İnceleme: Supergirl S02E01 - The Adventures of Supergirl


Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir inceleme başlığı ile, Supergil'ün ikinci sezonu ile karşınızdayız. Her bölümün ertesi günü buralarda bölüm hakkında sohbet için toplanacağız. Önce bölümde neler gördük, şöyle kısaca bir üstünden geçeceğiz. Sonra da aklımızda kalan noktaları masaya yatırıp, varsa gerekli tanıtımları yaparak yorumlayacağız. Eh bunlara dayanarak, bu sohbetlerimizin spoiler içerdiğini söylememe gerek yoktur sanırım. Geç kalan kahveleri ısmarlar, ona göre.

Bölüm Özeti: Bölüm, geçen sezonda bıraktığımız aile kutlamasından başlıyor. Ancak, daha sonra Kara'nın Dünya'ya gelirken kullandığı aracın aynısından olduğunu öğrendikleri bir cisim hızla şehrin üstüne alçalırken Kara ve Hank onu durdurmak için harekete geçiyorlar. İçinden kim mi çıkıyor, başka bir Kriptonlu daha!

Ertesi gün aynı ikiliyi bu sefer DEO'nun yeni karargahında görüyoruz. Artık yer altında değil, şehrin ortasında bir gökdelendeler. Buradan gece kurtardığımız Kriptonlu'nun yanına gidiyoruz. Kendisi hâlâ baygın durumda. Bu yüzden Winn'i bir şey öğrenebilir mi diye roketin yazılımını incelemek için çağırıyorlar. Yani Winn artık Kriptonca biliyor. Daha sonra Kara ve Alex'in yanına geçiyoruz. Anlaşılan Kara'nın bir "ilk buluşması" var ve bu yüzden Venture isimli yolcu uzay gemisinin fırlatılışını izleyemeyecek.



Kara da iş yerine dönüyor. Cat ile iş konuşmasını izliyoruz. Geçen sezonda ona istediği işi yapabileceğini söylemişti. Ancak Kara henüz kararsız. Bu yüzden Cat ona 48 saat daha veriyor. Buradan Kara ile birlikte evine geçiyoruz. İlk buluşmamız için Jimmy geliyor. O sırada Venture fırlatılışını izlemek için TV açılıyor ve o da ne?! Gemi fırlatıldıktan sonra motorlarından birinde arıza çıkıyor ve bozuluyor. Supergirl ise çok yola çıkmış oluyor. Ancak bu esnada Metropolis'e gidiyoruz. Biri, Perry White ile birlikte güzel bir telefon konuşmasında. Eh, kim olabilir? Clark Kent de Venture olayını fark ettikten sonra yola çıkıyor ve kuzeni ile birlikte gemiyi kurtarıyorlar. Ve beraber yeni Kriptonlu'muza bakmak için DEO karargahına dönüyorlar. Herkes Superman'i görmekten memnun, bir kişi hariç. Ve ikisinden başka bilen de yok gibi. Clark da yeni Kriptonlu'muzun kim olduğunu bilmiyor. Winn de henüz bir şey bulamamış ama onu getiren araç, "The Well of Stars" denilen bir yerden geçmiş ki bu geçiş yüzünden Kriptonlu'muz hiç yaşlanmamış.

Buradan sonra Venture olayına geri dönüyoruz. Hank sabotaj fikrini ortaya atıyor ve Clark da gazeteci kimliği ile bu konuyu araştırmaya gönüllü oluyor. Kara ile beraber CatCo'ya gidiyorlar. Öğreniyoruz ki patronumuz Cat, koyu bir Clark Kent hayranı. Bu sırada Alex de Venture'da bulunan tek boş koltuğun Lena Luthor'a ait olduğunu, kendisi Lex'in kız kardeşi, ve onun da gemiye gidişini son anda iptal ettiğini öğreniyor. Yani ilk şüphelimiz o oluyor. Ama biz izleyiciler bu esnada sabotajı aslen John Corben'in yaptığını öğreniyoruz. Ve anlaşılan kendisi Luthor soyadlı birinden emir alıyor. Onlardan da çok fazla yok.


Clark ve Kara, Lena'ya birkaç soru sormak üzerine şirkete gidiyorlar. Lena onlara gemiye binişini neden iptal ettiğini açıklıyor, anlaşılan şirket isminde bir değişiklik var ve ona ikinci bir şans vermeleri için geminin patlayan kısmının bilgilerini içeren bir flash drive veriyor. Bu esnada Alex de, Clark ve Hank arasındaki gerginliğin sebebini öğreniyor. Emerald Project isimli bir araştırmada, ki o günlerde Superman DEO ile birlikte çalışıyormuş, beraber kriptoniti keşfediyorlar. Clark yok edilmesini istiyor ancak Hank başka Kriptonlular'a karşın saklanmasını emrediyormuş. Konuşmanın sonunda Winn geliyor ve Venture'da gerçekleşen patlamanın Lena Luthor'a karşı olduğunu açıklıyor. Eh tam bu sırada da John Corben giriyor sahneye. Ancak Superman ve Supergirl, Lena'yı kurtarıyorlar. Günün geri kalanında bir tür Jimes ve Kara ayrılması görüyoruz.

Ertesi gün Lena Luthor, şirketin isim değişikliğini açıkladığı sırada John Corben birkaç patlama ile tekrar saldırıya geçiyor. Bombalardan biri LexCorp'ta patladığı için bina çökmeye başlıyor ancak Superman ve Supergirl binanın yıkılmasını engelliyorlar. Bu sırada Corben Lena'yı öldürecekken Alex araya girip onunla dövüşmeye başlıyor. Lena da bu fırsatla Corben'i arkasından vuruyor. Daha sonra saldırının haberi çıktığında, Lena bunun için Clark ve Kara'ya teşekkür ediyor. Lena'nın Kara'yı gazeteci sanması ona ilham veriyor ve Cat'e, Clark gibi bir gazeteci olmak istediğini söylüyor. Anlaşılan Cat, işin bu noktaya geleceğini çoktan biliyormuş. Bu arada Winn de resmi olarak DEO'da işe alınıyor ve Clark National City'de Kara ile biraz daha zaman geçirmenin iyi olabileceğine karar veriyor. Bölüm John Corben'in üzerinde yapılan bir deneyle bitiyor. Kendisini Metallo'ya çeviriyorlar.


Değerlendirme

Bölümün sanıyorum hepimizin en dikkat çekici noktası Superman'in gelişiydi. Ancak ondan önce, biraz da bölümle senkronize gitmek adına yeni Kriptonlu ile başlamak istiyorum. IMDb'de ismi Mon-El olarak yer alan karakterimizin soyadından da anladığımız gibi kendisi, şu an geliş şekline dayanarak bizimkilerin bir akrabası olabilir. Henüz nasıl bir etkisi olacağını bilmiyoruz diziye ancak Mon-El çizgi romanlardan gelen bir karakter. İsmi de çizgi romanlarda daha değişik bir biçimde veriliyor kendisine. Orijininde Mon-El'in gemisi Smallville'e düşüyor. Clark onu bulduğunda, geçmişi ile ilgili hiçbir şey hatırlamayan Mon-El'i Kriptonca konuştuğu için kendi gezegeninden sanıyor ve Dünya'ya düştüğü gün olan pazartesinden yola çıkarak Mon(Monday) ve kendi soyadı olan El ile isimlendiriyor. Ancak daha sonra Mon-El'in kriptonite karşı bir zayıflığı olmadığı öğreniliyor. Mon-El'in aslında kurşuna karşı zayıflığı olduğu ortaya çıkıyor. Bu deneyim sırasında da eski anılarını tekrar kazanıyor. Kendisi Daxam gezegeninden gelen biri. Ancak Clark kurşun etkisinin tersine çevrilemediğini gördüğünde Mon-El'i kurtarmak için bir tedavi bulana kadar onu Hayalet Bölge'ye götürüyor. Karakterin çizgi romanlarda yolculuğu devam ediyor ancak benim bahsedeceğim, en azından biraz bilmeniz adına bu kadar. Dizide kendisini nasıl dahil edecekler olaylara hep beraber göreceğiz.

Buradan Kara'nın kişiliği ile bölüm boyunca uğraşına geliyoruz. Clark gibi o da bir kişilik sürecinden geçiyor anlaşılan. Ancak bu sorunu ilk bölümden oldukça çözmüşler gibi geldi bana, siz ne dersiniz? Yapmak istediği işi buldu, James ile ilgili düşüncelerini düzene soktu ve Supergirl olarak da gayet yolunda bir hayatı var. Zaten geçen sezon Supergirl olmaktı mesele. Bu yüzden bu sezon Kara Denvers olmak adına başka zorluklardan da geçecek umarım. Dünyada Kriptonlu olmanın ne demek olduğunu biraz daha anlatabilirler umarım. İşin bu yönden yaklaşımı oldukça makul.


Ve evet, Dünyada dolaşan Kriptonlu sayısı bildiğimiz gibi iki(Mon-El?). Ve onların ikisi de artık bir arada. Clark Kent bir süre National City'de takılacak. Şahsen ben, ilk sezonda olması gereken şeyin ikinci sezona kadar bekletilmesine hâlâ kırgınım. Ancak anlaşılabilir bir durum, böyle gelişmesine de pek bir lafım yok. Çünkü karakterin diziye gelişini sevdim. Clark olarak sevdim ama. Superman olmamış ama Clark oldukça müthiş bence. Sakarlıkları, insanlara karşı davranışı, yüz ifadeleri ve replikleri ile Clark Kent'in dizide olduğunu hissettim. Ancak aynısını Superman için söyleyemiyorum. Ve bunu ilk fark ettiğim yer Hank ile olan olayı. Belki de tamamen yanlış bir izlenime kapılmışımdır Superman hakkında ama ben, kriptonit saklanmasına karşı bu kadar tepki vereceğine pek inanmıyorum. Daha sonra gelecek olanlar açısından savını doğru bulduğumu söylemek isterim ancak bu şekilde gelişmezdi bence Hank ve Superman arasındaki ilişki. Peki siz ne diyorsunuz, olmuş mu Superman? Ya Clark Kent? Bu arada kostümüne ve efektlerine bir şey söylemek istemiyorum. Bir diziden fazlasını beklemek hayal oluyor gördüğünüz gibi.

Eh, Superman gelirse eli boş gelmez, birkaç tanıdık da getirir. Onlardan biri de çok aşina olduğumuz Luthor soyadı. Lena Luthor çizgi romanlardan da tanıdığımız bir karakter. Ancak kendisi dizide evlat edinilmiş. Ve pek de Lexsever biri olduğu söylenemez göründüğü kadarıyla. Katie McGrath'ın seçilmesi aslında beni çok sevindirmişti. Ancak diziyi izlerken bu sevincim biraz kursağımda kaldı. Çünkü kendisi yüzünden bölüm boyunca Lena Luthor karakterinin kötü biri çıkmaması için dua ediyorum. Ve kendisinden oldukça umutluyum da. Şimdilik diziye nasıl bir dinamik katacağı konusunda oldukça fikirsiz bir şekilde bekliyorum. Ancak çok çılgın bir teori atmak istiyorum ortaya. Kendisini James ile birlikte görecek olursak hiç şaşırmayın. Lena'dan bahsettiğimize göre sıra John Corben'a gelmiş demektir. Yani Metallo'ya. Yine çizgi romanlardan gelen bir karakter daha. Karakterin hikayesi çizgi romanlarda birazcık karmaşık. Ortak özellikler var ama. Kriptonit kalp, metalik vücut gibi. Kendisi Smallville'de de vardı. Yani aslında Metallo, Superman'in düşmanı. Superman de bir yere gitmiyor zaten. Metallo'yu yaratan kişiler Cadmus'a bağlı. Cadmus bildiğiniz gibi hükümete bağlı bir proje. Superman'in de hükümetle çalışmamasının bir başka sebebi. Eminim dizide bu konuya değineceklerdir. O yüzden sabırsızlıkla bekliyorum.



Görüş


Dizinin ilk bölüm incelemesi böylece bitti. Genel olarak tatmin edici buldum ben. Bir sonraki bölümü merakla bekletecek kıvamdaydı. Umarım bu kıvamını bozmaz ve beklenenden fazlasını verebilir. Çünkü artık büyük adamlar sahada. Superman tatmin etmezse dizi çok şey kaybedebilir. Yaz siz ne diyorsunuz?
8.0
GÜZEL

Haftaya görüşmek üzere arkadaşlar. Siz kahvelerinizin son yudumlarını alırken ben de buraya dizide yer alan göndermeleri kısaca bırakayım.

  • Lena'nın drone saldırısı esnasında kurtarılan aileyi hatırlarsınız. Kendileri Gotham'dan geliyorlarmış ve ailenin babası bundan oldukça pişman gözüküyordu. Gotham'da tam olarak ne yaşadılar çok merak ediyorum.
  • Cat'in yeni asistanı ile tanıştınız. Bayan Teschmacher ismi bir yerden tanıdık geliyor mu peki? Kendisi, Superman: The Movie ve Superman II filmlerinde Lex'in asistanının ismiydi.

  • Lena helikoptere binerken bundan pek fazla hoşlanmamıştı, değil mi? En güvenli seyahat yolu olduğundan bahsediyordu. Kullandığı replik("Statistically speaking, of course, it's still the safest way to travel.") Superman: The Movie filminden alınma.
  • Bölümün ismi de zaten alışık olduğumuz üzere Superman'in birçok serisinden tanıdık gelmiştir. Geçen Ocak ayından başlayarak aynı isimde 13 bölümlük, diziyle uyumlu dijital bir çizgi roman serisi daha çıkmıştı.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget