İnceleme: Green Arrow #5


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 17.08.2016
İçerdiği Sayı: Green Arrow #5
Hikaye: The Inferno
Yazar: Benjamin Percy
Çizer: Juan Ferreyra
Yayıncı: DC Comics[/update]
Rebirth'ün en sevdiğim dergilerinden birisi olduğunu her sayısında belirtiğim Green Arrow'da, Rebirth sayısını da sayarsak 6. sayıya geldik ve bir nevi ilk hikayemizi kapatmak üzereyiz. Geçtiğimiz sayılarda Oliver bütün mal varlığını, kişiliğini ve dostlarını kaybetmiş bir şekilde, bir kanunsuz olarak görülürken, şirketini ele geçiren Ninth Circle örgütüne karşı savaşmaya çalışıyordu. Oliver'ın daha öncesinde öldüğü iddialarına inanmayan Black Canary de onu aramak için bir gemiye binmişti ancak gemide, Dinah'yı, Ollie'ye karşı yem olarak kullanmak isteyen Emiko ve Shado tarafından yakalanmıştı. Bu sırada Fyff ve Diggle'ın yardımıyla örgütün konuşlandığı yeri ve ellerinde tuttukları Black Canary'i gören Ollie, yanına Diggle'ı da alarak silahlarını kuşandı ve gemide son büyük mücadelesini vermeye yola çıktı. Gemiye ulaştıklarında geçtiğimiz sayıyı da bitirmiştik.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"]  Arrow ve Diggle yavaşça örgütün başındaki Dante'nin Inferno gemisine giriyorlar. (Çaktınız mı? Dante/Inferno? ;) Alt seviyedeki elemanları temizledikten sonra Diggle korumalardan bir tanesinin kostümünü giyip Oliver'a bir bomba kemeri veriyor. Oliver her ne kadar eğer patlama yaparsa bütün servetini tamamen kaybedeceğini söylese de en kötü ihtimal senaryosu olarak alıyor. Diggle toplantıya giderken Ollie de gemiyi temizleyip Dinah'ı arayıp bombaları yerleştiriyor. Bu sırada Dinah, daha sonra işkence yapılmak için bağlanmış durumda. Emiko ve Shado geliyorlar. Emi, tam okla işkence yapacakken Dinah'nın kulağına aynı tarafta olduklarını söylüyor. Daha sonra Shado'yu yıkıyorlar. Bu sırada Oliver geliyor ve Emiko'ya bağırıyor. Emi, yaptığı her şeyi Ollie'ye yardım etmek için yaptığını söylüyor, sırtına sapladığı okun bayıltıcı olduğunu, Fyff'in onu bulmasını ve gemiyi bulmalarını sağladığını söylüyor. Dinah da Ollie'ye sağlam bir tokat atıyor ölmediğini neden söylemediği için. Hepsi birbirlerine sarılıyor ama Diggle ortamı basıp kaçmaları gerektiğini söylüyor. Kaçarken çok fazla kişi saldırıyor. Ollie bombaları, her şeyini kaybetme gerçeğine rağmen patlatıyor. Shado, Emiko'yu bayıltıp kaçıyor. Dinah ve Diggle kaçacakları gemide kalıyorlar, Oliver onlara yetişemiyor, Emiko'yla aralarında kalıyor. Gemi çöküyor, Oliver denize kapılıyor ve bayılıp sürükleniyor. Uyandığında ise, kendisini bir adada buluyor ve "tanrım, yeniden olamaz" diyor. Sayı bitiyor. [/error]

Görüş


Yine güzel bir sayı okuduk. Bu sayı nedense bana 80lerin 90ların aksiyon filmlerini hatırlattı biraz. Kötü adamımızın yüzü tamamen yanmış, katıksız bir kötü adam. Kahramanlarımız sayının ortasında buluşuyor, esas kızımız kahramanı tokatladıktan sonra öpüyor, ihanet ettiğini düşündüğümüz iyi karakter her şeyi kahraman için yaptığını söylüyor. Grup sarılması sırasında, tuhaf kıyafetler giymiş kanka ortama dalıp kötülerin geldiğini söylüyor. Patlamalar oluyor ve filmlerden ayrılıyoruz burada. Belki Benjamin Percy'nin bu sayıyı yazarken amacı böyle bir ambiyans yaratmak değildi ama bu hissi aldığım için kendi adıma mutlu hissediyorum. Ninth Circle'ın merkez üsleri havaya uçtu, Dante, kaçış helikopterine binemedi, Queen Industries'in CFO'su içeride kaldı. Ama örgütle işimizin bittiğini sanmıyorum. Mutlaka akılsız kuklaları da vardır şehrin içinde. Öte yandan Oliver'la yeniden bir adaya düştük. Milyon kere adaya düşüş hikayesi okuduk ancak Percy'nin daha orijinal bir şey çıkaracağını düşünmekteyim. Öte yandan Juan Ferreyra resmen seride döktürüyor. Yüz ifadelerini çok güzel yakalıyor, enfes renkler kullanıyor ve aksiyon sahnelerinde her detayı yakalamamızı sağlıyor. Dante'nin Inferno gemisini hala çok başarılı bir yaratıcı ürün olarak görmekteyim. Uzun bir süre daha bu seride kalmasını istiyorum. Önümüzdeki sayıda bir Flashback hikayesi okuyacağız, daha sonra yeniden adaya dönüyoruz!
7.5
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget