Kimlerdendir?: Mister Sinister

Hugh Jackman'ı son kez Wolverine olarak izleyeceğimiz Wolverine 3'te geçtiğimiz gün X-Men evreninin bir numaralı yönetmeni Bryan Singer filmde Mistir Sinister'ın yer aldığını onaylamıştı. Filmin çekimleri sona erdi, Hugh Jackman dışında Patrick Stewart'ın da dediğine göre Wolverine 3 yer aldığı son X-Men filmi olabilirmiş. Hatırlarsanız X-Men: Apocalypse after credits sahnesinde ilaçların üzerinde Essex Corp yazısını görmüştük, X-Men evreninde Mister Sinister'a ilk kez burada gönderme yapıldı.


Mister Sinister ilk olarak 1987 yapımı Uncanny X-Men #221'de yer almıştır ve Chris Claremont ile Marc Silvestri tarafından yaratılmıştır. Gerçek adı Nathaniel Essex'dir.

Nathaniel Essex, Darwin'in evrim teorilerine kafayı takmış bir biyologdur ve insan ırkının mutlaka evrilmesi gerektiğini düşünür. Yaptığı çalışmalar sonucu o zamanlar çocuk olan Scott Summers ve Jean Grey'in genlerinden inanılmaz güçlü bir varlığın ortaya çıkacağını keşfeder. Çalışmaları devam ederken oğlunu kaybeder ve dış dünyayla bağlantısını iyice koparıp kendisini tamamen işine verir. Bu çalışmaları sonucu fiziksel olarak değişim yaşar, evrimin gerekliliği olarak düşünür ve bunu benimser. Mister Sinister'ın liderlik ettiği Marauders grubu Londra sokaklarındaki kimsesiz çocukları kaçırıp Essex'in üzerlerinde deney yapmasını sağlar. Apocalypse ile yaptığı işbirliği sonucu Mister Sinister formuna dönüşür.

Mister Sinister, telekinetiktir ve enerji aktarımı yapabilir. Kaybettiği uzuvlarını yerine getirebilir ve moleküler yapısını değiştirip vücudunun boyutunu değiştirebilir. Stratejik açıdan uzmandır ve birçok dalda dahi bir bilim adamıdır.

Bir aralar Apocalypse ile birlik olmuştur fakat Sinister'ın eşi ikilinin planlarına kulak misafiri olup Sinister'ı terketmiştir. Sinister, Apocalypse ile iş birliğini bozmasa da bir süre sonra Apocalypse'in deli olduğunu düşünüp ondan kurtulmak ister ama bunu yapabilecek kadar güçlü değildir. Cyclops ve Jean Grey'i birleştirerek Apocalypse'i yok edebilecek seviyede bir varlık yaratabileceğine inanır. Jean Grey'in bir klonunu yapar fakat bu klon Jean kadar güçlü değildir. Bu sırada The Phoenix Force, Jean Grey'in klonunu farkeder ve ona güçler verir. Sinister çalışmaları sonucu klona gerçek Jean Grey''in hafızasını verir ve Cyclops'a yem yaparak ikiliyi evlendirir. Sinister doğacak çocuğa el koyma planıyla ikilinin Alaska'ya taşınmasını sağlar. Nathan Christopher Charles Summers isimli bir çocuk dünyaya gelir. Sinister çocuğu ele geçirir fakat daha sonra Goblyn Queen'e kaptırır, tekrar ele geçirir ama bu sefer de Cyclops çocuğu geri alır. En son olarak Cyclops, Sinister'ı yenmeyi başarır.


Eğer FOX'ın X-Men evreninde ilk kez yer alacak karakterleri izlemek istiyorsanız doğrudan efsane X-Men: The Animated Series'e bakmalısınız. Hatta Mister Sinister'ın direkt orijin hikayesi için 5. sezon 12. bölüm ''Descent'' sizi bekliyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget