İnceleme: Superman #5



[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 17.08.2016
İçerdiği Sayı: Superman #5
Hikaye: Son of Superman Part Five
Yazar: Peter J. Tomasi ve Patrick Gleason
Çizer: Jaime Mendoza ve Doug Mahnke
Yayıncı: DC Comics[/update]
Superman'in bireysel kavgalarından çok, ailesine ve özellikle de oğlu Jon'a odaklanan serisinde geçtiğimiz haftalarda, Jon'un yetenekleri açığa çıkmış ama aynı zamanda annesinden aldığı insani tarafı da üstün gelmekteydi. Sonunda onu tedavi etmek için Fortress of Solitude'a götüren Superman, orada kendisini ve oğlunun insan tarafını ortadan kaldırmak isteyen, General Zod'un eski askerlerinden Eradicator ile karşılaşmıştı. Kavga sürerken Clark, oğlunu ve karısını bir kapsüle koyup olay yerinden hızla uzaklaştırmaya çalışmıştı. Bu sırada da Eradicator'un sildiği ruhlarla konuşabildiğini fark etmiş ve onları kullanarak arkadaşı durdurmaya niyetliydi. Ama henüz bir şey yapmadan önce aklına bir fikir gelmiş, ailesini, koyduğu kapsülle beraber uzaya götürmeye başlamıştı.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Superman, ailesini, kapsülleriyle aya götürürken oğlu ve Lois, nereye gittiklerini merak ediyorlar. Superman, ikisinin de güvende olması gerektiğini, böylece Eradicator'u başka bir yere çekip acımadan saldırabileceğini söyledikten sonra yıllardır Batman'in kendisini gölgesi gibi takip ettiğini ama bu sefer sıra kendisinde olduğunu söyleyerek ikisini de bir kraterin içine sokuyor. Batman'in ayda bir Bat-Cave'i varmış! Tam onları burada bırakacakken Eradicator saldırıyor ve dövüş kaldığı yerden devam ediyor. Ancak Superman'in gücü, Eradicator'un, içinde hapsettiği ruhların toplam gücünden daha az olduğu için yeniliyor ve Eradicator'un içine hapsoluyor. Daha sonra kötü adamımız Jon'u pataklamaya başlarken Lois'i de bir kenara fırlatıyor. Lois, kasalardan birinde Batman'in Justice League tarafından dövülen Hellbat zırhını buluyor ve onu giyerek oğluyla beraber Eradicator'u iyice mahvediyorlar. Bu sırada yaratığın içinde Clark, diğer ruhlarla konuşup, riskli bir iş olsa da harekete geçmeye ikna ediyor ve son sahnede Jon ve Lois zayıflamışken, Eradicator ruhların çıkıp Superman'e geçmesiyle gücünü kaybediyor ve serbest kalan Superman, "teşekkürler ama bundan sonrasını ben alırım" diyerek yumruğunu geçirerek sayıyı bitiriyor. [/error]

Görüş


Lois resmen rol çaldı arkadaşlar! HellBat zırhını giyip ortalığa salınması ne kadar harikaydı yahu öyle! Üstelik Eradicator'u yere gömerken "eğer bebek ayıya saldıracaksan, etrafında annesinin olmamasına dikkat edeceksin" demesi mükemmeldi. Hellbat demişken, Batman ayda üssü var! Adam herkesten gizlenmiş, aya iniş yapmış, ayın karanlık yüzüne geçmiş, kendisine üs inşa etmiş, yetmemiş kapıyı korusunlar diye yarasa şeklinde minik robotlar yapmış! Bir Superman çizgi romanında çok sağlam Batman övgüsü gördük ya, gam yemeyiz artık. Superman'in, hala Kriptonlu ruhlarla konuşmasını ve onlara sahip olmasını garip bulsam da sayıya gölge düşürmüyor bu. DC, Rebirth döneminde gerçekten çok muhteşem bir şekilde gidiyor. New52 döneminde ilişki, empati kuramayacağınız Superman dergilerini ortadan kaldırıp, şirketin en büyük karakterine hak ettiği hikayeleri vermeleri bunlardan birisi. Action Comics dergisi de güzel olsa da, benim favori Rebirth Superman'i dergim, bizzat bu, Superman dergisi. Büyük mavinin maceralarını keyif alarak okumayı gerçekten çok ama çok özlemişiz!
8.0
GÜZEL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget