San Diego Comic-Con'dan beyaz perde ve televizyon adına ne beklemeliyiz?

Yılın en büyük panelinin zamanı geldi, San Diego Comic-Con 2016 bugün başlıyor! Büyük savaş 20th Century FOX, DC Comics ve Marvel arasında geçecek. Her geçen yıl çizgi romanın beyaz perdesine olan ilgi biraz daha artarken çizgi romana olan ilgi maalesef azalıyor. Aslına bakarsanız DC de Marvel da Rebirth gibi Marvel NOW! gibi yeni serilerle ilgiyi tekrar canlandırmanın peşinde olsa da Stan Lee'nin de dediği gibi ''Çizgi romanı dükkandan alıp okumanın verdiği zevkin yerini dijital çizgi romanlar aldı.''

Her neyse, konumuz beyaz perde ve televizyon. Bu sene panele Doctor Strange, Suicide Squad, Guardians of the Galaxy ve Wonder Woman katılacak. Hayranların yıllar süren savaşının verdiği sonuçla MCU'ya katılan Spider-Man ise, şu an çekimleri devam eden Spider-Man: Homecoming telif haklarından dolayı panele katılmayacak. Reklam ve pazarlama hakları tamamen Sony'de olduğu için ve Sony de panele katılmak istemediği için bir sürpriz olmazsa örümceği izleyemeyeceğiz.

Eğer bir sürpriz bekleyeceksek bu Justice League tarafından olacak çünkü Tom Holland'ın aksine Ben Affleck, bir hayranın sorusu üzerine SDCC 2016'ya katılacağını onaylamıştı. Diğer üyeleriyle birlikte geleceği mi yoksa solo Batman filmini mi duyuracağı ise muamma.

İki stüdyo arasında büyük bir savaş olacak, peki biz hayranlar ve takipçiler olarak bu seneki panelden hangi açıklamaları beklemeliyiz?

1- Solo Batman filmi


Joker'i Riddler'ı, Two-Face'i, Bane'i ile bir Batman filmi istiyoruz. Ben Affleck'in Batman v Superman'deki muhteşem Bruce Wayne performansıyla eminiz DC'nin filmlerini yapan stüdyo Warner Bros. da bunu en az bizim kadar istiyordur. Bu proje için de uzun zamandır haberler, iddialar, açıklamalar ve teoriler dönüp duruyor. Ben Affleck, DCEU'nun başı Geoff Johns ile bunun üzerinde çalıştıklarını onaylamıştı. Çok büyük ihtimalle filmi de Ben Affleck yönetecek. Ayrıca Affleck'in, şu an çekimleri devam eden Justice League'e yapımcı olmasının sebeplerinden birinin Batman'in evrendeki her adımını kendi ayarlamak ve yönetmek olduğu söyleniyor. Ben Affleck'in panele katılacağını biliyoruz, eğer bir iddia olsaydı ben paramı solo Batman filminin açıklanacağı üzerine koyardım.

2- Captain Marvel'ı kim canlandıracak?


Aylar önce Kevin Feige, Carol Danvers'ı hangi oyuncunun canlandıracağını yazın sonlarına doğru açıklayabileceklerini söylemişti. Yazın sonlarında olmasak da başlarında da değiliz değil mi? Marvel, Bruce Banner'ı kimin canlandıracağını da bir Comic-Con'da açıklamıştı, belki geleneği devam ettirirler? Emily Blunt ve Brie Larson adı en çok geçen isimler. Benim favorim Emily Blunt olsa da son haberlere göre Marvel'ın gündeminde Brie Larson var. Captain Marvel'ın çıkış tarihi 6 Temmuz 2018'de fakat bundan önce 27 Nisan 2018'de açılışı Avengers: Infinity War Part 1 ile yapacak. Film adına bazı şeylerin belli olmasının zamanı gelmedi mi?

3- Doctor Strange fragmanı



Evet ilk fragman yayınlandı fakat Doctor Strange cephesinde öyle bir gizlilik, öyle bir sessizlik var ki bunu bozabilecek tek şey bir fragman! Filme dört ay kala iki fragman yayınlanması öyle aman aman bir şey değil, bunu Batman v Superman ve Suicide Squad'da gördük. Marvel'ın bir şeyler yapmasının zamanı geldi. Diğer Marvel yapımlarına göre film inanılmaz pasif, tanıtımların neden bu kadar geciktiği ise strateji de olabilir, bir problem de olabilir. Doctor Strange MCU'nun 14. filmi olacak, bir problem olması çok da olası değil. Katılımcılara mutlaka yeni görüntüler izletilecektir, biz ise birazcık daha bekleyebiliriz. Panele başrol Benedict Cumberbatch, yönetmen ve oyuncu kadrosunun büyük çoğunluğu da katılacak.

4- Justice League'e ilk bakış


Buradan Warner Bros.'a yalvarıyorum. Bütün ekibin kostümleriyle birlikte bir fotoğrafını yayınla, artık yukarıda gördüğünüz konsept görselini kullanmayalım! Tamam illa Superman olsun demiyoruz, Superman'in gizemi filme bırakılmadan mutlaka bozulacaktır zaten, bunu kabullendik. En azından Batman ve Wonder Woman'ın topladığı takıma bir bakış olsa da uzun bir süreliğine sussak?

5- Shazam'ı kim canlandıracak?


Durum Captain Marvel ile aynı fakat tek bir fark var. Shazam, DCEU'da açılışı ortak film ile değil, kendi solo filmi ile yapacak yani 5 Nisan 2019'da. Bunun dışında sadece Shazam'ın baş düşmanı Black Adam'ı kimin canlandıracağını biliyoruz, Dwayne ''The Rock'' Johnson! Rol için Channing Tatum'un Gambit rolünü bırakıp Shazam rolünü alacağı konuşuluyordu fakat Simon Kinberg bunu yalanladı. Filme daha var, belki önümüzdeki seneki panelde de açıklanabilir, çok heveslenmeden beklemedeyiz!

6- Wonder Woman fragmanı



Wonder Woman'ın çizgi roman evrenine katılışının 75. yılındayız! Solo filmine ise 1 yıldan az kaldı, vizyon tarihi 2 Haziran 2017. Film, Comic-Con'a tam kadro katılacak ve yine Doctor Strange'de olacağı gibi katılımcılara mutlaka filmden kesitler izletilecektir. Pastanın bize düşen payı ise belirsiz! Son birkaç haftadır filmle ilgili açıklamalar artıyor ve filmden görüntüler yayınlanıyor, belki bu fragmanın habercisidir.

7- Guardians of the Galaxy vol. 2 tanıtımının sızma ihtimali



James Gunn panelde filmden görüntülerin izletileceğini doğruladı, hatta bir de meydan okudu. Eğer gösterilen görüntüleri kameraya çekip internette paylaşabilen biri olursa görüntüler resmi olarak yayınlanacak ama eğer böyle bir şey olmazsa daha uzun bir süre bekleyecekmişiz! Guardians of the Galaxy vol. 2 adına 23 Temmuz'da bizi çok renkli bir panel bekliyor. Oyuncular Chris Pratt başta olmak üzere oyuncu kadrosunun çoğu organizasyona katılacak. James Gunn yaptığı Facebook açıklamasında ''filmden çok özel bir şey'' gösterileceğini söyleyip herkesi davet etmişti. Görüntü olarak alamayabilsek de panel biter bitmez neyin gösterildiğinden bütün internet haberdar olacaktır!

8- Deadpool 2 vizyon tarihi


Deadpool 2 kesin olacak ve filmdeki after credits sahnesinde bizzat Deadpool'ın dediğine göre de Cable yer alacak. Çekimler ise Kinberg'un dediğine göre 2017 başlarında başlayacak. FOX'a filmi zorla yaptıran Ryan Reynols da gönlümüzde taht kurmaya devam ediyor ki filmin yapılmasını sağlayan hayranlara minnettarlığını göstermek için panelde tek tek imzaladığı Deadpool DVD'lerini kendi bir sürpriz olmazsa katılamayacak olsa da yönetmen Tim Miller ve Stan Lee dağıtacak.

9- Legion'dan fragman, görüntü, tanıtım vs. ne olursa


FOX'ın planlarında X-Men evreninde geçecek, Charles Xavier ve Moria McTaggert'ın oğlu David Haller'ın anlatıldığı bir dizi var. Başrolde Dan Stevens yer alıyor, ayrıca Aubrey Plaza da ona eşlik edecek. Dizi baya bir süredir var ve sadece oyuncu seçimlerini biliyoruz. Legion, en güçlü mutantlardan biri fakat aynı zamanda da çok dengesiz. Aynı 20th Century FOX gibi, ne yapacakları belli değil. Merakla ilk görüntüleri bekliyoruz.

10- Arrow beşinci sezon fragmanı


Tamam kabul edelim hiçbirimiz o kadar şey varken Arrow beklemiyor. Felaket dördüncü sezondan sonra dizi artık heyecanlandırmıyor bile. Ama Stephen Amell'in bu sefer bir sözü var, hatta o kadar iddialı ki Twitter profil bilgilerine bile yazdı bunu. ''Arrow beşinci sezonunu çok seveceksiniz.'' Arrow için tek bir şeye ihtiyacımız var; ağzımızı açık bırakacak bir fragman! Diziyi yarıda bırakanlar bile spoiler yeme kaygısı olmadan izleyip yeni sezon başlamadan arayı kapatmalarını sağlayan bir fragman yayınlanmalı. The Flash'ın Arrow'ı taşıması yetmedi mi The CW?

11- Star Wars: ?


Disney, George Lucas'tan Star Wars'a dair film haklarından tutun aksiyon figürlerine kadar her şeyin hakkını tam 4 milyar dolara satın aldı ve açılışı en son 1983'te filmde yer alan Harrison Ford, Carrie Fisher ve Mark Hamill ile yaptı. Bir ilke imza atarak ilk kez bir Star Wars spin-off filmi de bu senenin sonunda çıkacak, ''Rogue One: A Star Wars Story'' Star Wars bunca yıldır Comic-Con'ların olmazsa olmazı hâline gelmiştir, etrafta gezen Stormtrooper'ların olmadığı panel, panel değildir. Yeni üçlemenin ikinci filmi Aralık 2017'de çıkacak ve çekimleri bu ay sona erdi. Bir fragman beklemiyoruz tabii ki, beklediğimiz şey filmin adı! İlk film The Force Awakens idi, yeni filmin adı için ortada iki adet iddia var, biri Star Wars: The Tale of the Jedi Temple. Diğeri ise Star Wars: The Order of the Dark Side. Tabii konu Star Wars gibi bir seri olunca ve Star Wars'ın gizliliğini bildiğimizden, bu iki iddia da yalan dolan olabilir. Bu seneki panelde öğrenmek dileğiyle!


Bizim beklentilerimiz şimdilik bu kadar, bu dev stüdyoların ve yapımların büyük savaşlarını izlemek ayrı bir zevktir her zaman için, önümüzdeki birkaç gün bize neler getirecek hep beraber göreceğiz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget