İnceleme: The Flash S03E02 - Paradox


"You have to ask yourself what kind of hero you're gonna be. Are you just gonna take a do over every time you make a mistake, or are you gonna live with them and move forward?"

Bölümün Konusu:

Barry, Flashpoint'ten döndükten sonra ortaya çıkan yeni evrenin de bir sürü aksaklığı olduğunu fark eder. Cisco kendisiyle konuşmamakta ve abisi Dante'nin yasını tutmaktadır. Iris ve Joe hala küstür ve Rival yeniden ortaya çıkar. Tüm bunların yanı sıra Barry'nin iş yerinde artık nefret ettiği yeni bir çalışma arkadaşı vardır.

Artıları

  • Tom Felton. Tamam, Harry Potter'da Malfoy hep canımızı sıkan kişiydi ama adamı İngiliz aksanıyla Flash'ta görmek çok güzeldi. Dahası, karakteri de oldukça sağlam bir şekilde başladı. 
  • Barry'nin Iris ile Joe arasında koşturup laf taşıması eğlenceliydi. Flash'ın güçlerini biraz da bu şekilde eğlenceli gösterin yahu!
  • Jay Garrick! İşte budur! Jay Garrick çizgi romanlarda Barry, Wally, Bart ve neredeyse bütün koşuculara gerçekten de akıl veren, gerekirse bir kenara çekip azarlayan, enfes bir akıl hocasıdır. Jay, Barry'i zaman akışının içinden çekip çıkardığı zaman gerçekten de rahatladığım andı. Aradığımız Jay Garrick kesinlikle buydu! Barry'nin zamanın içine etmesini de bardağı kırıp geri birleştirerek enfes bir şekilde özetlemiş oldu. Ayrıca John Wesley Shipp, Henry Allen'la Jay Garrick'i o kadar farklı şekillerde oynadı ki aklıma bir saniye için bile Henry Allen gelmedi.
  • Cisco'nun ısrarla Barry'nin geçmişe istemesi bana Blitz çizgi romanından önce Hunter Zolomon'un, tıpkı aynı ısrarla "madem zamanda geriye gidebiliyorsun, geri git ve benim başıma gelenleri düzelt, sevdiğim kadının babasının ölümüne ben sebep oldum, onu düzelt" demesini hatırlatıyor. Zolomon daha sonra kendisi gitmeye kalkınca Zoom'a dönüşmüştü.
  • Cisco'nun üzgün olması gerçekten tadımızı kaçırdı. Sonunda yeniden güldüğünü görünce sevindiğimize göre, Cisco hala favorilerimizden! Ayrıca Vibe kostümünü bir an önce hazır edip sahaya sürdükleri için memnunum.
  • Sonunda Legends of Tomorrow bağlantımızı yaptık. Daha önce gördüğümüz siyahi Green Arrow'un, Diggle'ın oğlu olduğunu öğrendik.
  • Yapımcılar, Flashpoint'i aslında doğrudan çizgi romanı uyarlamak şeklinde değil de DC'nin, daha sonrasında yaptığı New52 gibi kullanıyorlar. Önceki sezonlarda sıkıntılı olan, insanların görmek istediği şeyleri veriyorlar bize. Cisco'nun Vibe, Caitlin'in Killer Frost olmasını istiyorduk, oldular. Wally'nin de güçlerini kazanması çizgi romanlardaki gibi olsaydı, herkes "oha bir kere zaten Barry'e yıldırım çarptı, değişti, aynısı bir daha olmaz ki" diyecekti ancak Flashpoint evreninde Barry'nin yerine Wally'i koyarak orada zaten güçlerini verdiler, şimdi de Alchemy ile o köken hikayesini aktif hale getirecekler ve bir miktar bile olsun sırıtmayacak. Eğer Wally'e güçlerini böyle verirlerse gerçekten çok akıllıca bir hareket olacak. 
  • Rival'ın bir an önce aradan çıkarılması güzel oldu. Yine hız manyağı bir speedster'ı uzun uzun izlememizin anlamı yok. Rival'ın kendisi zaten çizgi romanlarda nadiren gözüken birisiydi.
  • Doctor Alchemy ile Tom Felton'un karakteri Julian Albert aynı kişiler olabilir mi? Olmaz umarım ancak önümüzdeki haftalarda bu konuyu masaya yatıracağımızdan eminim. Zira bilirsiniz, hiçbir kötü bağımsız bir karakter çıkmaz, hep bir tanıdıktır. 
  • Bu arada yeni zaman çizgisinde Hartley Rathaway'e ne oldu? Bir önceki zaman yolculuğunda Pied Piper bizim ekibe katılmıştı sonuçta.
  • Sonda gelip Rival'ı öldüren el, Alchemy'nin eli değildi. Savitar diyebilir miyiz?
  • Barry Iris'i ilk öptüğünde bir Tsunami dalgası geliyordu, zaman çizgisini değiştirdi. İkinci öptüğünde zamanda geriye gidip çizgiyi bozdu. Üçüncü kez öptü bu bölümde ve kendisine hakim oldu. Alkışlayalım!

    Eksileri

    • "I've made a big mistake!": Bölüme Barry bu şekilde başlıyor. Alıştık Barry, gerçekten alıştık bir şeyleri batırmana. Barry'nin bu kadar başarısız olup sürekli özgüvenini de mahvetmesi canımı sıkıyor.
    • Felicity. 
    • Barry'nin zaman yolculuğu yaptığını eski evreninde de herkes gördü, zamanı değiştirdi, yine kimse garipsemedi, yeniden evrenine döndüğünde Barry'nin neden kafasının karışık olduğunu hala masaya yatırmadılar? Tabii, bir de herkesin sıradan konuşmaları içinde Barry'e geniş bilgiler vermesi olayı var. Örneğin, Caitlin'ın "eh, abisi birkaç ay önce o sarhoş sürücü tarafından öldürüldüğünden beri böyle sonuçta" demesi gibi. Böyle konuşmuyoruz değil mi? En azından sonunda Barry durumu açıkladı da bu olayı bir kez daha yaşamayacağız. (Umarım)
    • İlk sezonda parçacık hızlandırıcısının güçlendirdiği insanlarla savaştık, ikinci sezonda Earth-2'dan gelen kötülerle savaştık. Bu sezonda da Flashpoint evreninden Alchemy'nin dirilttikleriyle savaşacağız. "Haftalık kötü" konseptini gerçekten sevmiyorum.
    • Rival karakterini yazarken neden her cümlesine bir "Rival" kelimesi sokup duruyorsunuz? En az önceki sezonlarda her kelimesini arı vızıltısı gibi çıkaran Bug Eyed Bandit kadar berbat.

    Göndermeler

    • Motosikleti parçalamak: Barry, bölümün başında bir hırsızı durdurmak için motosikletini parça parça ediyordu. Bu tam çizgi roman Flash'ının yapacağı bir şey.
    • Doctor Alchemy: Evet, Cisco'nun keyfi yerine geldikten sonra karakterimizin adı kondu. Çizgi romanlarda birkaç tane Alchemy ortaya çıktı. Her ne kadar Doctor ALchemy ismini kullanan tek kişi, kişilik bozukluğu olan bir eski suçlu, Albert Desmond olsa da Mark Waid'in Flash yazdığı dönemde Alchemist isminde bir karakterdi. Dr. Engstrom ismindeki bu arkadaşsa, eski bir STAR Labs çalışanıyken, Desmond'un felsefe taşını kullanmak isteyen laboratuvardan çalmış ve kendisi için kullanmıştı. 
    • Williamson Street: Geçen haftaki bölümde de burayı ziyaret etmiştik. Şu anki Flash dergisinin hiç sevmediğim yazarı Joshua Williamson'a bir gönderme.

    Görüş


    İlk bölüme nazaran daha iyi bir bölüm izledik. En azından Flashpoint hikayesini nasıl uyarlayacaklarına dair bir fikrimiz oldu. Jay Garrick efsane bir şekilde geldi, gerekeni yapıp Barry'i yerine oturttu. Ancak hala kat etmesi gereken çok mesafe var dizinin. Bir sezon açılışından çok ortalarda öylesine çekilmiş iki bölüm izlemişiz gibi şu anda durum. 
    7.0
    İYİ

    S03E03: Magenta Fragmanı:


    Yorum Gönder

    [disqus]

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *

    Blogger tarafından desteklenmektedir.
    Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget