Mobil Oyun İnceleme: Suicide Squad : Gerçek Kötüler


Merhaba Çizgi Kafe takipçileri, bugün oyun köşemizde size merakla beklediğimiz, belki sevip belki sevmediğimiz Suicide Squad'ın mobil oyununu inceleyeceğiz. Warner Bros. International Enterprises yapımı oyun için bir nevi Hack'N Slash ve Survival oyunlarının karışımı dersek sanırım yanlış olmaz. Güzel grafikler ve seslendirmelerle bezenmiş oyunumuzun incelemesine başlıyoruz!

Oyuna Diablo, Deadshot ve Harley Quinn'den birini seçip başlıyoruz. Oyun göreve giderken, helikopterinizin düşürülmesi ile başlıyor. Seçtiğiniz karakter dışındaki karakter bilgisayar kontrolünde oluyor. Oyunun kontrolleri basit ve etkili, oyunda nişan almak ve ateş etmek (Harley için vurmak) tek çatı altında birleştirilmiş. Oyunda ister Diablo olup ortalığı ateşe verebilir, ister Deadshot olup düşmanlarınızı tam kafadan vurabilir, isterse de Harley Quinn olup kafalarını beyzbol sopası ile dağıtabilirsiniz. Belli bir miktarda düşman öldürdükten sonra açılan özel güçlerinizle, etrafınızı sarmış düşmanları rahatça yok edebilirsiniz Karakteriniz hedef aldığınız yerde bir düşman varsa otomatik ateş ediyor.Karakterlerden biraz bahsetmek gerekirse:

Deadshot: Sanırım oyundaki en sağlam hasarı olan ama en çok uğraştıran karakter. İki adet silahı var, birisi elindeki tüfeği diğeri de kolundaki silahlar. Kolundaki silahların mermisi bitmiyor ancak doğal olarak hasarı az. Düşmanlarınızı kafadan vurduğunuzda süper güç barınızı dolduruyorsunuz. Süper gücünüz ise zamanı yavaşlatıp daha rahat nişan almak, bu süre boyunca kafadan vurursanız süper gücünüzün süresi uzuyor. 

Diablo: Oyunda oynaması en rahat karakter sanırım Diablo. Ellerinden ateş çıkartarak saldıran Diablo'nun belli bir mermisi yok sadece alevi bittiğinde ellerini kütleterek yeniden dolduruyor. Güzel hasar vuran Diablo rahat bir şekilde hem kaçıp hem de düşmanlarınıza vurabileceğiniz bir karakter. Özel gücü ise belli bir alana güçlü bir alev dalgası yollayıp düşmanlarınızı yakmak. Güç barınızı doldurmak içinse bar dolana kadar düşmanlarınızı yakmanız yeterli.

Harley Quinn: Oyunun bana göre oynaması en zor karakteri. Elinde beyzbol sobası etrafta koştururken eğer iyi pozisyon alırsanız aynı anda birden fazla düşmana vurmanız mümkün. Sopasını biraz yavaş salladığı için diğerleri kadar DPS (Damage Per Second) ye sahip olmasa da oynaması kesinlikle eğlenceli ve rahatlatıcı. Düşünsenize, kafalarını patlatıyorsunuz. Ehm. Özel güç barı doldurması en zor karakter sanırım, çünkü belli bir kombo serisine girmeden dolmuyor, eğer combo breaker olursa o zaman da sıfırlanıyor. Beyzbol sopasına eşlik eden revolverı ile de bu kombo serisine girmek mümkün. Özel gücü ise eline beyzbol sopasına alıp gördüğü her rakibin kafasına amansızca atlayıp neredeyse tek atmak.


Oyunun hikayesi ise şöyle: Midway City'deki keşif ekibi tuzağa düşürülmüştür ve siz seçkin kötülerin görevi ise keşif ekibine ulaşıp onları kurtarmaktır. Tabii bu sırada karşınıza çıkacak envai çeşit düşmandan bahsetmiyorum bile. İlk başlarda gelen sadece yumruk atan düşmanlar, eline trafik levhalarını alıp kafanıza atlayan mahlukatlar, nasıl oluyorsa taramalı tüfek ve mitralyöz kullanan ucubeler. Kısacası belli bir seviyeye geldikten sonra rahatça haraket edemeyeceğiniz kesin.


Oyunda gittikçe zorlaşan düşman akınlarını durdurmak bir noktadan sonra cidden çok zor oluyor. Cephaneniz bittiğinde veya sağlığınız azaldığında çıkacak sağlık ve cephane paketlerini iyi kollayın çünkü oyunun ilerleyen aşamalarında onları ne zaman kullandığınız oyunun kaderini çok değiştirecek. Online skor tablosu özelliği ile kazandığınız puanı, günlük haftalık ve aylık olarak dünya çapındaki oyuncularla kıyaslayabileceksiniz.


Oyunun bu güzel grafikleri ve sesleri telefonunuzu biraz zorluyor. 5 dakika oynadıktan sonra telefonunuzdaki ısınmayı fark etmeye başlıyorsunuz, ancak oyun cidden sizi sarıyor. Bir noktadan sonra oluşan heyecan, sürekli bir yerlerden bişeylerin çıkması, kasma sorununa yol açabilir. Android 4.0 üzeri telefonların oynayabileceği yapım, kullanıcılar tarafından genel olarak sevilmiş durumda. Ayrıca zoru seven oyuncular için oyuna gelen en son güncelleme ile birlikte Extreme mod geldi.


Görüş


Özetleyecek olursak oyun güzel grafikleri ve sesleri, eğlenceli yapısı ve bitmeyen aksiyonu ile kesinlikle telefonunuzda olması gereken bir oyun. Bazen oluşan performans sorunlarına ve telefonu çabuk ısındırmasına rağmen bu oyunu fazlasıyla seveceksiniz.
4.1
Puan

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget