İnceleme: Nightwing #3


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 17.08.2016
İçerdiği Sayı: Nightwing #3
Hikaye: Better Than Batman Part 3
Yazar: Tim Seeley
Çizer: Javier Fernandez
Yayıncı: DC Comics[/update]
Geçtiğimiz sayılarda Court of Owls'un iç halkası olan Parliament of Owls, Dick Grayson'u kendi adamlarını yetiştirmesi için yanlarına çekmek amacıyla Damian Wayne'nin vücuduna bomba yerleştirmişti. Nightwing bombayı sökse de örgütü çökertmek için sökmemiş gibi yapıp örgüte sızmıştı. Daha sonra örgüt onu vahşi bir kelle avcısı olan Raptor'un ortağı yapmıştı. Başta anlaşamayıp birbirleriyle dövüşseler de Dick, Raptor'un da kendisiyle aynı hedefe sahip olduğunu öğrendikten sonra, en azından örgütü çökertene kadar yapılanlara göz yummaya karar vermişti. Bu sırada Barbara Gordon ile de ara ara görüşüyordu. Çıktığı Rusya görevinden de Babs'e bir matruşka bebek getirecekti. Babs ise Dick'i bir çatının üzerinde beklemiş, gelmeyince de yoluna devam etmişti.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Nightwing ve Batgirl, şok olmuş bir şekilde duruyorlar. Karşılarında ise bir adamı öldürmüş olan Raptor dikilmekte. Daha önceki saatlere gidiyoruz. Nightwing ve Raptor, bir binayı izliyorlar. Bu bina, parlamentonun bir nevi merkezi sayılabilecek bir labirent. İçeri sızmaya hazırlanırken Batgirl ikiliyi buluyor. Daha önce Nightwing'i beklediğini, ancak gelmeyince bir şey olup olmadığını merak ederek onu aramaya çıkmış. Her ne kadar Nightwing'i Raptor'a güvenmemesi konusunda uyarsa da onlarla birlikte labirente giriyor. İçerideki tüm tuzakları geçip sonuncu bir bilmeceye gelince, Nightwing olayı çözüyor ve ışıklar kesiliyor. Geri geldiğinde, Raptor'un, Batgirl'ü yumruklayıp gittiğini görüyoruz. İkili hemen çıkıyorlar. Fakat karşılaştıkları manzara, sayının başındaki yer. Nightwing, öfkeyle Raptor'u döverken yandaki televizyonda parlamentodan bir baykuş, diğer üyelere, "işte görüyorsunuz, Nightwing'in, Batgirl'ün gözünde bir değeri kalmadı böyle birisine güvendiği için, artık tamamen bizimdir, tebrikler Raptor, paranı hak ettin" diyor. Televizyon kapandığında ise adamın ölmediğini, Raptor'un, adamdan örgütün merkez taslaklarını alabilmek için numara yaptırdığını görüyoruz. Daha sonra binadan çıkıyorlar. Batgirl öfkeyle "sen artık ruhunu kaybetmişsin Dick" diyerek motoruna binip gidiyor, Nightwing ve Raptor'sa, merkeze gitmeden önce son bir yere uğramaya gidiyorlar, örgütün bir nevi muhasebecisi, hesap tutucusu, mahkum Dr. Leviticus'a.[/error]



Görüş


Barbara'nın Dick'e tepkisi gerçekten çok fazlaydı. "Sen bu güvenilmeyecek adamla ortak olup böyle adam öldürmeli eşek şakalarına nasıl karışırsın?" diye isyanından tutun, "sen artık aileyle birlikte olmak istemiyorsun, sırf bizden uzaklaşabilmek için böyle görevlere girişiyorsun", ya da "masum bir adamın ölmesine izin verdin Dick!" tepkisine kadar, çok sevdiğim Babs, oldukça saçmaladı. Bu yüzden Dick'le Barbara'nın böyle ayrılmasını biraz zorlayarak yaptıklarını düşünüyorum. Öte yandan Raptor'un o adamı gerçekten de öldürmediğine sevindim. Gerçekten bir Nightwing kitabında "olamaz Dick bu sefer gerçekten sınırı aştı" melodramına girmek istemiyorum hiç. Parlamento meselesi de oldukça çabuk çözüleceğe benziyor. Adamlar neredeyse örgütün bütün her şeyini üç sayı içinde bulup açığa çıkardılar. Court of Owls hikayesi bile doğru düzgün harekete geçmeden önce 8 sayı hazırlık yapıp Batman'i hiçbir ipucu olmadan bırakmıştı. Tabii, daha bir tane de Talon göremedik. Önümüzdeki sayıda görmeyi umuyorum, yoksa sonraki sayı Night of the Monster Men crossoverı içinde yer alacak. Yine de eğlenceli, seksi casusumuz Dick Grayson'un serisini seviyorum.
7.0
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget