Çizgi Roman Özel Bölümü: Doctor Who


Arkadaşlar merhaba. Bugün sizinle DOCTOR WHO konuşacağız. Ne demek yani bu? Ne alakası var? Şöyle ki, izleyenler bilir, her sene Doctor Who dizisi noel için özel bir bölüm yayınlar. Bu sene de geleneğini bozmadı ve güzel bir noel özel bölümü daha yayınladı. Ancak bu bölümde sevenlerini yerlerinde zıplatan bir takım ayrıntılar da vardı. Bu bölüme birçok çizgi roman göndermesi koyulmuştu. Bu yüzden öncelikle bölümün senaristine, daha sonra da bu yazı için iznini aldığım sevgili yönetimime teşekkürlerimi sunuyorum ve sizlere bu göndermeleri burada göstermek istiyorum. Buradan sonrasında artık bölümle ilgili spoiler da olacak, ona göre. Kahveler hazırsa...



1) Bölüm başında Doktor'un girdiği odanın sahibi Grant. Kendisi büyük bir çizgi roman hayranı. Neredeyse her kahramanı bir şekilde görebilirsiniz odasının duvarlarında, kapısında, yatak örtüsünde ve dahasında. Hepimizin içinde olmak istediği bir odaya sahip anlayacağınız.


2) Daha sonra Doktor'u muhtemelen bir Action Comics sayısına bakarken görüyoruz. Grant geldikten sonra ona, Clark Kent'i ve Superman'i gösterip ikisinin aynı kişi olduklarını söylüyor. Superman'e gözlük bile çizmiş! (Lois Lane de bunu Superman II filminde yapıyor.) Grant ise bunu herkesin bildiğini söylüyor. Doktor'un cevabı ise şu oluyor: "Lois Lane bilmiyor. Üstelik o bir gazeteci." Oldukça haklı.



3) Okumaya devam ediyor. Sırada Örümcek Adam var. Neden ona böyle dediklerini merak ediyor. Grant radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasını anlatıyor ve süper güçler kazandığını söylüyor. Doktor için bunlar radyasyon zehirlenmesinin sonuçları olan kusma, saç dökülmesi ve ölüm...

4) Grant'in dönüştüğü süper kahraman The Ghost, çoğunlukla Superman'e benzeyen bir karakter, izleyen herkes bunun farkına varmıştır. Dizinin baş yazarı Moffat bile açıkça, Superman: The Movie ve Superman II filmlerine göndermeler yapmak istediğini belirtmiş. The Ghost ile Superman karakterlerinin benzer olması, kostümlerinin göğüslerinde birer harf taşıyor olmaları, Superman ve Lois ilişkisinin benzerini, The Ghost ve Lucy karakterlerinde de görmemiz gibi bir sürü güzel gönderme ile dolu.


5) The Ghost karakteri ne kadar Superman karakteriyse, Grant karakteri de o kadar Peter Parker karakteriydi bölümde. The Ghost'un gerçek kimliğinin bir bebek bakıcısı olduğunu öğrenen Doktor'un ona karşı kullandığı, "Büyük güç büyük sorumluluk getirir." şeklindeki Ben Amca repliği bunun sadece ufak bir kanıtıdır. Görünüş olarak bile benzemektedir. Ayrıca bölümün en başında gördüğümüz Joe's Pizza, 2004'te çıkan Spiderman 2 filminde Peter Parker'ın çalıştığı pizza dükkanı ile aynı isme sahiptir.

6) Eh, tüm bunların içinde Batman'e dair de bir gönderme olmazsa olmazdı, değil mi? Karakteri canlandıran Justin Chatwin verdiği bir röportajda, imaj olarak kendine Michael Keaton'ın Batman'inini örnek gördüğünü söylemiş. The Ghost karakterinin repliklerini söylerken kullandığı imaj da aslında oldukça benziyor.


7) Son olarak Superman'in yaratıcıları olan Joe Shuster and Jerry Siegel'a yapılan gönderme ile sizlere veda etmek istiyorum. Açılış introsundan sonra ekrana gelen Daily Planet'a tamamen benzeyen Harmony Shoal içinde konuşan bölümden bir karakterimizin, basın mensuplarına soruları için Ms. Shuster ya da Ms. Siegel'a mail gönderebileceklerini söylemesi ufak ama güzel bir dokunuştu.

BONUS: Peter Capaldi verdiği bir röportajda kendisine sorulan, "Sizce Doktor'un favori süper kahramanı kim olurdu?" sorusuna, "Bence Doktor Strange konusunda tutucu davranırdı ve onun için "Benim görünüşümü çaldı!" diye düşünürdü. Ve bence Wonder Woman'i beğenirdi. Çünkü Lynda Carter oldukça komik. Ayrıca Adam West'in Batman'inini beğenirdi. Muhteşem bir companion olarak bulurdu onu." demiştir.

Bildiğiniz gibi Doctor Who'nun da çizgi romanları çıkıyor. Bunlarla ilgili bir şeyler istiyorsanız yönetime baskı yapmayı unutmayın!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget