İnceleme: The Flash #4



[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 10.08.2016
İçerdiği Sayı: The Flash #4
Hikaye: Teamwork
Yazar: Joshua Williamson
Çizer: Neil Googe
Yayıncı: DC Comics[/update]
Geçtiğimiz sayılarda olanlardan kısaca bahsedelim. Flash, iş arkadaşı August Heart'a yıldırım çarptığından beri ona yardımcı olmaya çalışıyordu. Heart, Speed Force'la bağlantı kurmuş ve hız kazanmıştı. Ancak olaylar beklenmedik bir şekilde değişti ve bir Speed Force bulutu, şehirdeki çoğu insana hız verdi. Bunların içinde çok fazla kötü niyetli insan da vardı. Barry ve August birlikte bu adamları yakalayıp hapse tıkmışlardı. Ancak birisi gelip hepsini öldürmüş, August'un da ağzını burnunu dağıtmıştı. İsminin Godspeed olduğunu söyleyen bu arkadaş daha sonra olay yerinden toz olmuştu.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Barry, STAR Labs'de yeni koşucuları eğitmeye devam ederken, labdaki uzman Meena, Flash'a Godspeed'in nasıl diğerlerini öldürüp hızlarını çaldığını söylüyor. Dediğine göre, Speed Force, eğer iki koşucu beraber koşup bir yarışa giriyorsa, kenetleniyor ve hızlı olup yarışı kazanana, diğerinin gücünü veriyor. Bu esnada Iris olay yerine gelerek şehirdeki Speed Force bulutunun ardındaki kişinin daha önce labdan kovulmuş olan Doktor Carver olduğunu söylüyor. Carver'ın laboratuvarına gidiyorlar. Carver suçlamayı kabul ediyor, Meena doktorun teknolojisinin bu çağa ait olmadığını söylüyor. August da olay yerine gelince, üçü güçlerini birleştiriyor ve Speed Force'u Carver'dan almak için onunla yarışıyorlar. Sonunda da alıp etkisiz hale getiriyorlar. Tekrar laba gittiklerinde, Meena, Barry'i öpüyor ve bunu beklediğini söylüyor. Barry ise iki kimlikli olmakta artık çok zorlandığını söyleyerek kimliğini Meena'ya açıklıyor ve sayı bitiyor.[/error]

Görüş


Öncelikle, Neil Googe'un çizimleri bana biraz fazla çocuksu geldi. Carver gibi tehlikeli bir düşmanın, çizgi film kötülerine benzetilerek çizilmesi pek hoşuma gitmedi. Öte yandan bu sayıyla beraber hikayede ciddi bir düşüş olduğunu düşünmeye başladım. Her şeyden önce Barry ne diye daha dün tanıştığı Meena'ya kimliğini açıklıyor? August'u neden bu kadar fazla iyimser ve arkadaş canlısı yapıyorlar? Bunları gördükçe August'un Godspeed olduğuna daha da emin oluyorum. Özellikle bu sayıda gördüğümüz zaman dışı teknoloji de elemanın gelecekten geldiğini kanıtlar nitelikte. Speed Force'un kendisini böyle oyuncak haline getirmesi de ayrı bir kötü nokta. Zaten bir dünya koşucudan sonra Flash'ın ağırlığı kalmamıştı ama Speed Force'un kendisinin de ağırlığının kalmaması, sayının kötü yanlarından. Ayrıca daha hızlı bir koşucunun gelerek bütün hız sahiplerinden hızlarını çalmasını 567. kez okuyoruz. Yeter. Flash dergisi , Rebirth'ün getirdiği kredilerini tüketmek üzere.
6.0
VASAT

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget