İnceleme: Luke Cage S01E07 - Manifest

Konusu: Mariah Dillard'ın siyasi kariyeri iyice batarken, Cottonmouth hapisten çıkıp Luke hakkında çok önemli bir kozu kendisine karşı kullanıyor.

Sezonun diğer bölümleri gibi bu bölümde adını Gang Starr'ın ''Manifest'' parçasından aldı!


Değerlendirme

Cottonmouth'un hapisten çıkışı beklediğimizden biraz hızlı oldu ama hikayesinin hemen bu bölümde netleşmesi güzel oldu. Yeterli bir villain değildi, Luke Cage ile boy ölçüşecek bir villain hiç değildi ama bu bölümde Luke'u gerçek kimliği ve geçmişiyle alakalı tehdit ederek kitlemesi bunca bölümdür yaptığı en villain vari şeydi. Luke tam ne yapacak derken Shades'in dolduruşlarıyla Mariah Dillard sonunda içindeki canavarı çıkardı. İçindeki canavar da bölümlerdir konuştukları Mama Mabel'dı. Cottonmouth'u ve Dillard'ı şu an oldukları şey yapan kişi.

Cottonmouth'a veda ettiğimiz bölümde karakterin kişiliğine dair şeyler öğrenmemiz iyi oldu. Mesela Cornell Stokes aslında piyanist olmak istiyormuş, Harlem'e hükmeden bir gangster değil. Mama Mabel'ın zoruyla böyle biri olmuş, Mama Mabel'ın mirasını taşımak zorunda kalmış.

Bu bölümde yaşanan her şeye ön ayak olan kişi Shades oldu. Diamondback'in istekleri doğrultusunda tabii ki. Cottonmouth, Luke'a Diamondback'in elindeki kozu açıklayınca fişi çekildi.


Bu dakikadan itibaren odaklanılan şey Luke Cage'in kim olduğu. Misty Knight ve polis departmanı bu bölümde sonunda kendisine bu soruyu sorabildi. Diamondback ve Shades zaten bu bilgiye sahip. Bu ikili devam ettiği sürece Luke'un bu derdi hiç bitmeyecek. Gerçi bölümün sonunda Diamondback'in Luke'u vurdurtmasından Luke'u hapse attırmak istemediğini çıkarabiliriz. Direkt ölsün istiyor adam. Neyse ki yanında MCU'nun 1 numaralı hemşiresi Claire Temple var. Kahramanlarımızın başına ne zaman bir şey gelse Claire orada.



Görüş


Cottonmouth'u geride bırakıp sonunda Diamondback'e geçebildik. Diziye girişini kurşun geçirmez adamı vurarak baya sağlam yaptı. Bölüm Stokes ailesinin geçmişine odaklandığı için Cottonmouth'un sonu iyi hazırlanmış oldu. Dillard'ın çizgisini geçme sebebi de çok trajikti.
7.0
GÜZEL



Çizgi Roman Göndermeleri

Captain America: Cottonmouth tarafından Luke'a ''Harlem'in Kaptan Amerikası'' denilmişti. Orijin hikayelerindeki benzerliği düşünürsek gayet mantıklı.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget