İnceleme: The Flash S03E01: Flashpoint


Öncelikli Not: Flash, Arrow, Supergirl ve Legends of Tomorrow dörtlüsü bir aksilikleri olmadığı müddetçe bu kısa formatta incelenecek.

"Now who is the villain, Flash? NOW WHO IS THE VILLAIN!?"

Bölümün Konusu:

Barry Allen, annesini Reverse-Flash'tan kurtardıktan sonra zaman çizgisini değiştirmiştir. Reverse-Flash'ı bir hücrede hapsederken yeni hayatına alışmaya da çalışmaktadır. Kendisini hiç tanımayan Iris ile ilişki kurmayı denerken Kid Flash isminde birisinin Rival isminde bir başka koşucuyla savaştığını görür. Yardıma gider ancak müdahale etmez. Zamanla gücünü kullandıkça kendi hatıralarının silinmeye başladığını öğrenir ve birbirlerinden habersiz Cisco ile Caitlin'i de bularak zaman çizgisini yeniden düzenlemek için harekete geçer. Yardım için kapısını çalacağı kişi ise Reverse-Flash'tır.

Artıları

  • Reverse Flash! O kadar sağlam bir kötü adam oldu ki bu bölümde, Harrison Wells'in tipinde boşuna bekletmişiz biz bu arkadaşı. Matt Letscher kesinlikle ortalığı dağıttı geçti. Belki de ilk iki sezonda görmediğimiz kadar karanlık bir Reverse-Flash gördük. Üstelik, Flash'ı öldüremiyor olması çok daha ilginç bir karakter yapıyor onu her seferinde. Tek kelimeyle mükemmeldi. Kendisini buradan sonra büyük ihtimalle Legends of Tomorrow'da izleyeceğiz.
  • "I need you to kill my mother" (Annemi öldürmen gerekiyor)
  • Wally'nin Kid Flash'ı. Geçtiğimiz sezon Wally hepimize biraz tutuk birisi gibi gelmişti ancak bu bölümde Kid Flash kostümünü giydiğinde gerçekten de bize çizgi romanlardaki Wally tadını çok güzel bir şekilde verdi. Çenesi daha da düştü, kavga sırasında biraz daha kendi kafasında, düşük bir çeneyle hareket etti. Bu yüzden karakterin özünü güzel yansıtabildiğini düşünüyorum.
  • Caitlin'in sevimliliği <3

Eksileri

  • Flashpoint çok ama çok kısa sürdü. Sadece 1 bölüm müydü yani? Hani 4 dizi arasında bir crossover olacaktı? Tamam hala etkilerini göreceğiz de, Barry'i 4 dizide de bir koştursaydınız arkadaş. En hakkı verilmemiş uyarlamalar arasına girecek eğer diğer dizilerde etkisini görmezsek. Gerçekten çok ama çok kısa bir şey izledik.
  • Wally'nin kostümü. Tamam, anladık, Barry ve Reverse-Flash'ın kostümünün bir varyasyonu olarak ürettiniz ama bu kostümün niye boynu yok? Biz Kid Flash diye her bölüm cosplay yapmış Muammer Güler mi izleyeceğiz?
  • Her ne kadar bir süper kahramanla yaşıyor olsalar da Barry'nin alternatif zaman çizgisi hikayesine Iris, Cisco, Caitlin ve Wally'nin bu kadar kolay inanması sadece tembel bir yazarlık. Her gün mü oluyor bu olaylar yine?
  • Grant Gustin'i seviyorum ancak hafızasının silindiği sahnelerdeki oyunculuğu gerçekten de hiç çaba göstermiyormuş gibiydi. Bundan daha iyisini yapabilirsin Grant!

Göndermeler

  • Flashpoint: Sanki bilmiyormuşsunuz gibi söyleyelim yine de. Bahsi geçen Flashpoint hikayesinde, annesini kurtarmak için geçmişe giden Barry bütün zaman çizgisini değiştirir ve yeni bir gerçekliğe uyanır. Hafızası silinmeye başladığında da Batman'den yardım istemeye koşar. Oh, bu arada Batman de Bruce değil, babası Thomas Wayne'dir.
  • Julio Mendez: Bu yeni evrende polis şefimiz ana evrendeki Singh değil, Julio Mendez. Bu arkadaş çizgi romanlardan değil ancak Mendez'i oynayan Alex Desert, 90lardaki Flash dizisinde de aynı rolde, Julio Mendez rolünde yer almıştı. Ama o dizide Barry'nin kankasıydı.
  • Rival: Aslına bakarsanız Rival bir Jay Garrick düşmanı. Flash çizgi romanlarında sadece Altın Çağ sayılarında gözükmüş birisiydi. Jay'in üniversitesinde bir profesör olan Edward Clariss isimli kişi, Garrick'e güç veren şeyleri kendi üzerinde Velocity 9 ile deniyordu ve benzer sonuçları alıyordu. 2000lerde yeniden ortaya çıkmıştı ama saf bir enerjiydi ve Max Mercury'nin bedenini kullanıyordu. Daha sonra zamanın içinde belirsiz bir yerde kayboldu ve bir daha haber alınamadı. 15 yıldır hiçbir çizgi romanda görmedik kendisini.
  • Kid Flash: Barry, Flash olarak sokaklarda koşturduğunda aynı kazaya uğrayan Wally West, bu tepesi açık sarı kostümü giyerek Barry'le beraber suça karşı savaştı. Wally'nin nasıl güç kazandığını merak ediyorsanız Mark Waid'in yazdığı Born to Run serisini okuyun.
  • "Ne bekliyordun, bir kale mi?": Wally, bunu Barry'e söylüyordu. Tabii ki gönderme yaptığı yer Superman'in Yalnızlık Kalesi (Fortress of Solitude).
  • Barry-Iris İlişkisi: İkisinin de birbirleri olmadan kendilerini boşlukta hissetmeleri ve birbirlerine çekilmeleri, çizgi romanlardaki "koşucular, hayatlarının aşklarını pusula olarak görürler" şeklindeki sevimli mantığın bir uyarlaması.
  • Big Belly Burger: Barry, Eobard'a yemeği buradan getiriyordu. Eh, hatırlarsınız, Reverse-Flash Harrison Wells'in en sevdiği yerdi. Barry gerçekten de güzel bir gardiyan.
  • S01E01: Bölüm, dizinin ilk bölümüne bir göndermeyle bitti. Cisco zaten, Rival hortum çıkardığında bir Weather Wizard ismi geçirdi, tıpkı 1. bölümde olduğu gibi, Flash'ın karşısında hortum çıkaran kötü adamı Joe sırtından vurdu.
  • Doctor Alchemy: Bu sezonki kötü adamlarımızdan. Haftaya biraz daha net göreceğiz, onu o zamana saklayalım.

Görüş


Flashpoint ismini duyduğumuzdan beri beklediğimiz bölüm bu değildi. Çok daha fazla imkan varken hemen hemen hiçbirini kullanmayarak Flash bizi yeni sezona biraz boynu bükük başlattı. Ancak Reverse-Flash, mükemmel bir geri dönüş yakalayarak bölümün kalitesini tek başına yükseltti.
6.0
ORTALAMA

S03E02: Paradox Fragmanı:


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget