Bryan Singer'ın "Olmayan" Superman Devam Filmi


Hepimizin bildiği ve pek hatırlamak istemediği bir Superman filmi var: Superman Returns. Elbette sevenler olmuştur fakat genel kanı bahsinin bile açılmaması yönündeydi. Peki, Bryan Singer buna bir de devam filmi çekmeye niyetliymiş aslında desek?


Tabi, bildiğiniz gibi Man of Steel'le her şeye sıfırdan başlamaya karar veren stüdyo, projeyi de iptal etmiş. Son yıllarda Tim Burton'ın iptal edilen Superman projesiyle beraber senaryosu az buçuk kulağımıza çalınan filmin Michael Anthony Jackson tarafından hazırlanmış 2 adet konsept tasarımı nette yerini buldu.




Bu tasarımlar Brainiac karakterine ait yani proje devam etseydi baş kötümüz kendisi olacaktı.

Peki, senaryo neydi aşağı yukarı?

Superman Returns filminde uzaya fırlatılan Luthor'un Kriptonit adası Dünya'nın yeni bir Ay'ı olur. Burası birden Dünya'yı "düzeltmek" için ortaya çıkan Brainiac'ın karargahı olur. İnsanlara ya doğru düzgün davranmalarını ya da yok olmaya hazırlanmalarını söyler. Bir nevi Dünya'nın sonu fikri.

Hikayenin sonuna doğru Brainiac bilincini Superman'in çocuğuna transfer eder. Sonrası da Superman'in çocuğundan nefret edenler için iyi biter.

2010 civarı hikayeyi internete sunan site şu an kapandığı için net bir hikaye sunamıyoruz. Ama şu kısa özet bile iyi ki stüdyo vazgeçmiş dedirtiyor.

Daha önce de Darren Aronofsky'nin gerçekleşmeyen Batman - Year One Projesinden bahsetmiştik.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget