2020'den sonra beklediğimiz 10 Marvel filmi

Bizim için bunu konuşmak biraz erken olabilir, daha önümüzde 4 yıl var fakat Marvel için inanın hiç de erken değil. Disney'i de arkasına aldıktan sonra Marvel Sinematik Evreni şu anda Harry Potter ve James Bond'ın önünde 1 numaralı franchise konumunda. Hasılatta başarılılar, izleyicilerden geri dönüşlerde başarılılar, evrenin gidişatını da iyi ayarladılar ve tartışmasız zirvedeler. İyi iş yapıyorlar, iyi para kazanıyorlar. Spider-Man'i tekrar eve döndürdüler, tek eksikleri X-Men ve Fantastic Four fakat onları ne kadar çok beklesek de umutsuzca geri dönmelerini de istemiyoruz.

Disney 2009 yılında Marvel'ı 4 milyar dolar bir para civarı satın aldı, 2012'de de George Lucas'tan Lucasfilm'i, kısaca Star Wars'ı da 4 milyar dolara aldı. Bu parayı sadece MCU ile çıkardılar, 10 milyar dolar hasılat toplandı ve para akmaya da devam ediyor. Bu akışı devam ettirmek için de MCU'nun başı Kevin Feige'nin ince işleyip sık dokuması lazım. Kevin Feige işini ne kadar iyi yaparsa -ki yapıyor- Disney o kadar çok para kazanır. Bu yüzden daha şimdiden 2020 sonrasının planlanması hiç de şaşırtıcı değil. Geçen hafta Disney ile Marvel Studios durum değerlendirmesi ve 2020 sonrası için fikir alışverişi yapmak için ilk toplantılarını gerçekleştirmiş.

2019'daki dördüncü Avengers filmi ile Phase 4 sona erecek, bu film sonrası için takvimde bir film bulunmuyor. Aslında Inhumans yer alıyordu fakat şu anlık rafa kaldırıldı. 2018 civarlarında bir fuarda Kevin Feige'nin tekrar sahneye çıkıp gelecek filmleri açıklaması içten bile değil.

Peki kesin olarak hangi filmler çıkacak?
  • Doctor Strange - 4 Kasım 2016
  • Guardians of the Galaxy vol. 2 - 5 Mayıs 2017
  • Spider-Man: Homecoming - 7 Temmuz 2017
  • Thor: Ragnarok - 3 Kasım 2017
  • Black Panther - 3 Şubat 2018
  • Avengers: Infinity War - 4 Mayıs 2018
  • Ant-Man and the Wasp - 6 Temmuz 2018
  • Captain Marvel - 8 Mart 2019
  • Avengers 4 - 3 Mayıs 2019

1- GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

Belki de bir çizgi roman filminde en az tanınan karakterler 2014'teki ilk Guardians of the Galaxy filmindeydi. Bu dezavantaja rağmen hem hasılatta hem izleyici tepkilerinde beklenenin çok üstünde bir başarı elde ettiler. Bu başarıdan hemen sonra devam filmine de yeşil ışık verildi ve ilk filmin yönetmeni James Gunn tekrar koltuğuna geçti. Devam filminin çekimleri geçtiğimiz aylarda sona erdi ve SDCC 2016'da da filmden birkaç sahne izletildi. Gunn'ın dediğine göre Marvel çok büyük bir ihtimalle üçüncü filmi yapacak fakat Gunn'ın kontratı ikinci film ile sona erdi. Kendisini bir daha göremeyebiliriz. İlk film 2014'te çıktı, devam filmi 2017'de çıkacak. Üçüncü filmin vizyon tarihi 2020 ya da sonrasında olabilir.

2- CAPTAIN MARVEL 2

Brie Larson'ın baş rolde olacağı ilk film 2018 yılında vizyona girecek, ilk olarak Avengers: Infinity War'da yer alıp almayacağı ise daha kesinleşmedi. Robert Downey Jr., Chris Evans ve Scarlett Johansson'a yavaş yavaş veda ederken MCU'nun geleceğini omuzlarında taşıyacak karakterlerden biri Captain Marvel. Hem Avengers için hem de evrene kozmik yönden büyük katkıları olacağı için Captain Marvel'ın en az 3 filmi bizlere sunulacaktır.


3- DOCTOR STRANGE 2

Yukarıda dediğim gibi büyük isimler veda ederken yeni isimler aramıza katılıyor. Bunlardan biri sadece çizgi roman sevenlerin değil koca sinema endüstrisinin de çok büyük beklentilerinin olduğu Benedict Cumberbatch! Kendisinin hâli hazırda ilk filmi önümüzdeki ay vizyona girecek, iddialara göre Thor: Ragnarok'da da bir cameo yapması bekleniyor. Ant-Man'de birazcık değinilse de MCU'ya çoklu evreni ilk olarak Doctor Strange getirecek. Kadro zaten enfes, benim filmden beklentim çok büyük. Hatta devam filmi için bile villain adayları mevcut, Kasım ayındaki filmde Stephen Strange'in yanında Kaecilius'a karşı savaşacak Baron Mordo! Çizgi romanlarda da ilk başlarda Strange'in dostu olan Mordo sonradan kendisinin en büyük düşmanlarından biri olmuştu. Ayrıca Avengers: Infinity War yazarlarından Christopher Marcus bir röportajında ''Benedict Cumberbatch gibi bir oyuncuyu 9 ay boyunca Atlanta'da tutamazsınız.'' diyerek filmde istemeden de olsa Doctor Strange'in de yer alacağı mesajını vermişti. Doctor Strange 2, 2021 civarlarında vizyona girebilir.

3- SPIDER-MAN 2

Captain America: Civil War ile anladık ki Sony, 5 filmden sonra Spidey hakkındaki en iyi kararını Marvel ile anlaşarak vermiş! Tom Holland, hem Peter Parker hem de Spider-Man olarak inanılmazdı, daha iyisini umamazdık. Spider-Man: Homecoming'in çekimleri uzun bir süredir devam ediyor, film önümüzdeki hafta New York'ta çekimlerini gerçekleştirecek. Tom Holland çok uzun süreli bir yatırım, kendisi daha 20 yaşında ve bırakın Spider-Man 2 veya 3'ü, Avengers filmleri dışında Spider-Man 4-5 bile izleyebiliriz.


4- BLACK PANTHER 2

Aynı Tom Holland gibi evrene girişini Captain America: Civil War ile yapan Chadwick Boseman'ın Marvel ile 5 filmlik kontratı bulunuyor. İkincisini 2018'deki Black Panther ile kullanacak, çok büyük ihtimalle Avengers: Infinity War'da da yer alacak; kaldı 2! Son 2 film için en olası senaryo Avengers 4 ve Black Panther devam filmi. Marvel şu ana kadar bütün solo filmlerini üçlemeye tamamladı. Çok büyük ihtimalle Boseman'ın kontratında uzatmaya gidilip Black Panther 3'ü de izleyebiliriz.

5- ANT-MAN AND THE WASP 3

Hakkı verilmese de kendi dar penceresinde harika bir film olan Ant-Man, Captain America: Civil War ile kendi evrenini de genişletti. İkinci film Wasp'ın da katılımıyla 2018'de çıkacak. Aslına bakarsanız Wasp'ın Civil War'da yer alması planlanıyormuş fakat Hope'ın Wasp olarak ilk deneyimleri bu filmde harcanmak istenmemiş bu yüzden Ant-Man and the Wasp'a saklamışlar. Soru işareti yaratan durum Ant-Man and the Wasp'ın Avengers: Infinity War'dan sonra çıkacak olması, yani Wasp, Kevin Feige'nin bu söylemine göre Infinity War'da da yer almayacak. Ant-Man'in durumu ise meçhul, yine Civil War'daki gibi yanında Wasp olmadan mı izleyeceğiz yoksa bu filmi atlayıp Avengers 4'te Wasp ile birlikte mi ortaya çıkacak ortada net bir şey yok. Marvel, Ant-Man serisini de üçlemeye tamamlayacaktır.


Buraya kadar evrende yer alan karakterlerin solo filmlerinin devamını listeledik. Madalyonun bir de evrene yeni katılacak veya solo filmi olmayan karakterlerin tarafı var.

6- BLACK WIDOW

İnsanlar resmen Black Widow solo filmi için Marvel'a yalvarıyor. Daha önce Black Widow solo filminin nasıl olması gerektiğinden burada söz etmiştik. Iron Man 2 ile evrene giriş yapan Scarlett Johansson'a veda olarak bir solo filmi çok yakışır! Resmen saygı duruşu ve selam olur! Johansson Marvel ile filmden filme kontrat yapıyor, aynı RDJ gibi. Oynadığı karakteri ne kadar sevdiğini bu role seçilmek için denemelerde saçını kızıla boyatışından biliyoruz. Kevin Feige bir keresinde gelen soru üzerine ''Neden olmasın?'' cevabı vermişti. Top tamamen Marvel'da. Düşük ihtimal ama güzel ihtimal.

7- CAPTAIN AMERICA 4 (BUCKY BARNES)

Steve Rogers kalkanı bırakıp Sam Wilson ve Bucky Barnes ile birlikte geçici olarak Wakanda'da ikamet ediyor. Rogers'ın kalkanı ve unvanı tekrar devralması zor. Bence en büyük adam Bucky Barnes çünkü Sebastian Stan'in Marvel ile Infinity War'dan sonra 6 filmlik daha kontratı var. Tamam illa hepsini kullanmak zorunda değiller fakat hepsini de Avengers filmlerinde kullanamazlar. Eğer kalkanı devralırsa çok büyük ihtimalle Sebastian Stan'ın baş rolünde olduğu bir Captain America filmi izleriz. Bucky'nin bir sonraki durağı Avengers: Infinity War olacak. Her şey bu filmde olacaklara bağlı.


8- NOVA

Nova'nın temelleri ilk olarak Guardians of the Galaxy'de atılmıştı, ikinci filmde veya Thor: Ragnarok'da da bazı göndermeler görebiliriz. Marvel evrenini iyice kozmik yönlere doğru genişletmeye başladı. Nova filmi evreni genişletmek için çok doğru bir karar olur.

9- VENOM

Marvel'ın artık karanlık karakterlere seri olmasa da en azından tek atımlık bir film vermesinin zamanı geldi. Telif hakları anlaşması yüzünden Marvel'ın en büyük kötüleri Dr. Doom, Galactus, Magneto, Mr. Sinister falan hep FOX'ın elinde. İmkanlar kısıtlıydı, ta ki Spider-Man evreni için Sony ile tekrar anlaşılana kadar. Spider-Man'in villain ağı baya geniş, bütün MCU'ya yetecek kadar düşmanı var. Venom solo filmi kaldırabilecek ağırlıkta bir karakter, zaten anlaşmadan önce Sony'nin planları arasında Venom ve Sinister Six filmleri bulunuyordu. Sony istese kimseye sormadan yapabilir ama Civil War'da Spidey'nin aldığı olumlu tepkilerden sonra bu topa girecek cesareti bulamayabilirler. MCU'ya bir tane de olsa villain filmi çok yakışır!


10- GHOST RIDER

Ghost Rider'ın film hakları 2014'te Marvel'a geri döndü. Evet Agents of SHIELD'ın 3. sezonunda Ghost Rider da yer alıyor fakat benim bahsettiğim dizideki Robbie Reyes değil, John Blaze'den bahsediyorum! Hatta Ghost Rider filmi için de radikal bir fikrim var, film MCU'da geçmesin. Tek başına bir seri olsun. Evet Ghost Rider filmi bu listedeki en düşük ihtimale sahip yapım, ama olsun hayali de güzel. <3

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget