthor'un saldırısına uğrayıp bayıldı. Daha sonra iyi olduğu anlaşıldı. Metropolis Savaşı'nın en büyük kahramanlarından birisi oldu. Savaştan sonra Bruce ve Tim'le beraber 1 yıl boyunca Dünya'yı gezmeye çıktı.



[ARA NOT] - Bir önceki sayıda, normalde Dick, Luthor'un ateşinden sonra bayılmayıp ölecekti, ancak Nightwing fanlarının korkunç geri tepkisinden sonra DC editörleri bu karardan vazgeçtiler.

  • Nightwing #118 (2006) - Nightwing New York Şehri'ne geldi bir yıl sonra. Burada Jason Todd'la başta sorunlar yaşasa da birlikte çalıştı.
  • Titans Vol.2 #1 (2008) - Dick yeni bir Titans ekibine katıldı ve şeytan Trigon'a karşı savaştı.
  • Final Crisis (2008-2009) - Darkseid ile savaşı sonunda Batman öldükten sonra Dick, New York'tan ayrılıp yeniden Gotham'a geldi ancak yeni Batman olmayı reddedip Nightwing olarak kaldı.
  • Battle for the Cowl #3 (2009) - Batman'in yokluğunda kostümü Jason Todd giymek istedi. Tabii, bir kavga çıktı. Dövüşün sonunda Dick Jason'ı yendi ve sonunda Batman kostümünü üzerine giydi.
  • Batman and Robin #1 (2009) - Dick, Batman rolünü kabullendi ve Damian Wayne'i yanına Robin olarak aldı.




  • Justice League of America #41 (2010) - Dick, Batman olarak Justice League'in içinde çalışmaya başladı.
  • Batman Incorporated #1 (2010) - Batman ölümden döndü ancak kostümü almadı. Dick ve Bruce iki Batman olarak çalışmaya devam ettiler.


[ARA] - Burada New52 denen dönem başladı ve evrendeki birçok şey gibi, Nightwing'in de hayatı değişti.


  • Batman #7 (2012) - Dick'in büyükbabasının Talon adı verilen, Court of Owls adlı bir örgütün askeri olan varlıklardan birisi olduğunu, eğer Bruce zamanında yetişmeseydi, Dick'i de alacakları ortaya çıktı.
  • Batman #17 (2013) - Joker, Batman ailesini parçaladı. Dick'in, Bruce'a karşı güveni kalmadı ve Ailenin Ölümü mecazi olarak da olsa gerçekleşmiş oldu.
  • Nightwing #19 (2013) - Olayları hazmetmek isteyen Dick, Gotham'dan ayrıldı ve Chicago'ya gitti, burada Prankster adındaki birisiyle savaştı.
  • Forever Evil #7 (2014) - Büyük savaşların sonunda Dick, kamuoyunun gözünde işkence sonunda kötü Superman ve ekibi tarafından ölmüş gibi gösterildi.




  • Grayson #1 (2014) - Herkesin öldüğünü düşündüğü Dick, Agent 47 adını alarak Spyral isimli bir örgütün içine sızarak Batman'e bilgi sızdırmaya başladı ve oldukça başarılı bir casusluk dönemi geçirdi.
  • Nightwing: Rebirth #1 (2016) - Spyral görevini tamamlayan Dick, benzer bir göreve daha kalkmak istedi. bu sefer Court of Owls örgütünün içine sızmaya karar verdi.


Dick Grayson şu anda,

-> Nightwing,
-> Titans
dergilerinin başrollerinde yer alıyor.

Kahramanın Yolculuğu'nda bütün hikayeleri görmek için buraya tıklayın.

Yolculuğuna eşlik etmemizi istediğiniz bir karakter varsa yorumlara bırakabilirsiniz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget