MCU'nun Spider-Man'i Hakkında Merak Edilen 10 Soru


Her ne kadar setlerden sızan fotoğraflarda göremesek de MCU’a Civil War ile birlikte katılacak Spider-Man’in gelecek evreler açısından önemli bir yeri olacağı su götürmez bir gerçek. Peki Spider-Man MCU’da nasıl şekillencek, MCU’u nasıl şekillendirecek? İşte MCU’nun Spider-Man’i hakkında merak edilen 10 soru;

Soru 1: Hangi Spider-Man  yardımcı karakterleri film kadrosuna eklenecek?
Şimdilik Marvel sadece Peter Parker ve May Halanın filmlerdeki yerini kesinleştirdi. Önceden Sony’nin Sinister Six ve Venom gibi spin-off filmleri çıkartmak istediğini biliyorduk. Peki Marvel nasıl bir yol izleyecek? Biliyoruz ki şu an Marvel bu yardımcı karakterleri sadece Spider-Man filmlerinde değil tüm evrende kullanacak. Bu Galaksinin Koruyucuları filminde Flash Tompshon ya da Venom’u görebileceğiz demek mi? Belki Thunderbolts ya da Dark Reign filmleri çıkar da Norman Osborn’u görürüz? Şu noktada her şey mümkün.
Soru 2: Spider Woman MCU’da görünebilir mi?
Spider Woman sadece ismen dahi olsa Spider-Man’den esinlenerek o kostümü giyiyior. Ancak MCU'da Peter Parker henüz 16 yaşında ve Spider-Man olmaya başlayalı sadece 1 yıl oluyor. Yani henüz ilham alınamayacak kadar yeni bu işte. Ama bu Jessica Drew’i MCU'da göremeyeceğiz demek olmuyor. Zira kendisi hem S.H.I.E.L.D’de hem de Hydra'da ajanlık yapmıştı.  Jessica Drew evrene eski bir Hydra ajanı olarak girebilir.
Soru 3: Eski filmin oyuncularından bu filmde görev yapacak  oyuncu var mı?
Bazı hayranların gözünde rolle bütünleşmiş aktörler vardır. O role başkasını düşünemezler. Ve belki de Marvel de eski kadrolardan birini yeni filmin kadrosuna ekleyebilir.  Eğer böyle bir şey olursa yüksek ihtimal J.Jonah Jameson rolüyle J.K.Simmons dönebilir. Kendisi Amazing Spider-Man kadrosunda olmayabilir ama Marvel Studios tarafından  Ultimate Spider-Man animasyonunun kadrosuna eklendi. Yani onu bu rolde görme ihtimalimiz düşük de olsa var.
Soru 4: Orijin hikayesi filmde işlenecek mi?
Kevin Feige bu konuda yaptığı açıklamada orijin hikayesinin önceki filmlerden daha iyi olduğunu söylemişti. Hatta bunu yaparken de Batman Begins filmini örnek göstererek o filmde olduğu gibi hikayenin daha önceki filmlerde görmediğiniz detayları göreceksiniz demişti.  Peki cidden Marvel 3.kez baştan işlenen Spider-Man filminde yine orijin hikayesi işleyecek mi? Yoksa tam olarak orijin hikayesi işlemeyecekler de sadece orijin hikayesine temaslar mı göreceğiz?
Soru 5: Miles’ı MCU’da görecek miyiz?
Miles yeni başlayacak All-New-All-Different evreninin ana Spider-Man’i olacak ama filmde göreceğimiz Spider-Man’in o olmayacağı kesinleşti. Ancak Miles evrene Spider-Man kimliğinin dışında da girebilir. Belki hızla filizlenen Peter ile aralarındaki mestektaşlık ilişkisi büyük ekrana işlenir belki de Miles, Peter’ın arkadaşlarından biri olur.  Sonuçta her şey mümkün!
Soru 6: Spider-Man’in Civil War’daki rolü ne olacak?
Çizgi romandaki konunun işlenmeyeceği zaten kesin. Çünkü Captain America ve Iron Man’in gerçek kimlikleri zaten biliniyor Thor’un zaten insan kimliği yok, dolayısıyla gizli kimlikler kavganın çıktığı nokta olamaz.
Spider-Man oldukça bilinen bir karakter olduğundan gizli kimliğini ifşa etmesi sansasyonel etki yarattı ama MCU’da daha temelleri bile atılmadı karakterin. Civil War çizgi romanlarında Captain America ve Iron Man’in arasında taraf değiştirip durmuştu. Ancak henüz MCU’da ne Captain America ne de Iron Man ile geçmişi var. Yani o mazi olmadığından tam olarak o duyguyu da veremezler. Büyük ihtimalle Marvel, Spider-Man’e bambaşka bir rol verecek Civil War içinde.

Soru 7: Peki diğer firmalardaki film hakları ne olacak?
Marvel’in en büyük parçalarından FF ve X-Men’in telifleri Fox'ta ve hiç de bırakmaya niyetleri yok sanki. Özellikle de yeni gerçekleştirdikleri reboot tutarsa uzun süre daha ellerinde tutacaklar telifi. Belki Man-Thing ve Namor gibi daha küçük çaplı parçaların telifi Marvel’in eline geçebilir ama şimdilik Fox cephesinden bu olmayacak gibi. Ama aynısını aylar önce Spider-Man için de diyorduk. Birleşmiş film evrenlerinde her zaman bir umut vardır…
Soru 8: Peki bu değişiklikler Spider-Man çizgi romanlarını nasıl etkileyecek?
Secret Wars sonrası çizgi romanlarda Asıl Spider-Man’in Morales olacağını ve Peter Parker’ın onun akıl hocası olacağını biliyoruz.
Ayrıca geçen sene The Amazing Spider-Man filmi çıktığı zamanlar Peter Parker’ın vucüduna Dr.Octopus’un girdiğini ve bir yıl geçirdiğini biliyoruz. Ayrıca yeni serisinde Parker’ın Parker Endüstriler'nin CEO’su olduğunu ve jeti sayesinde dünyanın her yerinde kahramanlık yaptığını biliyoruz.
Yani şu ana kadar filmler çizgi romanları etkileyecekmiş gibi gözükmüyor. Ama belli de olmaz belki bir sonraki Spider-Man’in ongoing çizgi romanında liseye giden daha genç bir Spider-Man’in maceralarını okuruz.
Soru 9: Marvel Spider-Man’in haklarını tamamen alabilecek mi?
Şu an her ne kadar Spider Man MCU’da görülecek olsa bile telifi henüz tam alabilmiş değil. Film bir nevi Sony/Marvel ortak filmi gibi çıkacak.
Peki Marvel telifin tamamını alabilecek mi?
Muhtemelen evet. Şu anda iki firma da bu işe sıcak bakıyor gibi duruyor. Yakın zamanda Marvel tüm telifi alırsa şaşırmayın.
Soru 10: Spider-Man filmde kiminle kapışacak?
Daha önceki filmlerde bir çok Spider-Man kötüsünü gördük hatta bazılarını birden çok kez gördük. Peki geriye filmde Spider-Man’in karşısına çıkacak kim kaldı?

Belki Doctor Octopus ve Norman Osborn gibi klasik düşmanları geri getirirler. Belki de Kraven ve Mysterio gibi kullanılmamış kötüler olabilir. Belki de Carnage gelir. Sanırım 2017'i bekleyip göreceğiz.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget