The CW dizilerinin yeni sezonlarında neler olacak?

DC'nin The CW dizi evreni Supergirl ve Superman'in de dahil olması ve The Flash üçüncü sezonunun Flashpoint ile başlayacak olması dizileri takip etmek için gayet geçerli nedenler olsa da maalesef Arrow ve Legends of Tomorrow için aynısını söyleyemeyeceğim. Buna rağmen şunu söyleyebilirim; eğer Arrow'ı izlemeyi bırakmadıysanız, izlemeye devam edin. Stephen Amell büyük bir kararlılıkla Arrow'ın yeni sezonuna bayılacağımızı her fırsatta dile getiriyor! Legends of Tomorrow ise çok bir şey sunmasa da Hourman gibi yeni karakterleriyle fena bir yolda değil. Peki Ekim ayında başlayacak yeni sezonlarda neler izleyeceğiz? Dizilerin sinopsileri yayınlandı!

Arrow:

Bir gemi kazasından sonra milyarder Oliver Queen beş yıl boyunca aranmasına rağmen bulunamadı. Oliver ise Kuzey Çin Denizindeki bir adada hayatta kalma mücadelesi verdi. Oliver, evi Star City'ye geri dönüp başlarda ailesine ve şehrine yanlış yapan kişileri ölümle cezalandırsa da bunun doğru yol olmadığını anlayıp Green Arrow adıyla suçluları hapse yollamaya başladı. Green Arrow olarak şehrini John Diggle, Felicity Smoak, Thea Queen, Quentin Lance ve Curtis Holt ile korumaya devam ediyor.

Belediye başkanlığı görevine yeni gelmiş olan Oliver Queen iki cephede savaşını sürdürüyor. John Diggle tekrar orduya döndü, Thea Queen ise Speedy kostümünü ve yayını rafa kaldırdı. Team Arrow ekibi şu anda sadece Oliver ve Felicity'den oluşuyor fakat şehirdeki tek kanun kaçakları artık onlar değil. Green Arrow'ın Damien Darkh'ı toplum içinde mağlup edişi yeni bir grubu şehri korumaya teşvik ediyor. Yeni bir düşman Oliver'ı hem Green Arrow olarak hem de belediye başkanı olarak mirasını sorgulamaya itiyor.

Arrow yeni sezonu 5 Ekim 2016'da başlıyor!

Legends of Tomorrow:

Ölümsüz Vandal Savage'i yendikten sonra yeni bir tehdit ortaya çıkıyor. Dr. Nate Heywood isimli alışılmışın dışında ve çapkın bir tarihçi şok edici bir keşif yapıp Legends of Tomorrow ekibinin zaman boyunca dağılmasına yol açıyor.

Dr. Nate Heywood ilk sezonda Ray Palmer, Sara Lance, Professor Martin Stein, Jefferson Jackson ve Mick Rory gibi kahramanlar ve suçlulardan oluşan takımı kurtarmanın bir yolunu bulmalı. Ekip 1940'larda Justice Society of America ile tanışınca Vixen takıma dahil oluyor. Aynı zamanda Rip Hunter'ın kaderi hakkında bir gizem takımı sarıyor.

Legends of Tomorrow yeni sezonu 13 Ekim 2016'da başlıyor!


Supergirl:

Kara Zor-El insanüstü gücünü benimseyip her zaman olması gereken ''Supergirl'' olmaya karar veriyor. 12 yaşındayken, Kara Zor-El kıyametin eşiğindeki gezegeni Krypton'dan kaçıp yeni ailesi Jeremiah, Eliza Danvers ve kardeşi Alex'in yanına Dünya'ya gönderiliyor. Kara aynı kuzeni Superman gibi güçlerini gizlemeyi öğreniyor.

Yıllar sonra, Kara National City'de ''normal'' bir hayat yaşarken aynı zamanda Cat Grant'e asistanlık yapar. Kardeşi Alex'in hayatı bir uçak yolculuğunda tehlike altındayken Kara onu ve uçaktaki herkesi kurtarır. Bunun üzerine Kara daha fazla kenarda oturamayacağına karar verir ve güçlerini kullanmaya başlar. Asistanlık yaparken aynı zamanda DEO'da kardeşi Alex'in yanında çalışır. Başlarda DEO'nun başı Hank Henshaw, Kara'nın katılımına karşı koysa da sonradan Hank'in Alex ve Kara'yı koruyacağına dair annelerine söz veren J'onn J'oonz yani Martian Manhunter olduğu anlaşılır. Jeremiah'ın hayatta olduğu ve bütün uzaylıları tehdit olarak gören Cadmus tarafından tutsak tutulduğu öğrenilir. İlk sezonda Supergirl olarak bir çok düşmanla karşılaşıp şehrini ve Dünya'yı korumayı başaran Supergirl, Kara Danvers olarak ise amacını bulamamıştır.

İkinci sezonda Cat Grant'in yanından ayrılıp Kara olarak ne yapacağını bulmayı dener. Supergirl olarak DEO'da çalışmaya devam edip National City sakinlerini koruyup Jeremiah ve Cadmus'ı arar. Bu sırada da Superman ile birlik olup yeni kötülerle mücadele ederken normal hayatıyla süper kahraman hayatını dengelemenin bir yolunu arar.

Supergirl yeni sezonu 10 Ekim 2016'da başlıyor!

The Flash:

26 yaşındaki Barry Allen, Central City Polis Departmanında olay yeri inceleme görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda gizlice üvey babası Joe West'in kızı ve en yakın arkadaşı Iris'e aşıktır. Joe West, Barry'nin annesi ölünce ve babası suçlu bulunup hapse girince on beş yıl önce Barry'i evlatlık almıştır. Her şeye rağmen Barry her zaman ''Sarılar içindeki adamın'' o gece olanlardan sorumlu olduğunu düşünür. Daha sonra Star Labs parçacık hızlandırıcısı patlar, kara maddeden oluşan bir şimşek Barry'e çarpar ve komaya girer. Barry uyandığında süper hızlı olup dünyadaki en hızlı insan olur fakat o gece güçler kazanan tek kişi Barry değildir. Central City meta insanlar ile dolmuştur ve Barry Star Labs'den arkadaşları Caitlin Snow, Cisco Ramon ve Harrison Wells ile bu kişileri durdurmaya başlar. Bu takım ile birlikte Barry sonunda ''Sarılar içindeki adamı'' yenmiştir ama bunu yaparken uzay-zaman tekilliğini bozmuştur.

Central City yok olmadan bu tekilliği kapatmayı başarmıştır. Barry bunun üzerine daha kötüsünü göremeyeceğini düşünür, ta ki Jay Garrick'in gelişi ile tekilliğin aslında Earth-2 adı verilen alternatif bir evrene portal açtığını öğrenene kadar. Earth-2 Zoom adı verilen Barry gibi süper hızlı birinin yönetimi altındadır. Zoom, Earth-1'e Barry'yi ele geçirmek için yandaşlarını yollasa da Barry hiç ummadığı bir şekilde Harrison Wells'in Earth-2'deki ikizinden yardım teklifi alır. Bu sırada Cisco da aslında patlamadan etkilenip güçleri olduğunu öğrenir. Barry, CCPD'de Joe West'in ortağı olarak çalışan Patty Spivot'a ilgi duysa da normal hayatın gerekliliklerini yerine getirirken The Flash olmanın ne kadar zor olduğunu farkeder. Barry başardıklarıyla kendisine olan özgüveni tavan yapsa da Zoom'ın babası Henry Allen'ı gözlerinin önünde öldürmesiyle bu özgüven tamamen yıkılır.

Öfkeden gözü dönen Barry, Zoom'ın asıl planını öğrenir: Çoklu evreni yok etmek. Hayatının yarışında Barry üstünlüğü ele geçirip Zoom'ı yener. Bu galibiyeti kutlayamadan Barry zamanda annesinin öldürüldüğü geceye gidip Reverse-Flash'i durdurur. Bu yüzden de gelecek yeniden şekillenir.

The Flash yeni sezonu 4 Ekim 2016'da başlıyor!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget