İnceleme: Jessica Jones #1


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 05.10.2016
İçerdiği Sayı: Jessica Jones #1
Hikaye: -
Yazar: Brian Michael Bendis
Çizer: Michael Gaydos
Yayıncı: Marvel[/update]
Luke Cage'in ilk sezonu çıktı. Geçen sene de Jessica Jones'un ilk sezonuyla birlikte Marvel'ın sokak seviyesindeki suçlularını daha yakından tanımaya devam etmiştik Daredevil'dan sonra. Jessica Jones çoğu Marvel karakterine göre daha az tanınan birisiydi. Kendisinin çok az çizgi romanı vardı her şeyden önce. Genelde sadece konuk oyuncu olarak görme şansımız oluyordu. Bunun yanı sıra BMS, zamanında 28 sayılık Alias serisiyle karakteri enfes bir şekilde yorumlamıştı. Şimdi çıkan bu yeni seride bizi en çok heyecanlandıran şeyse Alias serisinin yazarının-çizerinin-renklendireninin-kaligrafının ve kapak tasarımcısının, güçlerini yeniden birleştirip bize yepyeni bir Jessica Jones serisi sunmaları. Ancak ilk sayının da kapağına bakarak, biraz dizinin etkisini de göreceğimizi aklımızdan çıkarmayalım zira serinin logosu doğrudan dizide kullanılan logo ile aynı. Alias çizgi romanına dizinin ilk sezonunda yapılan göndermeleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayı Jessica'nın hapishaneden salınmasıyla başlıyor. Kendisini kimin serbest bıraktığını bilmeden dairesine gidip bir duş alan Jones, yokluğunda gelen aramaları dinlerken Misty Knight tarafından ziyaret ediliyor. Misty'yi, Luke Cage'in gönderdiğini öğreniyoruz. Misty, Jessica'ya Luke ile sahip oldukları bebeğin nerede olduğunu soruyor, Jessica söylemiyor. Kavga ediyorlar. Misty dışarıda kalırken Jessica aramalardan birisine gidiyor. Buluştuğu kadın, kocasının 1 ay önce birden gelip farklı bir hayatı olduğunu ve şimdiki karısını tanımadığını söylemiş, kadın da bunun paralel evren denen mevzulardan kaynaklı olabileceğini düşünerek Jessica'ya gelmiş. Jessica notlarını alırken bir binanın kenarında Spider-Woman'ın kendisini izlediğini görüyor. Buluşmadan ayrılarak çatıya çıkıyor ve Jessica Drew ile buluşuyor. Drew de Jones'a bebeğin nerede olduğunu sorup ısrarcı davranıyor. Jones "size ne arkadaşım, peşime düşmeyi bırakın" deyip çekip gidiyor. Akşamında, kendisine dava veren kadının kocasını takibe alıyor ve tam gözetleme esnasındayken yanından bir ses, "Hayatım" diyor, Luke Cage'i görüyoruz, "Kızımız nerede?" diye soruyor ve sayı bitiyor. [/error]




Görüş


Öncelikle Bendis ve Gaydos bizi bir hikayenin ortasından başlatıyorlar. Luke ile Jessica neden ayrılar, bebeklerine ne oldu, Jessica en başta neden hapse girdi? Bu soruların cevabını almadan, harekete geçiyoruz hemen.  Michael Gaydos'un çizgileri ve Matt Hollingsworth'un renkleri, bize özelmini duyduğumuz Alias serisinin tadını çok güzel bir şekilde yakalatıyor. Serinin tonu tam Jessica Jones'un üzerine oturur cinsten. Yan hikayemiz oldukça ilginç, bir anda paralel evrende uyanan bir koca ve delirmek üzere olan karısının öyküsünü çözmeye çalışacak Jessica, muhtemelen çok daha büyük bir komploya bağlanacak hikaye ancak şu an için merak çekme konusunda yeterli. Ancak serinin genel yazımında biraz sıkıntı hissettim. Örneğin, Jessica'nın bir kere bile içki şişesine dokunduğunu görmedik. Birkaç kötü söz dışında küfürlü ya da sert bir konuşmaya şahit olmadık. Jessica diğer karakterlere karşı çok fazla pasif davranıyor, sanki kendisini tutan bir şeyler varmış gibi. Bendis karakteri sert olmaya zorluyor ama yazım tarzı nedense Jessica'nın üzerine oturmuyor. Yan karakterlerin yazımları da benzer şekilde sıkıntılı. Misty Knight oldukça öfkeli bir şekilde Jessica'nın yanına geliyor ama tek yaptığı bir yumtuk atmak. Söylediği şeylerden sadece Luke'a karşı bir kıskançlık hissi aklınızda kalıyor o kadar. Jessica Drew'ün sayıya geliş amacı bile belli değil. Jessica'ya "bak bebeğin öldüyse söyle, ben de anneyim" tarzında yaptığı konuşması ne hikaye için ne de karakterler için hiçbir anlam ifade etmiyor. İki karakter de sadece var olmak için varlar. Herkes Jessica'nın bebeğini ararken hapishane çıkışında hiçbir sorgucusunun beklememesi de yine tuhaf şeylerden birisi. Gaydos ve Hollingsworth'un görselliği sayıyı mükemmel yaparken Bendis, ikiliye şu an için yetişemiyor. Önümüzdeki sayıda Luke Cage ile karşılaşacak Jessica, o zaman biraz daha karakter detayına girebiliriz muhtemelen. Ancak şu an için seri sadece ilgi çekici olmaktan öteye geçemiyor.
7.0
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget