SDCC'den kazandıklarımız (Bölüm 1: Marvelous)



Efendim; biz memlekette dini bayramımızı kutlarken, okyanus ötesindeki gavur ellerde çizgi roman, bilim kurgu ve fantastik hayranlarının en büyük bayramı olan Comic-Con'da da çok büyük olaylar döndü. Çoğunu hepimiz duymuşuzdur. Ancak kapı kapı gezip ihtiyar eller öpmekten haberlere göz atma fırsatı bulamadıysanız, ya da fırsat buldunuz ama etrafınızda bu haberleri tartışacak kimse göremediyseniz diye kısaca hepsini bir derleyelim dedik. (O yüzden biz bunları biliyoruz diye hava atan ağzına anne terliği yesin!) E hazır bayram da bitmişken... Bakalım San Diego bize ne bayram hediyeleri vermiş?




Önce en yakın olan Marvel cephesine bir göz atalım. Neler gördük?

1- A2: AOU için görücüye çıkan kırık KA kalkanı:



2- Onunla birlikte sergilenen Hulkbuster kol bölümü:



3- Kaptan Amerika'nın motosikleti:



Sonra bir bakıyorsunuz ki bu güzelim makine başka ellerde:


4- Artık bir sembol haline geldiği için yerli yersiz her yerde görünen Loki asası:



5- Comic-Con'a yetiştirilip dergi kapağı olan Ultron'un ilk görüntüsü:



6- Ve elbette ki gün gün yayınlanarak parça tesirli bomba etkisi yaratan afişlerin bütün hali:


Sağ tıklayıp yeni sekmede açarsanız çok güzel bir çözünürlük elde edebilirsiniz!
Filmin vizyon tarihi 1 mayıs 2015



Guardians of the Galaxy 2, 28 Temmuz 2017’ de geliyor!

Bir iki hafta önce Marvel Stüdyoları 2019’ a kadar uzanan beş film tarihi vererek bir sürpriz yapmıştı. Şimdi San Diego Comic-Con’da H Salonunda yaptığı açıklamayla Marvel, 28 Temmuz 2017’ de Guardians of the Galaxy 2’ nin çıkacağını onayladı! James Gunn, Twitter’ dan filmin yönetmeni olacağını bile açıkladı.

İlk Guardians of the Galaxy filmi bu Cuma, 1 Ağustos’ da ekranlara gelecek. Başrollerde Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel (Yaaaani...), Bradley Cooper (Sayılır...), Lee Pace, Karen Gillan, Michael Rooker, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close ve Benicio del Toro gibi isimler göreceğiz.

  • 3 Kasım 2017
  • 6 Temmuz 2018
  • 2 Kasım 2018
  • 3 Mayıs 2019
Geri kalan diğer tarihlere ait filmler henüz belli değil ancak 3. bir Thor ve yeni bir Hulk filmi için büyük beklentiler var. Ancak kesin olan bi şey var ki bunlardan biri Doctor Strange olacak. İlk önce Benedict Cumberbatch dedikodusu ile ağızlarda sakız olan film, Comic-Con esnasında Joaquin Phoenix ile görüşmeler yapıldığının duyurulması ile birlikte dedikoduların ağzına ağzına vurmuş oldu.


Bir başka Marvel filmi: ANT-MAN!


Avengers: Ultron Çağı’ nı tanıtırken de yaptığı gibi, Marvel Stüdyoları Ant- Man filminden önemli bir aksesuarı bizlerle buluşturdu, Ant- Man’ in kaskını! 


Sadece bu da değil; bir de posterini!


Biraz da senaryodan bahsedelim: Boyutlarını küçültürken gücünü katlama yeteneğine sahip olan Scott Lang ( Paul Rudd) içindeki kahramana ulaşmalı ve eğitmeni Hank Pym’ e ( Michael  Douglas) inanılmaz Ant- Man zırhının ardındaki sırları saklamasında yardımcı olmalıdır. Aşılmaz görünen engeller karşısında Lang ve Pym tüm dünyayı kurtaracak bir  soygun düzenlemelidir.

Ant- Man, Peyton Reed tarafından yönetilecek ve 17 Temmuz 2017’ de gösterime girecek. 

Marvel Vizon-tele Rehberi!

Daha önce Conic Con San Diego, Ballroom 20 panelinde duyurduğu üzere, ABC Marvel’ s Agents of S.H.I.E.L.D. 1. sezonun blooperlarını resmi olarak internet üzerinden yayınladı. Aşağıdan izleyebilirsiniz.


Efendim bunlar bir de Lucy Lawless'ı kadroya katmasın mı!!!



Birinci sezom 9 Eylül’ de DVD ve Blu- ray formatında piyasaya sürülecek, ikinci sezon ise 23 Eylül’ de ekranlarımızda yer alacak.

Marvel Animasyon, Guardians of the Galaxy Animasyon Serisini Test Ediyor


2014 Lisans Fuarında öğrendiğimiz üzere Marvel Animasyon Stüdyosu, bir Guardians of the Galaxy animasyon serisi üzerinde çalışıyor. İlk resmi gösterimi San Diego Comic Con’ da yaptılar.

60 saniyelik video, fütüristik, neon ışıklarla ve renklerle dolu bir şehrin üzerine yağan yağmur ile başlıyor. Rocket Raccoon ile ateş ederek onu kovalayan bir robot arasındaki kovalamaca sahnesini görüyoruz. Rocket, uzun bir binaya tırmanıyor, havada bir takla atıyor ve kendisiyle özleşmiş silahlarıyla robota ateş ediyor. ‘ Hey Tüylü! ‘ diye bir ses duyuyoruz ki bu sesin sahibi de Star Lord. Star Lord, Rocket’ e ‘ Beraber takılacaksak sana daha büyük silahlar bulmalıyız. ‘ diyor ve Guardians of the Galaxy logosu ile baş başa kalıyoruz.

Video iki kere gösterildi ama ekip belli bir tarih veremeyeceklerini ve dizi hakkında çok fazla konuşamayacaklarını belirtti.

BİR DE...

Deadpool Filminin Test Görüntüleri İnternette!


Çizgi roman yazarı/ çizeri Rob Liefeld; geçen yaz, yönetmen Tim Miller ve Deadpool rolünde Ryan Reynolds ile bir Deadpool filmi üzerinde çalıştığını belirtmişti. Şimdi, bu çekimler internete düştü. YouTube’ a nasıl geldiğini bilmiyoruz.Gerçi  20th Century Fox videoyu Youtube’ dan kaldırttı ama eğri oturup doğru konuşalım, internete düşen bir şeyi oradan alamazsınız. 
Deadpool, birkaç yıldır hazırlık halinde olan bir film. Fanların ısrarlarına rağmen bir türlü resmi açıklaması yapılmamıştı. Zombieland’ in yazarları Rhett Reese ve Paul Wernick tarafından yazılan filmi Miller yönetecek.
Marvel, Star Wars Filmleriyle İlgili Planlarını Açıkladı!!!

Disney 2012’ de Lucasfilm’ i ailesine katınca herkesin aklına gelen ilk soru ‘ Star Wars çizgi romanlarına ne olacak? ‘ olmuştu. Uzun süre Dark Horse Comics’ de kalan Star Wars çizgi roman hakları Marvel Comics’ e dönüyor. ( İlk Star Wars çizgi romanlarını 1070’ li yıllarda Marvel basmıştı. ) Şimdi; San Diego Comic Con’ daki Cup O’ Joe Panelinde; Marvel, Star Wars çizgi romanlarının üç ana başlık üzerinden yayınlanacağını duyurdu.
Bu serilerden ilkinin adı Star Wars. Jason Aaron tarafından yazılacak ve John Cassaday tarafından resmedilecek. İlk üçlemenin kahramanları üzerinden ilerleyecek olan hikaye, Yavin Savaşı sonrasına odaklanacak ve Ocak 2015’ de bizlerle buluşacak.
İkinci seri, Star Wars: Darth Vader, Kieron Gillen tarafından yazılacak ve Salvador Larroca tarafından çizilecek. Sithlerin Karanlık Lordunun güçlerini keşfetme süreci üzerine yoğunlaşacak olan seride İmparator Palpatine ve İmparatorluk sık sık yer alacak. Bu seri de Yavin Savaşı sonrasında geçecek yani ilk seri ile eşzamanlı olarak ilerleyecek. Seri Şubat 2015’ de raflardaki yerini alacak.
Son serinin ismi Star Wars: Princess Leia. Mart 2015’ de başlaması planlanan seri Mark Waid tarafından yazılacak ve Terry Dodson tarafından kağıda aktarılacak. Seri, Leia’ nın prenseslikten isyan liderliğine uzanan yolculuğunu anlatacak. 
Son olarak...
Bu Comic-Con'ların en sevdiğimiz kısımları paneller. Canlandırdıkları karakterler sayesinde çizgi roman severlerin gözünde ilahlaşan aktörler günlük modlarında çok farklı bir portre sunabiliyor. Şahsen en Marvel konusunda en beğendiğimiz anları şu şekilde özetleyebiliriz:









 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget