İnceleme: Luke Cage S01E05 - Just to Get a Rep


Konusu: Luke ve Cottonmouth arasındaki savaş Harlem halkının önüne yol alırken Dedektif Knight ve Scarfe olayları çözmeye çalışıyor.

Bu bölüm adını Gang Starr'ın ''Just to Get a Rep'' şarkısından aldı!


Değerlendirme

CLAIRE TEMPLE!

Daha sadece diziye giriş yaptı, Luke veya başka bir karakterle etkileşimde bulunmadı fakat girişi bile yetti. Çantası çalındıktan sonra adamı kovalayıp dövmesi mükemmel değil miydi? <3

Claire Temple'ın neden diziye bu bölümde katıldığı hakkında bir teorim var. Çizgi romanlarda Luke Cage'in Hero for Hire adlı bir serisi vardır. Belli bir ücret karşılığı insanların kiralık süper kahramanı olur. Bu bölüm sanki Hero for Hire adlı çizgi romanı izledik. Ortada bir ücret yoktu fakat insanlar Luke'a, bahşişe el koyulması veya yüzüğünün çalınması gibi sebeplerle gidip işlerini yaptırdı. Hero for Hire'a selam çakıldı bu bölümde. Claire Temple ise çizgi romanlarda ilk kez Hero for Hire #2'de yer almıştır. Aynı bu bölümde olduğu gibi.

Hero for Hire demek Luke Cage adının tanınması demek. Artık Luke, radar altında takılan ''Aman kim olduğum bilinmesin.'' diyen bir tip değil. İyiden iyiye Harlem sokaklarının abisi, koruyucusu olmaya başladı. Halk artık Luke Cage'i tanıyor, hatta seviyor da.

Pops'ın cenaze törenindeki konuşmalardan sonra artık bu savaşın iki cephesi yok. Bir de Harlem halkı cephesi açıldı ki bu cephe Cottonmouth'ın sonunu getirecek. Bunun kendisi de farkında. Hem finansal olarak çöktü hem de Shades'in dediği gibi adamlarını sokaklara salıp milleti gasp ederek koltuğunu sallıyor, kendisini küçük düşürüyor. O koltuğun sahibi de Diamondback olacak, bundan eminim.


Luke Cage'in Misty Knight'a tavır koyduğu sahneden anlıyoruz ki Luke artık iyice Harlem'i ve kendisini sahiplendi. Halkın adamı oldu. Bu bölümün benim için sezonun en iyi bölümünün olmasının sebebi de Luke'un bu değişimiydi. Doğrudan Cottonmouth'un mekanına gidip ayar çekmesi de işin kreması oldu.

Görüş


Bu bölümü siz ne zaman izlediniz bilmiyorum fakat ben 6 Ekim akşamı Arrow'un muhteşem başlayan yeni sezonunun ilk bölümü ile arka arkaya izledim ve bu harika tesadüf için minnettarım. Luke Cage bence şu ana kadar ki en iyi bölümdü ve sonunda Hero for Hire teması da başlamış oldu.
9.0
HARİKA


Cottonmouth ne kadar kötü biri olursa olsun adam müzikten anlıyor. Harlem's Paradise'ın sahnesinde bu bölüm Jidenna yer aldı!


Çizgi Roman Göndermeleri

Claire Temple: Karakter çizgi romanlarda ilk kez 1972 yapımı Luke Cage, Hero for Hire #2'de görülmüştür.

''Gökyüzünden inen uzaylılar'': The Avengers (2012).

''Çekici olan sarı saçlı adam'': Thor.

''Yeşil canavarlar'': Hulk.

''Kör olmasına rağmen diğer duyuları çok geliştiği için neredeyse görebilen bir adam'': Daredevil.

''Kafasına mermi yedikten 2 saat sonra uyanan adam'': Luke Cage

Hammer silahları: İlk bölümdeki silah ticaretindeki silahlar, tabii ki Iron Man 2'deki Justin Hammer'a gönderme.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget