Captain America Civil War'dan hangi sahneler silindi?

Son zamanlarda Suicide Squad ile birlikte çizgi roman filmlerinden silinen sahneleri fazlasıyla konuşur olduk. Sahnelerin silinme sebebi Suicide Squad örneğinde olduğu gibi bazen stüdyo, bazen de yönetmen olabiliyor. Eğer bir sahneyi yönetmen filmden çıkarmışsa buna saygımız sonsuz, bunu uygun görmüştür deriz geçeriz fakat stüdyo yapınca yönetmenin işine karışmış gibi oluyor ve bu da stüdyo ile yönetmen arasında anlaşmazlığa yol açabiliyor.

İşin bir de X-Men: Days of Future Past ve Batman v Superman: Dawn of Justice'de olduğu gibi stüdyo ile yönetmenin anlaşıp çıkardığı sahnelerin de yer aldığı üç saat civarı süren uzatılmış versiyon kısmı var. Bu iki film kadar uzun olmasa da Captain America: Civil War'ın da silinmiş sahnelerinin yer aldığı Blu-Ray'i 13 Eylül 2016'da satışa çıkacak.

Filmin silinen sahneler ile birlikte süresi 2 saat 41 dakikaydı, yani sinema versiyonundan 13 dakika daha uzun. Bir de yazılıp, çekilmeyen sahneler var. Yazar Christopher Markus'ın dediğine göre yazdıkları senaryonun bir kısmında Scott Lang'in San Francesco'daki yaşamından kısa bir kesit izleyip Clint Barton tarafından Almanya'ya getiriliş sahnesini izliyormuşuz fakat bu sahneler çekim aşamasına ulaşamamış.


1- Silinen sahnelerin birinde Steve Rogers ile Sam Wilson konferans odasındayken, Natasha ile T'Challa arasında bir konuşma geçiyormuş, Russo biraderler bu sahnenin hikayeye yön vermediğini düşünüp filmden çıkarmışlar.

2- Wasp aslında senaryoda yer alıyormuş fakat Kevin Feige, Wasp'ın hikayesini Civil War'da kaynatmak istemediği için sahneler çekilmeden filmden çıkarılmış.

3- Mark Ruffalo'nın filmin sonunda yer alması konuşulmuş ama sırf filmde yer almış olması için olacağından bu karardan vazgeçmişler.

4- Gwyneth Paltrow'ın canlandırdığı Pepper Potts'ın son dakikaya kadar filmde yer alması planlanıyormuş. Tony ile tartışıp ayrıldığı sahnede gözükecekmiş fakat film boyunca yaşanan olaylar Tony Stark için yeterince ağır olduğu için karakteri bir de buradan vurup izleyici gözünde iyice mağdur duruma düşürmek istememişler.

5- Peggy Carter'ın cenaze sahnesinde Steve Rogers ile Natasha Romanoff arasında Natasha'nın geçmişine dair bir sohbet geçmiş. ''Rusya'da, kırmızı odada, benim gibi bir sürü kişi vardı. Hepimiz kızdık ve çok gençtik. Beraber yaşıyorduk. Arkadaş olmamıza izin verdiler. Bizi sadece birimizin yaşamasına yetecek kadar yiyecekle iki haftalık mesafedeki tundraya bıraktılar.''


Captain America: Civil War, dünya çapında 1 milyar 152 milyon dolar hasılatla şu ana kadar yılın en büyük filmi oldu. Daha kimsenin bahsetmediği bolca sahne Blu-Ray versiyonunda yer alacaktır, Russo biraderler sıradaki filmleri Avengers: Infinity War için geçtiğimiz günlerde Atlanta'ya giderek çalışmalara başladı, filmde kimlerin kesin olarak yer alacağına buradan bakabilirsiniz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget