İnceleme: Luke Cage S01E03 - Who's Gonna Take the Weight?





İkinci bölümde aksiyonu bir anda arttırdıktan sonra Luke Cage bu bölümde Cottonmouth'a darbeleri arka arkaya vuruyor! Luke Cage incelemelerimizi takip edenler bilir, her bölümün adı bir şarkıdan alınmış. Şarkı aşağıda, bölüm incelemesi onun da aşağısında!


Değerlendirme

Luke Cage sadece kas ve zarar görmeyen deriden ibaret değilmiş. Cottonmouth'u istediği takdirde bir bölümde indirebileceğinin dizinin senaristleri de dahil herkes farkında. Tek sorun bunu biraz uzatacak olmaları. Çünkü Luke savaşa direkt kralı indirmek için değil, elindeki her şeyi alıp onu yalnız bırakmak için başladı. Sezon 13 bölüm sürüyor, bu mesele kaç bölüm daha kendisini izlettirir? 2 mi? O civarlarda işte. Cottonmouth'un sahnelerini izlemek keyifli, en azından bana Luke'un monologlarından daha çok keyif veriyor. Giyimine, mekanına, geleneklerine özen gösteren klas kötülere her zaman sempati duymuşumdur. Bu klas da bir yere kadar ama, bir noktadan sonra insan Kilgrave'in acımasızlığını, Joker'in anarşisini görmek istiyor.

Anarşiden bir parçayı bölümün sonunda dükkana bazuka atılmasıyla birazcık aldık gerçi. İki bölümdür beklenmedik olaylarla bolca sürpriz yaşıyoruz. Büyük ihtimalle Cottonmouth'un süresi kısıtlı olduğu ve sezonun sonunu çıkaramayacağı için diziye Domingo adlı bir abi giriş yaptı. Savaş ilan etti bir de. Aynı Narcos'taki Cali Cartel'in yeni sezonun kötüsü olacağı gibi. Kötü demişken bu bölüm Shades'i göremedik, belki Diamondback ile geri döner?

Luke'un Fort Know'a baskın sahnesi Daredevil vari değil miydi? Evet belki mükemmel bir şekilde tek sekansta gösterilen bir dövüş sahnesi yoktu. Luke Cage'in güzelliği de burada ama. Silah kullanmaya veya dövüş sanatlarında usta olmaya ihtiyacı yok. Belli bir dövüş stili bile yok. Önüne geleni oradan oraya vurup elinin tersiyle tokat atıyor adam. O yüzden ağzını açık bırakacak dövüş sahneleri beklemeyin.


Bir önceki bölümün incelemesinde yazmıştım, Misty Knight'ın partneri Rafael Scarfe, zamanında kendisinin işlediği bir cinayetin suçunu Daredevil'a atmaya çalışmıştı ve Misty Knight gerçekleri öğrenmişti. O yüzden Scarfe'nin bu bölümde yaptığı çok da beklenmedik değildi. Chico da silah satışını basıp, Cottonmouth'un 500 bin dolarıyla kaçtıktan sonra fazla bile yaşadı. Tek şansı Pops'ın hayatta olup korumasıydı, o da olmayınca ölümü kaçınılmaz oldu.

Genel olarak dizi ve filmlerdeki ''Benim yakınımda olan herkes tehlikede, onlardan uzaklaşmalıyım.'' tribini bilirsiniz. Luke'un da mutlaka bu tribe girmesi lazım. Misty Knight dışında adam ilk bölümden beri kimle diyalog kurduysa öldü neredeyse. Luke'a sanki gereğinden fazla drama yüklüyorlarmış gibi bir durum var. Tamam çizgilerini geçmesi için uçuruma doğru sürükle fakat uçurumdan aşağı da atma.

Size de öyle geldi mi bilemiyorum fakat Mariah Dillard sürekli farklı bir şeritte gidiyor. İlk bölümde çocuklarla vakit geçirdikten sonra elini dezenfekte etmesi olumlu yönde bir mesaj vermemişti, bu bölümde ise Harlem diye ölüp bitmesi, kamu spotu gibi konuşması bende ''Ne ayaksın sen ya?'' sorusunu sordurttu. Konu para olunca Cottonmouth'un gereken her şeyi yapmasını ama detayları ona söylememesini istiyor, para söz konusu değilken ise melek ayaklarında.

Harlem's Paradise'ın sahnesinde bu bölüm Charles Bradley yer aldı!

Görüş


Sonunda Luke ilk adımı atıp savaşı başlattı. Cottonmouth'un elindeki her şeyi alma stratejisi bana izleyiciyi birkaç bölüm oyalamak içinmiş gibi geliyor, yolun sonu Diamondback ya da Domingo olacakmış gibi bir durum var.
7.0
GÜZEL


Çizgi Roman Göndermeleri

Henry Hunter: Pops'ın gerçek adını öğrendik fakat Marvel çizgi romanlarında bu isimde bir karakter yer almıyor.

Trayvon Martin: 2012 yılında ABD'de bir site bekçisi siyahi Trayvon Martin'i silahıyla vurarak öldürdü. Sorun ise Martin'in üzerinden sadece abur cubur çıkması. Daha da büyük sorun suçlu George Zimmerman'ın salıverilmesiydi. Trayvon Martin'in üzerinde Luke'un bu bölümde giydiği renkte ve tipte bir hırka vardı. Luke'un kollarını açıp ''Gelin!' işareti yapması siyahi toplumuna mükemmel bir gönderme.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget