Kevin Feige MCU'nun beş yıllık planını anlattı

2008 yılında Iron Man ile başlayan dev macerada sekizinci yıldayız. Tam 13 filmi geride bıraktık, Kasım ayında Doctor Strange ile hem bu sayı 14 olacak hem de Marvel'ın çoklu evreni bu film ile başlayacak. MCU, yeni karakterlerin katılımlarıyla git gide büyüyor, son olarak SDCC 2016'da Captain Marvel'ın Brie Larson tarafından canlandırılacağı açıklandı. Doctor Strange ile birlikte Marvel'ın vizyon tarihi belli tam 9 adet film bizi bekliyor.

Her yeni filmde de yavaş yavaş ne yazık ki Robert Downey Jr., Chris Evans ve Scarlett Johansson gibi evrenin başından beri yer alan Marvel'ın ağır toplarına da vedamız yaklaşıyor. Bu isimlerin yerlerini Tom Holland, Chadwick Boseman ve Brie Larson alıp yeni Avengers'ı oluşturacaklar. Bu sekiz yılda MCU'ya dair izlediğimiz her şeyden sorumlu Kevin Feige, oyuncu değişimlerine ve MCU'nun geleceğine dair bir yorum yaptı;
Mutlaka çizgi romanlara bakmalısınız çünkü biz öyle yapıyoruz. Çizgi romanlarda karakterlerin değişip ortadan kaybolduğu ve daha sonra tekrar döndüğü bir süreç vardır. Yakın zamanda o aşamaya ulaşacağımızı sanıyorum. Şanslıyız ki, bunun olmasına daha yıllar var. Comic-Con'a hazırlanmadığımız her an önümüzdeki üç yılda çıkacak dokuz filme konsantre oluyoruz, sadece bu inanılmaz karakterleri, onları canlandıran oyuncuları ve hepsini saran ana hikayeyi düşünüyoruz. Biz genelde ufuk çizgimizi önümüzdeki beş yıl olarak belirleriz. 2019'a kadar ki filmleri açıklamış durumdayız, 2020 hakkında da düşüncelerimiz ve planlarımız var. Her ne kadar çılgınca gelse de 2021 için de bir şeyler düşündük, yolumuz şimdilik 2025'e kadar gidiyor.

Not: Inhumans filmi takvimden kaldırıldı, vizyon tarihi henüz belli değil.

Marvel'ın elinde zaten sekiz yıldır sürekli genişleyen bir evren var. Ben inanıyorum ki Stan Lee'nin de dediği gibi ''Hepsi eninde sonunda bir araya gelecek.'' X-Men ve Fantastic Four'dan bahsediyorum tabii ki. Bu olay 1-2 yıl içinde olmasa da Marvel ve Disney film haklarını 20th Century FOX'tan mutlaka geri alacaktır. O zamana kadar Robert Downey role devam ediyor olup Reed Richards ve Tony Stark'ı aynı ekranda izleyebilir miyiz? Orası pek ümit verici değil. Hangi birleşmeler için mi bu anlaşmayı beklemeliyiz? Deadpool ve Spider-Man. Black Panther ve Storm. Belki açılışı Avengers vs. X-Men ile yaparız kim bilir?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget