SDCC'den kazandıklarımız (Bölüm 2: DiliCious!)



Efendim; biz memlekette dini bayramımızı kutlarken, okyanus ötesindeki gavur ellerde çizgi roman, bilim kurgu ve fantastik hayranlarının en büyük bayramı olan Comic-Con'da da çok büyük olaylar döndü. Çoğunu hepimiz duymuşuzdur. Ancak kapı kapı gezip ihtiyar eller öpmekten haberlere göz atma fırsatı bulamadıysanız, ya da fırsat buldunuz ama etrafınızda bu haberleri tartışacak kimse göremediyseniz diye kısaca hepsini bir derleyelim dedik. (O yüzden biz bunları biliyoruz diye hava atan ağzına anne terliği yesin!) E hazır bayram da bitmişken... Bakalım San Diego bize ne bayram hediyeleri vermiş? 


Bu sefer de DC cephesine göz atalım.


Yeni Gotham Fragmanı Easter Egg Dolu


FOX, yeni Batman temelli dizisi Gotham için yeni bir fragman yayınladı ve bu fragman ağzına kadar easter egg dolu. Mutlaka izleyin, fragman aşağıda.


Gotham, DC’ nin kötü adamlarının ve kanunsuzlarının kökenlerine daha önce hiç kullanılmamış bir bakış açısıyla yaklaşıyor. The Mentalist ve Rome gibi eserleriyle tanıdığımız yardımcı yağımcı Bruno Herler’ ın yeni dizisi Gotham’ da, suç ve pislik içindeki bir şehirde yükselen bir polisin hikayesine ve dönemimizin en popüler kahramanlarından birinin doğuşuna şahitlik edeceğiz.

Gotham, DC Comics ve Warner Bros. Yayıncılığın karakterleri üzerine kurulu bir dizi. Yönetmenliğini ve yardımcı yapımcılığını Emmy Adayı Danny Cannon’ ın ( CSI serileri, Nikita) yapacağı dizinin ilk bölümünü Heller yazdı.

Ben McKenzie, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Zabryna Guevara, Erin Richards, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, David Mazouz ve Camren Bicondova 22 Eylül’ de bizlerle buluşacak olan dizinin dizinin yıldızları olacak.

Easter egglere gelirsek, size büyük şok olacak şimdi ama Bruce Wayne’ in ailesi ölüyor. :) Ayrıca Arkham Akıl Hastanesinden söz ediliyor, 10 yıldır kapalı olduğunu öğreniyoruz ama göreceğiz artık. Bruce’ un elini ateşte tutmaya çalıştığını görüyoruz. ‘ Kendimi deniyorum. ‘ diyor. Bruce’ un kendini güçlendirmeye çalışması hiçbir kötü adam için iyi haber olamaz, bunu da biliyoruz artık. Ayrıca adı geçmese de kafasında çuvalla gezen, iri yarı, satırlı bir adamın Birthday Boy olduğu neredeyse kesindir. Kendisinin Penguen ile iş yapıyor olması bu ihtimali daha da güçlendiriyor. 


Arrow 3. Sezon Fragmanında Ra’ s al Ghul görünüyor!

DC Entertainment, geçenlerde Arrow hayranlarına özel bir ilgi gösterdi. Stephen Amell dizinin önceden yayınlanan, aksiyon dolu, Coyton Haynes’ in Arsenal kostümünün görücüye çıktığı, Brandon Routh’ u Ray Palmer, Karl Yune’ u Maseo olarak gördüğümüz fragmanını oynattıktan sonra, fragmanın alternatif bir sonu olduğu görüldü. Fragmanın sonunda bir kabusun yaklaştığını görüyoruz: Ra’ s al Ghul! Videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Arrow 8 Ekim 2014 Çarşamba günü ekranlara dönüyor.


Green Arrow demişken bunu vermezsek ayıp olmaz mı???


Unutmadan; Brandon Routh da DC evrenine illa bir şekilde dönmek istemiş!


Constantine’ in bu yeni fragmanı da Cumartesi günü gösterildi. Matt Ryan; saygısız, orta sınıftan bir adam olan, bir yandan da karanlık güçler ile savaş ustası olan John Constantine’ i canlandıracak. Dizinin ilk bölümü 24 Ekim 2014’ de gösterime girecek.



Kullanılacak logoları tanıtmak için The Flash ve Gotham da iki video daha sundu. Bunları da aşağıdan izleyebilirsiniz.



DAWN OF THE JUSTICE'den ne haber???

Önce Gal Gadot'un Wonder Woman'ına göz atalım.


Şimdi de kabullenelim: Efendim, elbette altında yıldızlı donla karşımıza çıkacak değildi koskoca amazon prensesi beyaz perdede. Kostüme lafımız yok ancak Gal abla bu role biraz Gadot kalmış gibi. (Tamam, olmadı...) Bakışları için yapılan Polat Alemdar esprileri mi dersiniz, ütü suratının yassılığı mı dersiniz, göğüs kafesinin düzlüğü mü dersiniz... Ha tamam, tam bir amazon olmuş ama bizim beklediğimiz çekici etkiyi de veremedi. Biz de insanız...

Bu DC neden hep kötü seçimler yapıyor derken birden karşımıza bir teaser ile çıkıyorlar ve dumur oluyoruz!


Ama diyorsunuz... Ama bu... Bu O!!!


Bu noktada iki sonuç çıkıyor:

- Ya DC, Marvel gibi sürekli bir film evreni kurmayacak. Yani filmler birbirini takip eden hikayeler şeklinde gelişmeyecek de her biri ayrı, kendi başına bir macera olacak. Grafik roman tipi...

- Ya da büyük aşk kavgayla başlayacak, birbirini geberten ikili nihayetinde ortak bir kötülük için birleşip sonsuza dek dost olacak...

Gerçi öyle bile olsa Wonder Woman'ın devreye girişi gene arada bir gerginlik yaratabilir. :)


Bir de fuardan şöyle bir şey var millet:



Yine de keşke sen olaydın be reis:



Bir de yeri gelmişken... Dwayne Johnson durmadan Shazam ile ilgili görseller, laflar, lakırtılar paylaşıyor ama haaaala hangi karaktere göz koyduğunu öğrenemedik... Shazam mı, Black Adam mı..?



 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget