Comic Con Röportaj: Kevin Feige!


Comic Con Röportaj: Kevin Feige Marvel Sinematik Evreninin Geleceğini Anlatıyor


Bu senenin en çok beklenen filmini çekmenin ortasında olan ve tüm zamanların en çok filmlerinden birini çekecek olan biri için Kevin Feige oldukça rahat görünüyor. Muhtemelen günümüzün en çok şey vaad eden yapımcısı olan Feige 2000’ li yılların ortasından beri Marvel Sinematik Evrenini şekillendiriyor olmasının bu duruma etkisi var tabi. San Diego Comic Con H Paneli’nde Avengers: Age Of Ultron’ u sunduğu cana yakın kitlenin etkisi daha da büyük. Sunumdan önce birkaç soru yanıtlamayı kabul etti.

SuperHeroHype: Anladığım kadarıyla Joss Avengers’ a dahil olduğu zaman…
Feige: “Avengers 1.”
SHH: Evet, o filme bayağı dahil olmuştu.
Feige: Başta aklımızda yoktu ama sonra, çoğu filmde olduğu gibi, önümüzde neler olduğunu konuşurken aklımıza Ultron geldi. Joss ‘ Ne demek ne yapacağız? Ultron’ u yapacağız işte. ‘’ dedi. Ultron çizgi romanlarda çok defa belirdi, biz de bu konuda çok düşündük. 2. Evre de bitmeye çok yakın, bu yüzden Iron Man 3, Thor 2, Captain America 2 gibi filmlerle hep Avengers 2’ ye hazırlık yaptık.
SHH: Thanos’ u görecek miyiz? Guardians’ dan sonra gittikçe daha önemli bir karakter olacağını hissediyoruz.
Feige: Böyle hissetmenize sevindim. Avengers 2’ nin bir parçası olmayacak. Bence Thanos canı ne isterse onu yapıyor ve ne zaman ortaya çıkmak isterse o zaman çıkıyor, ona aksini söyleyemiyorsunuz. Ama Avengers 2 hala çekim aşamasında, yani hiçbir şey kesin değil. Guardians’ da Thanos, Avengers’ da olduğundan birazcık daha fazla var, esas kötü adamın Ronan olmasını istedik., Thanos ile çok zaman kaybetmek istemedik ama Ronan’ ın da arkasında birisi olduğunu göstermek istedik. Darth Vader’ ın arkasında İmparator olduğu gibi.
 
SHH: Karakterleri tamamen bilgisayarda yapıp tanınan sesleri kullanmak gibi bir trend var. Tanıtacak tonla karakteriniz var ama çok fazla oyuncunuz yok, nasıl oluyor?
Feige: Bunlar çoğunlukla teknolojiyi kullanmakla alakalı. Thanos sadece seslendirmeden oluşmuyor, Mark Ruffalo ve Hulk’ da olduğu gibi, yüzü de var. Thanos için böyle, Rocket ve Groot için böyle değil tabi. Bu işin kralı Andy Serkis’ dir ama bu yüzden ‘ Artık aktör bulmamıza gerek kalmadı. ‘ diyemezsiniz. Böyle olunca yüzünü kullanacağınız bir aktöre ihtiyacınız oluyor. James Spader sadece sesten fazlası. MoCap ile çekilen bütün sahnelerde setteydi. Bu yüzden Ultron hakkında bu kadar rahat davranabiliyoruz. Filmde bir sürü robot olacak, nasıl ayırt edilecekler? Joss Whedon yazacak, James Spader da oynayacak.

SHH: Bu kadar çok karakter tanıttıktan sonra hepsini etkileyecek bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? Secret Wars gibi mesela?
Feige: ‘’ Hepsinin ‘ Çılgın Çılgın Çılgın Çılgın Dünya Versiyonunu yapacak mısınız?‘’ Aramızda bunun şakasını çok yapıyoruz ama sanmıyorum. En fazla karakter rekorunu kıracağız diye insanları hayal kırıklığına uğratmak istemeyiz. Ama karakter ekledikçe bu karakterlerin başka filmlerde başka şekillerde ortaya çıkma ihtimalleri doğuyor.
SHH: Gelecek Marvel filmlerinin tarihlerini açıkladınız, bu filmler hakkında konuşabilir misin?
Feige: Hayır, yeni filmleri söyleyemem, üzgünüm. O tarihler sadece diğer stüdyoların işlerine bağlı bir liste. Avengers 3’ ü ne zaman çekeceğimizi bilmiyorum. Umarım üç yıl içinde çekeriz.
SHH: Devam filmleri ve yeni filmler dengesini nasıl kuruyorsunuz?
Feige: Önce var olan bir seriyi devam filmi ile yeni yerlere getiriyoruz, sonra yeni bir seri başlatıyoruz. Önümüzdeki sene Ant- man ve Avengers için olacağı gibi.  
SHH: WB ve FOX gibi, bir yerden sonra seriyi yeniden başlatmak yerine sürekli ilerlemeye çalışmak zor mu?
Feige: Serilerin birbirleriyle fazla çakışmaması yardımcı oluyor. Captain America ya da Avengers filmlerini tek başlarına da izleyebilirsiniz, bütünlük içinde de.

 SHH: Netflix karakterlerinin filmlere katılma olasılığı var mı?
Feige: Bunu daha konuşmadık, konuşmak için çok erken. Daredevil hala çekiliyor ama olaylar aynı evrende geçecek.
SHH: Yeni karakterler tanıtacağınız zaman karakteri nasıl seçiyorsunuz?
 Feige: Tamamen sinematik düşünmek gerekiyor. Guardians için, kozmik hikayelerin diğer tarafını görmek istediğimiz için seçtik. Ayrıca 10. Marvel Studios filmi olduğu için zamanı da gelmiş gibiydi. Sadece istekleri değerlendirseydik yaptığımız karakterlerin yarısını yapmamış olurduk.
SHH: İlk filmde Avengers 2 hakkında fikirler geliştirdiğiniz gibi, bu film sırasında da Avengers 3 fikirleri buldunuz mu?
Feige: Avengers 3 için birkaç fikrimiz var.
SHH: Aktörlerin birden fazla film için kontrat imzaladıklarını duyuyoruz? Artık böyle mi oluyor?
Feige: Genelde herkes 3 film için kontrat imzalıyor. 9- 12 falan çok nadir oluyor.

SHH: Guardians’ a bakış açınızı belirttin. Ant- Man ve Doctor Strange hakkında nasıl hissediyorsun?
Feige: Ant- Man bir soygun filmi, aynı zamanda öğrenci- öğretmen filmi. Strange ise daha klasik bir orijin hikayesi olacak. Doğaüstü olaylara giriş filmi rolünü üstlenecek. Alternatif boyut fikrini seviyoruz. Gerçekliğin yapısıyla oynamak.
SHH: Sürekli daha fazla film duyururken elinizdeki serileri nasıl yönetiyorsunuz?
Feige: Yılda üç film çıkarmaya çalışıyoruz. Önemli olan, filmleri ekibiniz hazır olduğu zaman çıkarmak.

SHH: Önümüzdeki filmlerde daha fazla kozmik karakter görecek miyiz?
Feige: Guardians tutarsa başka bir kozmik topluluğu perdeye getireceğiz. Onların da tuttuğuna karar verirsek bir tane daha.

Kaynak: SHH
 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget