Çok farklı bir Fantastic Four bizi bekliyormuş

Marvel çizgi romanlarının ilk ailesi, Marvel'ın Atılgan gemisi Fantastic Four 2005 yılından bu yana beyaz perdeye iki farklı seride toplam üç filmle taşındı ama daha mutlu sonu göremedi. İlk film kötüydü fakat şu an bakınca üç film arasından da en iyisi olsa gerek? Stüdyonun riske girmesiyle 2007 yılında Silver Surfer ve Galactus gibi Fantastic Four için dev isimlerle bir devam filmi yapıldı. Dünya çapında 300'ü geçemeden 289 milyon dolarda kaldı. Bu başarısızlıktan da sonra FOX bütün planlarını iptal edip Fantastic Four'u rafa kaldırdı.

Ta ki 2013 yılında FOX'ın ''Reboot yapıyoruz!'' demesine kadar, sandık ki derslerini aldılar. Miles Teller, Michael B. Jordan ve Kate Mara gibi genç ve geleceği parlak isimlerle resme bakınca iyi de bir tablo duruyordu karşımızda. Sue ve Johnny Storm'ın üvey kardeş olması, bütün film boyunca Reed Richards için insan avı yapılması gibi saçma kararlarla ne kadar istesek de bu da olmadı. Bir rezaletten daha sonra FOX yine Fantastic Four'u rafa kaldırdı ve takviminde yer alan devam filmini iptal etti.

Aslında yazar Jeremy Slater son filmi çok çok daha farklı yazmış. Adam yapımcı Simon Kinberg ve FOX'ın önüne 10-15 farklı versiyon atmış. Yok! Kabul etmemişler! En sonunda çıkıp bu durumu Screen Crush ile konuştu;
Filmde Annihilus, Mole Man ve Negative Zone da olup, Doctor Doom Dünya'ya savaş ilan edecekti. Mole Man, Manhattan'a 18 metrelik genetik mühendislik ürünü bir canavar salacaktı. Kahramanlarımız final dövüşünde Latveria'da Er Ryan'ı Kurtarmak filmindeki gibi Doombot'larla çarpışacaktı! Yazılardan sonraki sahnede de Galactus ve Silver Surfer'ı bir gezegeni yok ederlerken görecektik. Tek bir filmde canavarlar, uzaylılar, Doom ve Fantastic Four'u planlamıştık! Bunları böyle anlatınca kulağa harika geliyor... Bize de öyle gelmişti. En büyük sorun ise bunların çok ama ÇOK pahalı olması.

FOX'ın X-Men ve Fantastic Four evreniyle yaptığı çok acayip hatalar var. Cidden Deadpool dışında tekrar izlediğim ya da ilk kez izlediğim her filminde telif haklarının Marvel'da olmadığı için kahroluyorum. Şunu söyleyeyim; Fantastic Four devam filmi bekleyin. Simon Kinberg ara ara çıkıp yaptıkları yanlışları itiraf edip oyuncu kadrosunu ne kadar sevdiğinden bahsediyor.

Geçen ay da Reed Richards'ı canlandıran Miles Teller çıkıp şunları söylemişti;
Oyuncu kadrosunu ve karakterleri çok seviyorum. Aralarında çok ilginç bir dinamik var. Bir film daha yapmayı isterim. Bu tarz şeyleri yaptıkça işi öğrenmeye başlıyorsun. Sanırım senaryo ve yönetmen en önemli şeyler. Whiplash filminde Damian Chazelle'in ilk işiydi, bu kadar iyi olacağını kim bilebilirdi? O filmi senaryosu için yapmıştım. Bugüne kadar hiçbir şeyi para için yapmadım. Kimsenin kariyeri kusursuz değildir.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget