İnceleme: All-New Wolverine #12


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 21.09.2016
İçerdiği Sayı: All-New Wolverine #12
Hikaye: Destiny: Part Three
Yazar: Tom Taylor
Çizer: Ig Guara
Yayıncı: Marvel[/update]
Marvel'dan yeterince çizgi roman takip edemediğim için üzgün olduğumu daha önce de belirtmiştim. Buradan fırsat bulmuşken de söyleyeyim, Çizgi Kafe'de çizgi roman incelemesi yapmak isteyen arkadaşlar inceleme@cizgikafe.com hesabına bir mail uçurabilirler. Laura Kinney'in hikayesinde daha önce olanlara gelirsek, Civil War II'nun etkileri All-New Wolverine'de de görülüyordu. İhtiyar Logan ile Laura tersleşmiş, daha sonra Captain America, Laura'nın yanına gelerek, Ulysses'in bir görüde bulunduğunu ve Gabby'i öldüreceğini söylemişti. Laura başta inanmasa da Logan, Cap ve ekibinden Gabby'i kaçırırken yediği tonlarca uyuşturucudan sonra kendisini kaybetmiş ve ufak Gabby'i karnından pençelemişti.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya Logan'ın kendi gerçekliğinde başlıyoruz. Gabby'nin mezarını ziyaret eden Logan, mezarı tekmeleyip bozuyor ve "kimsenin seni hatırlamasına gerek yok" diyor. Kendi dünyamıza geldiğimizde ise Laura, Gabby'nin bedeni üzerinde ağlıyor. Daha sonra Wolverine'in kanalizasyona kaçtığı haberi gelince Gabby'nin bedenini Cap'e bırakıp takibe çıkıyor. Laura, kanalizasyonda, uyuşturuculardan dolayı kontrolden çıkmış Logan'ı bulup onunla dövüşmeye başlarken, Gabby, üzerine öldüğü için örtülen bezi kaldırıp herkesin şaşkın bakışları içinde Laura'nın peşine düşüyor. Laura, aşağıda tam Wolverine'e saldıracakken Gabby tutuyor ama Laura, Gabby'nin nasıl yaşadığını anlamıyor. Gabby, bir pençe çıkararak kendisinin de Wolverine'ler gibi olduğunu, ölmediğini gösteriyor. Daha sonra Laura Logan'a "o da bizim gibi, o da bizden biri, neden ondan nefret ediyorsun?" diye sorunca Logan, "o en kötümüz, ikiniz birbirinizi öldürdünüz" dese de Laura, "o senin geleceğindi, bizim hayatımızdan uzak dur." deyip çıkıp gidiyor. Dışarı çıktığındaysa bir de Cap'e çatıyor. "Sen sözde Captain America'sın, özgürlük adamısın, yine aranızı bozacak salakça bir kavgaya girmişsiniz, bir daha hayatıma girmeyin" deyip Gabby'i de alarak çekip gidiyor. [/error]


Görüş


Laura resmen bu sayıda benim içimde ne varsa ortaya döktü geçti. Logan'ın kendi serilerinde, X-Men sayılarında ve bu seride defalarca kez kendi geleceğini gerçek kabul etmesi sinirimi bozuyordu artık. Yani, her seferinde Logan'ın kafasına vura vura anlattılar bu evrenin farklı olduğunu ama beyimizin kafasına bir türlü girmedi. Bu yüzden Laura, Logan'ı azarladıkça benim içimin yağları eridi. Sen kim köpeksin de canımız Laura'mızı üzüyorsun? Daha sonra Captain America'ya attığı fırça yine yerindeydi. İşin gülünç tarafı, Cap'in Civil War II olayları içinde insanları düşünce suçu, işlenmemiş suç suçu yüzünden içeri atma taraftarı olmasını kimse rahatsız edici bulmamıştı. Laura bir örnek veriyor mesela, "ben ilk kez öldürdüğümde beni neden serbest bırakmıştın? Çünkü kontrol edildiğim için" diye. Mesele bu. Cap insanların hür iradeyle hareket etmedikleri şeylerde sorumlu tutulamayacaklarını savunurken ne demeye Captain Marvel'ın bayrak tutuculuğunu yapıyor? Laura'dan başka bu konunun farkında olan kimse yok mu? Ayrıca Laura, "eğer siz saldırmasaydınız Logan böyle bir şey yapmayacaktı, öngörünüze tüküreyim" diyerek yine doğru bir noktaya parmak bastı. Bunu daha önce Totally Awesome Hulk ve Civil War II incelemelerinde de söylemiştik. Self-Fulfilling Prophecy, Kendisini Gerçekleştiren Kehanet denen bir şey olduğunu söylemiştik sosyal psikolojide. En azından şimdi Civil War tie-in sayılarımız bitti All-New Wolverine serisinde. Bundan sonra Wolverine'in en önemli maceralarından Enemy of the State'in, X-23'e uygulanmış halini Enemy of the State 2'da göreceğiz. Detaylı haberini San Diego Comic Con 2016 zamanında yapmıştık. Buradan ulaşabilisiniz.
7.5
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget