İnceleme: The Unbelievable Gwenpool #5


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 17.08.2016
İçerdiği Sayı: The Unbelievable Gwenpool #5
Hikaye: -
Yazar: Christopher Hastings
Çizer: Irene Strychalski
Yayıncı: Marvel[/update]
DC Rebirth'ün benim için kötü olan yanı, 2 haftada bir her serinin yeni sayısının çıkıyor olması ve bu yüzden de Marvel çizgi romanlarına yeterince zaman ayıramamam. Hala bu köşeye başladığımda takibe aldığım Marvel çizgi romanlarındayım. Bunlardan birisi de Gwenpool. İlk sayısından beri takip ettiğimiz Gwenpool'da önceki sayılarda Gwen, kendisinin gizli kimliğini sonunda öğrenen MODOK'a karşı harekete geçmiş ve yanında taşıdığı hayalet arkadaşı Cecil'in de yardımıyla MODOK'u yenip devre dışı bırakmıştı. Diğerleri daha bunu tam olarak kavrayamadan gizemli birisi, "sanırım emir komuta zincirinizde bir değişiklik oldu, yeni işinize hazır olun" diyerek Gwen'in önderliğinde yeni bir iş teklifi yapmaya hazırlanmıştı.

[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Gizemli müşteri, yeni liderlerini karşısına çıkarmaları için ekibe 1 saat veriyor, bu sırada da gizli kalmalarını istiyor. Ekip, arasında konuşup Gwen'i seçmeye karar veriyor. Gizlilik için de kendisine bir metro kartı veriyorlar. Bu sırada şehrin bir başka ucunda canavarlarla savaşan Miles Morales, kostümünün yüz kısmı yırtıldığı için okula gitmeye metroya yöneliyor. Tabii metroda da Gwen'le karşılaşıyor. Gwen, büyük bir hayranı olduğunu söyleyip Miles'ın gizli kimliğini bildiğini fark ettiriyor. Miles da onu trenin tepesine çıkarıp sorguluyor. Gwen sadece Watcherlardan güç almış normal birisi olduğunu söyleyince de Miles kabul ediyor. Daha sonra okuluna gelmek üzereyken, gireceği sınıfta bir bomba patlayınca ikisi de olay yerine kostümleriyle koşuyorlar. Miles, Gwen'i güvenli bir yere aldıktan sonra insanları kurtarıyor. İşleri bitip evine gittiğindeyse Gwen'in, evinde kendisini beklediğini ve annesine Miles'la grup çalışması olduğunu söylüyor. Miles ister istemez kabul ediyor. Bu sırada oyalansın diye verdiği hayaletlerle ilgili kitabın kapağını bile açamayan Cecil öfkeleniyor. Gizemli müşteri biraz daha beklemeye karar veriyor Gwen'den ses çıkmayınca ve Batroc ile ekibin geriye kalanları, Gwen'in daha önce öldürdüğü bir canavarın uzaydaki akrabalarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Sayı bitiyor. [/error]

Görüş


Gwenpool dergisinin tüm olayının, konuk kahramanların, dergiye getirdikleri ilginçlikler olduğunu söylemiştim. Tabii, Gwen'in, herkesin kimliğini bilen bir çizgi roman hayranı olması da seriyi daha keyifli hale getiriyor. Ancak bundan fazlası yok elimizde. Bu sebeple konuk kahramanlar gelmeye devam ettikçe biz de seriyi okumaya devam edeceğiz. Örneğin bu sayıda Miles'la karşılaştığında ve konuştuğunda, Gwen'in bir de Peter Parker'la karşılaşmasını çok istedim. Sonuçta Peter'ın Gwen'e karşı olan düşüncelerini başka kim bilebilir ki? Gwen'in, Miles'ı görünce, Peter ile MJ'in ilk buluşmasındaki sözüne, "Face it Tiger, you just hit the jackpot" cümlesine gönderme yapması çok sevimliydi. Batroc'u "stereotip Fransız karakter" diye cümle içine alması, geçtiğimiz sayıdan beri hoşuma giden şeylerden. Gizemli müşterinin kim olduğunu bilmiyoruz. Ancak pek merak ettiğim de söylenemez. Bize daha çok cameo verin!
6.5
FENA DEĞİL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget