İnceleme: All-New Wolverine #11


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 17.08.2016
İçerdiği Sayı: All-New Wolverine #11
Hikaye: Destiny: Part Two
Yazar: Tom Taylor
Çizer: Ig Guara
Yayıncı: Marvel[/update]
Bildiğiniz üzere Marvel evreninde Civil War II rüzgarları esiyor. Hemen hemen tüm dergilere de etkisini bırakmış durumda. All-New Wolverine dergisinde de bir iç savaş yaşanmak üzere. Yeni Wolverine'imiz, Logan'ın ölümünden sonra bayrağı devralan canımız, X-23'ümüz Laura, kendisinin klonlarını bulmuş, bunlardan sadece en küçükleri olan Gabby'i yanına alıp yetiştirmeye başlamıştı. Bu sırada ihtiyar Logan'la da yolu kesişmiş, kendi evinde ona yardımcı oluyordu. Tam bu sırada SHIELD ajanları, Laura'nın evini basmaya geliyorlardı. Laura kendisini koruma iç güdüsü ile ortaya atılsa da Maria Hill, Carol Danvers'ın geleceği gören Ulysses'ten aldığı bilgilere göre Wolverine'in Gabby'i öldüreceğini söylemişti. Bu sırada da Logan, kendi zaman çizgisinde Laura'ya zarar veren Gabby'nin akıllı olmasını söylüyordu.

[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] SHIELD ajanlarıyla beraber gelen Captain America içeri gelmek istiyor. Kabul ediyorlar ancak Laura, her taraflarında ajanların olduğunu anlıyor. Bu sırada Logan da kendisine saldıracaklarının farkına varıp Gabby'i de yanına alarak eşyalarımı toplayayım o zaman deyip yan odaya geçiyor. Ancak ajanlar Cap'i "Logan'ın eşyası yok, yeni geldi" diye uyarınca Cap, içeri gitmek istiyor. Laura engelliyor ve dövüşüyor. Bu sırada Gabby, yatağının altından iki tane sırt jeti çıkarıyor. Ancak pencere olmadığı için uçuramayacaklarını söylüyor. Logan "onu hallederiz" deyip duvarları yıka yıka pencerenin olduğu bir yere götürüyor Gabby'i ve beraber uçuyorlar. Cap de peşlerinden geliyor ancak o da atlayamadan önce uyuşturucu okla vuruluyor. Laura durduruyor. Cap, Laura'ya Logan'ın kendi evrenindeki X-Men'i öldürdüğünü ve Ulysses'in görüsünde de Gabby'i öldürmeden önce bu şekilde kaçtıklarını gördüğünü söylüyor. Laura ikna oluyor. SHIELD Hellicarrierlerinden birisinden Logan'a ateş açılıyor ve çanta vurulunca Logan düşüyor. Yerdeki ajanlar anında uyuşturucuları ateşlemeye başlıyorlar, her seferinde Logan daha da deliriyor. Sonunda onu sakinleştirmeye Gabby geliyor Laura'nın uyarılarına kulak asmadan. "Sen benim alternatif evrendeki büyükbbamsın" diyor, ama Logan "ama Gabrielle, sen Laura'yı benden aldın" diyerek Gabby'i bıçaklıyor ve sayı bitiyor. [/error]

Görüş


Öncelikle kapaktaki göndermeyi bir takdir edelim. Wonder Woman'ın Hiketeia macerasının kapağına bir gönderme görüyoruz. Orada da Diana, Batman'in kafasını böyle eziyordu. GO WOMAN POWER! Sayıya gelecek olursak, Civil War II incelemelerimden okumuş olduklarınız varsa, genelde eleştirdiğim şeylerden birisinin "olayları kendi kendilerine yaratıyorlar" meselesi olduğunu, bunun da sosyal psikolojide "Sell-Fulfilling Prophecy/Kendi kendisini gerçekleştiren kehanet" ismiyle tanımlandığını, bu kadar büyük zeka kapasitesindeki insanların, herkesi kontrol eden SHIELD'ın bu kadar basit bir hataya düşmesini sürekli belirtmiştim. Bu sayıda da bu kontrol edilmemiş hatayı, seriye hikaye katmak için kullandılar. Denecek bir şey yok, tadımız kaçmasın, görmezden gelelim. Tom Taylor aksiyon sahneleri yazmasını iyi biliyor. Injustice serisi sayesinde efsane oldu sonuçta. Bu sayıdaki dairelerin duvarlarını kırıp pencereye koşan Logan/Gabby ikilisi ve peşlerindeki Captain America sahnesini çok sevdim. Captain America ile Laura'nın, özgürlük temalı konuşmalarının biraz daha uzun sürmesini isterdim. Laura'nın "senin meselen özgürlük değil mi, ne diye insanları içe tıkma taraftarısın" sorusuna Cap'in verdiği tek cevap "bilmediğin şeyler var". Eh, Cap'in neden bu hareketin destekçisi olduğunu 3 aydır hala öğrenemedik, fazla zorlamamak gerek sanırım. Genel olarak eğlenceli bir sayıydı aslına bakarsanız. Önümüzdeki sayıda Laura ile Logan'ın iç savaşlarına döneceğiz. Tarafınızı seçin!
7.5
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget