Film sonrası Suicide Squad ekibi ne durumda?

DCEU'nun üçüncü filmi Suicide Squad'ı da her film gibi uzun bir bekleyişten sonra geride bıraktık. Filmin iyiydi ya da kötüydü herkesin fikri kendine, elimizde olana bakalım. Suicide Squad'dan geriye kalan karakterlerin durumu ne? Bir daha hangi filmlerde izleyebiliriz? Dikkat; SPOILER içerir.



Deadshot

Floyd Lawton, Enchantress ile olan savaş bittikten sonra Gotham'a geri dönmek üzereydi ta ki Amanda Waller tarafından durdurulana kadar. Kızını görme ve mektuplarının ulaşması karşılığında ekibin geri kalanı ile tekrar Belle Reve'e geri döndü. Marvel'ın aksine DC oyuncularının kontratları pek halka açık değil, Will Smith'in yaptığı röportajlardan rolünü ve karakterini sevdiğini anlayabiliyoruz. Batman solo filminde Deadshot'ın yer alması konuşulsa da bu durum Belle Reve'deki diğer karakterleri de dahil etmeden biraz karışık. Buna benzer olarak Black Panther'ın haberi olmadan Winter Soldier'ı Wakanda'dan çıkarma örneğini verebilirim. Her ne kadar Will Smith olduğu için Deadshot maskesini az taksa da Smith'in performansını genel olarak sevildi. İstikamet ya Batman filmi ya da Suicide Squad 2!

Joker & Harley Quinn

Çizgi roman evreninin en sağlıksız ilişkisine sahip çifti Joker ve Harley Quinn, filmin sonunda Joker'in Belle Reve'e kurtarma operasyonu yapması sonucu tekrar buluştu! Bu ikili birbirinden ayrı şekilde bir filmde yer almamalı, Joker'in 7-8 dakikasından anladığımız kadarıyla karşımızda ''korumacı bir Joker'' var. Harley Quinn spin-off filmi gündemde fakat o biraz uzak ihtimal. Önümüzde mantıklı üç seçenek var; ya Justice League cameosu, ya Batman solo filmi, ya da Suicide Squad 2!

Captain Boomerang

Diğer karakterlerle karşılaştırınca filmdeki replikleri ve hareketleriyle ekibe en bağlı kişi Boomerang desek yanlış olmaz herhalde? Yine de bu bağlılık filmin sonunda Amanda Waller'a atar yapıp istek hakkının elinden gitmesine mani olamadı. Harkness tekrar D-108 numaralı hücresine geri dönüp, gardiyanlara yalvarmaya devam ediyor. Captain Boomerang'ın ismi şu sıralar The Flash filminde yer alabileceği yönünde, bunun dışında en iyi ihtimalle Suicide Squad devam filmi!


Killer Croc

LCD televizyonu, kablolu yayını ve hamburgerleriyle Amanda Waller'ın ''Başka isteği olan?'' sorusundan en iyi Croc faydalanmış gibi görünüyor. Suicide Squad'ın diğer üyelerine göre suça en az yatkın kişi Killer Croc, hayatı boyunca farklı olduğunda dolayı dışlanmış ve suç işlemeye zorlanmış. Filmde Croc'ın Batman ile flashback sahneleri de yer alıyormuş fakat Warner Bros. sağolsun duruma el atıp bunun gibi birçok sahneyi çıkarmaya karar vermiş. Killer Croc'ın adı hiçbir solo film için geçmiyor, aslen bir Batman kötüsü fakat ortada Joker, Harley Quinn, The Riddler ve nicesi varken Batman solo filminde yer alması pek tatmin edici olmaz. Killer Croc hayranları Suicide Squad 2'yi bekleye dursun!

Rick Flag

Filmin sonunda kızını ziyarete giden Deadshot'a eşlik etmesinden anlıyoruz ki Rick Flag, Suicide Squad'ın saha lideri olarak görevine devam edecek. El Diablo ve Harley Quinn'in yerine birilerini bulmak için Waller'ın talimatıyla belki kötü adam avına düşebilir fakat Midway City'de olanlardan sonra Suicide Squad'ın tekrar sahaya çıkması devletin tepkisini fazlasıyla çekecektir. Rick Flag film boyunca ekip ve Amanda Waller arasında durarak kendi değerlerini çokça sorguladı. Hele ki June Moone'u kurtarmak için herkesin hayatını tehlikeye atıp yardım etmesiyle kimin ne olduğunu anlamış görünüyor. Flag'in DCEU'daki hikayesi Suicide Squad serisi dışına çıkabilecek türden bir hikaye değil, gözler devam filminde!

Katana

Katana ve Killer Croc çok net hikayesi en az aktarılan ekip üyeleriydi. Katana'nın Japonya'da geçen kısa flashback sahnesi olmasa bile Rick Flag'in anlattıklarıyla Katana'nın olayını anlayabilirdik. Croc'ın bombayı patlatmaya yardımcı olmak gibi bir sorumluluğu vardı, Katana ise hiçbir şey üstlenmeden film boyunca ekiple oradan oraya dolaştı. Yarattığı en büyük farklılık Flag ve Squad arasında Squad'ı seçip bara girme seçimiydi. Açıkça söyleyeyim; Katana DCEU'ya hiçbir şey katmadı. Karakter ve oyuncu seçimi, aksiyon sahneleri gayet iyiydi. En azından Japonca konuşması bile bir artıydı. Katana'yı bir daha nerede görürüz? O biraz belirsiz. Solo filminde ortaya çıkması diğer karakterlere göre daha düşük ihtimal, Suicide Squad 2 ise? Belki.

Amanda Waller

Siz de Harry Potter serisinde Dolores Umbridge'den Voldemort'a göre daha çok gıcık olup nefret etmiyor musunuz? Amanda Waller için durum buna benzer. Kendisi Enchantress'ten daha da bir villain! Amanda Waller'a villain demiyorum, sadece villain hissini Enchantress'e göre çok daha fazla verdi. Çalışanları öldürdüğü sahnede hafif bir tırsmadık mı? Benim için filmin iki yıldızı var; Deadshot ve Amanda Waller. İnanılmaz doğru oyuncu seçimleri ve müthiş birer performans. O olması gereken acımasızlık ve duygusuzluk hissiyatı Viola Davis tarafından ekrana çok acayip yansıtılmış. Waller'ı en son Bruce Wayne'e meta-insan dosyasını verip Justice League'e ön ayak olduğu sahnede görmüştük. Dediğine göre başı Midway City'de neler olduğunu öğrenmek isteyen kişiler tarafından belada. Eğer bir Suicide Squad 2 olursa bu Amanda Waller olmadan olmaz, bir de ek olarak solo filmlere cameo olarak çıkıp arada bizi ürkütse hiç de fena olmaz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget