İnceleme: Luke Cage S01E06 - Suckas Need Bodyguards

Konusu: Cottonmouth ve Scarfe'ın kanlı çatışmasından sonra Luke, halkı korurken dostların düşman, düşmanların da dost olabileceğini farkında varıyor.

Tıpkı sezonun diğerleri gibi bu bölüm de adını Gang Starr'ın ''Suckas Need Bodyguards'' parçasından aldı!


Değerlendirme

Bana kalırsa bir önceki bölüm sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü ve o bölümde olanlar bu bölümdeki sonuçlara ulaştırdı. Aksiyon hiç azalmadı fakat sezon ortası finalini izledik. Scarfe hayatını kaybetti, Cottonmouth hapse girdi ve Mariah Dillard'ın siyasi kariyeri yerle bir oldu.

Claire Temple'dan sonra Jessica Jones'a da bağlandık, Trish Walker'ın sesi bile heyecanlandırmaya yetti ve Harlem'da olan olayların yankılarının New York'a kadar ulaştığını gördük. Nasıl ulaşmasın? Üzerine bina çöküp ölmeyen, roketatar tarafından havaya uçup yine ölmeyen, silahlı çatışmada tişörtü mermi delikleriyle dolu ve çöken bina yıkıntılarını elleriyle açan birinin yarattığı etki sadece Harlem'da kalmaz. Kalmamalı zaten, ortak evren kavramının anlamı bu. Hatta Luke Cage'in adı Tony Stark'a kadar gidecektir. Robert Downey Jr bir ara ''MCU'da olan şeyler Tony'nin kulağına gidiyor ve bunları araştırıyor.'' demişti. Peter Parker'ı da böyle buldu zaten. Pardon Peter Parker'ı değil, Spider-Man'i böyle buldu. İnanın gerçek kimliğini nasıl öğrendi ben de bilmiyorum. Yani Tony'nin Daredevil'dan, Jessica Jones'tan, Kingpin'den, Luke Cage'den falan hep haberi var. Katılır mısınız bilmem ama sanki Tony Stark yavaştan Nick Fury'e doğru dönüştürülüyor. Marvel, Robert Downey gibi birini her zaman yanında tutmak ister, solo filmlerdeki küçük rolleriyle bu böyle devam edebilir.


Luke Cage geçen bölümde kim olduğunu benimsedi diye baya sevinmiştim ama bu bölümün sonunda Claire ile ''bu işleri bırakmayı'' konuşması beklenmedik oldu. Çok da haksız değil, sezon başından beri kaybettiği kişilerin ve gördüğü ölülerin haddi hesabı yok. Son anda yetişmese Claire'e de elveda diyecektik. Luke'un Matt Murdock veya Jessica Jones'tan bir farkı var. Matt dışarıya çıktığında kimse onun Daredevil olduğunu bilmiyor. Jessica Jones'ta durum ise çoğu kişi öyle biri olduğunun farkında değil. Luke Cage'i ise herkes tanıyor ve neler yapabildiğini biliyor. Matt veya Jessica gibi ilgiyi üzerine çekmeden öylesine sokakta yürüyemez yani. Adam full time süper kahraman, kimliğini gizleyebilme durumu yok.

Cottonmouth'un hapse girişi Mariah Dillard'ı da indirdi. Hem canlı yayında rezil olup itibarı zedelendi hem de kampanyasının finansal desteğini kaybetti. Cottonmouth'un inişi başkasının çıkışı olacak. Peki bu çıkışı kim yapacak? Diamondback mi? Domingo mu? Ben paramı Diamondback'e yatırırım. Hem Harlem şu an boşta ve Shades'in dediğine göre bu boşluğu Diamondback seve seve giderecektir hem de karakteri izleyiciye hiç göstermeyip beklentiyi arttırdıkları için Kilgrave tarzı bir giriş yapabilirler.


Görüş


Bu bölümle bazı sayfaları kapatmış olduk. Cottonmouth'un kıvranışlarını daha ne kadar izleyebilirdim emin değilim. Luke ve Claire Temple'ın beraber olduğu her sahne zevk verdi, önümüzdeki bütün bölümlerde bu ikiliye her türlü varım.
8.0
HARİKA

Ben bir önceki bölümde Harlem's Paradise'da çalan ''Long Live the Chief'' şarkısını ilk dinlediğimden beri hiç kapatmadığım için linkini buraya bırakıyorum.


Çizgi Roman Göndermeleri

''Ben kahraman değilim, paramı ödersen olabilirim'': Luke Cage'den bariz bir Hero for Hire çizgi roman serisi göndermesi.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget