İnceleme: Thanos #2




[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 21.12.2016
İçerdiği Sayı: Thanos #2
Hikaye: Thanos Returns
Yazar: Jeff Lemire
Çizer: Mike Deodato
Yayıncı: Marvel[/update]
Aile içi sorunların had safhada boy gösterdiği Thanos dergisinin ikinci sayısıyla karşı karşıyayız. İlk sayı da bir yandan Thanos'un Titan'ı geri almasını, diğer yandan da oğlu Thane'ın ona karşı topladığı bir ekip olduğunu ve bu ekibin amacının onu öldürmek olacağını öğrenmiştik. Sayı sonundaysa Ölüm, Thane'a Thanos'un yavaş yavaş öldüğünü söylemişti ve Thanos'un vücüdunu bir çeşit erimeye uğrarken görmüştük. Thanos gerçekten hastaydı ve ölüyordu.

[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"]Sayının yine iki yanı var. Thanos tarafı ve Thane'ın liderlik yaptığı onu öldürmek isteyenlerin tarafı, biz Thanos'la başlayalım. Thanos artık ölmemek için bir yol aramaya başlar, Cenneti andıran ve barışçıl bir gezegen olan ve hastalıklara çarelerin bulunduğu Nulla'yı harap eder, uzay gemisiyle Shi'ar İmparatorluğu sınırına, evrenin en iyi bilim adamlarının toplandığı Gilgrath'a gider. Orada babasını bulur, ona yardım etmeye zorlar. Onu incelediğinde vücudunun kendisini yediğini, önceden gördüğü her hastalıktan güçlü olduğunu söyler. Belki birkaç haftasının bile kalmadığı söyler ve bu sürede tedavi etmenin imkansızlığından bahseder. Nefret dolu bir konuşmanın ardından Thanos onu öldürür. Tam oradan çıkarken Shi'ar İmparatorluğu Muhafızları çıkar ve Thanos'u tutukladıklarını söylerler. Tüm bunlar olurken Starfox ve Tryco, Nebula'yı hırsızlık yaparken bulur ve onu da alıp Thane'a giderler. Dördü Thanos'u öldürmek konusunda uzun bir konuşma yapar. Nebula ve Starfox sohbetin sonunda eğer bunu yapmaya karar verirsek ne yapacağız diye sorarlar. Thane da ilk olarak Terrax'dan bir şey çalacaklarını söyler.[/error]

Görüş


Seriyi okumaya başlamadan önce nasıl bir seri olmasını bekliyorsunuz deseler kimsenin bu tür bir şey bekleyeceğini sanmıyorum. Thanos'un yavaş yavaş ölmesini ve bir çeşit aile içi çatışmalar dizisini anlatmayı çok güzel akıl etmiş Lemire. Thanos babasını öldürüyor ve arkasından kardeşi, oğlu, torunu olduğu iddaa edilen kadın ve gönlünü kaptırdığı Ölüm onu öldürmek için plan yapıyorlar.

Aile içi çatışmalar dizisi dedim, buraya gerçekten değinmek gerekiyor. Thanos ve babası Mentor arasında geçen diyalog çok güzel yazılmış. Mentor'un ondan nefret edişi, ona karşı sarf ettiği sözler Thanos'u gözümde daha da kötü yapmıştı. Thanos babasını öldürmeden hemen önce bu nefretin sebebini de anlayabiliyoruz. Mentor Thanos'un annesini de öldürdüğünden bahsediyor. Yani Thanos ebeveynlerinin ikisini de öldürmüş olarak çıkıyor sayının ardından. Zalimliğine diyecek bir şeyimiz zaten yok ama onu böyle bir şeyleri harap ederken görmek dergiye olan inancımı arttırıyor. Ayrıca Mentor ve Thanos arasındaki konuyla ilgili en ufak bir fikriniz yoksa bile her şeyi çok net biçimde anlayabilirsiniz, Lemire her şeyi net bir şekilde anlatmayı başarmış. Thanos'un geçmişiyle ilgili de bir şeyler okumak istiyorsanız ülkemizde de yakın zamanda basılan Thanos Yükseliyor adlı mini seriyi okumanızı öneririm.

Baba böyle öldürülür mü yahu?
Diğer yandan da Thanos'a karşı toplanan ekip var. Önceki sayıda ekibin güçsüz olmasından bahsetmiştim, Nebula muhtemelen onlara katılacak ve bir nebze olsun güçleneceklerdir. Nebula'nın olaya dahil oluşu bu yüzden çok olumlu. Şimdi de Terrax'dan bir şey çalmaya çalışacaklar ve bunun ne olduğu büyük merak konusu.

Sayının sonunda Thanos'u tutuklamaya gelen muhafızlar vardı. Bildiğimiz Thanos normalde orayı yakıp yıkar, taş üstünde taş bırakmaz ama eskisi kadar güçlü olmadığını ve yavaş yavaş öldüğünü biliyoruz. Yani şu an ne yapacağı hiç belli olmaz, bekleyip göreceğiz.


Açıkçası Thanos dergisinde böyle bir hikayeye yer vermek çok hoş. Deodato'nun çizimleri de kozmik hikayelere her zaman çok yakışmıştır, burada da zaten seçtiği renk ve tonlar dergiye çok uygun. Beni rahatsız eden tek bir konu var. Dergi Thanos'un dergisi ve bana göre ona karşı daha çok sempati hissetmemizi sağlaması gerekiyor ama şu an için benim üstümde öyle bir etki bırakmadı. Ortada Thanos'u öldürme girişiminde bulunacak bir ekip var ve muhtemelen okuyucuların çoğu şu an onları destekliyor. Halbuki okurlara "Hadi Thanos, ortalığı yak her şeyi yık geç" dedirtmek bu dergi için daha başarılı olur diye düşünüyorum. Lemire'ın buna dikkat etmesi gerekli. Belki Thanos'u çaresiz göstererek ona acınmasını istiyordur ama bundan ziyade Thanos'un bu sayıda biraz da gördüğümüz gibi dik durması, alçalmaması bence onun adına daha yakışır olacaktır. Bir sonraki sayının adıysa tanıdık. The Empire Strikes Back ismiyle Star Wars'a bir gönderme olacak. Önümüzdeki ay o sayıyla görüşmek üzere. Hoşça kalın.

8.0

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget