Captain America: Civil War'ı beğenmeyen önemli biri var

Civil War temalı, çok sevdiğimiz karakterlerin birbirine girdiği bir Marvel Sinematik Evreni filmi çoğumuzun hayallerindendi. Bu hayal 28 Ekim 2014'te duyuruldu, 6 Mayıs 2016'da gerçekleşti. Genel olarak memnun kaldık. Bir Captain America solo filminden çok Avengers 2.5 olduğu, Black Panther'ı tanıştırdığı, Spider-Man'i evine döndürdüğü ya da en çok karakterin yer aldığı MCU filmi olduğu sebepleri göz önüne alınınca heyecan duymamak pek mümkün değil gerçi.

Ama film vizyona girmeden önce endişeler de vardı. Mesela en büyüğü: ayrım nasıl olacak? Çizgi roman serisinde süper kahramanları ikiye bölen ayrım kimliklerini halka açıklayıp, devletin emri altında çalışmalarından kaynaklıydı. Bu sebep MCU için mümkün değildi ama. Çünkü bütün Avengers üyelerinin kimliği bilinirken, sokakta maskeyle dolanan kahramanlar Daredevil, Ant-Man ve Spider-Man'den fazlası değildi. Filmde yer almayan Daredevil haricinde ayrımın ''Ant-Man ve Spider-Man kimliğini açıklasın.'' şeklinde olması saçma olurdu ki Ant-Man'i daha tanıyan yok zaten.


Bu maskeli kahraman eksikliği sebebiyle ortaya sorumsuz hareket eden ve her gittiği yere felaket götüren Avengers'ın bir heyet altında çalışması fikri atıldı. Şartları düşününce fena fikir de değil ama buna bir de Bucky Barnes'ın dahil olup olayın Tony Stark ve Steve Rogers için kişiselleşmesi filmi sevmeyenlerin sayısının artmasına neden oldu.

Captain America: Civil War'ı beğenmeyen önemli biri var. Mark Millar! 2006'da başlayan Civil War çizgi roman serisinin yazarı! Kendine ait sitesinde 2016 yılında çıkan filmleri değerlendirirken Captain America: Civil War'a da yorumda bulundu:

Filmin ilk 20 dakika gayet iyiydi ama açıkçası geri kalanında ne olduğunu hatırlayamıyorum. Russo kardeşlerin komedi dalında geçmişleri olup filmde bunun eksikliğinin olması çok enteresan. Umarım Avengers 3 ve 4 için de bu kasvetli havayı kullanmazlar çünkü ilk Avengers filmi bu sebeple tutmuştu.

''Film çok karanlık olmış'' diyen Mark Millar biraz haksız sanki he? Kendi adıma en çok şikayet ettiğim konulardan biriydi filmde gereksiz espri ve mizah olması. Civil War teması işlenince filmin biraz daha karanlık, hatta en karanlık MCU filmi olması gerektiğini düşünüyorum. Sizce Mark Millar haklı mı bu yorumunda?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget