İnceleme: Wonder Woman #7


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 28.09.2016
İçerdiği Sayı: Wonder Woman #7
Hikaye: Lies Part Four
Yazar: Greg Rucka
Çizer: Liam Sharp
Yayıncı: DC Comics[/update]
Wonder Woman'ın iki parçalı hikayesinden 2.si ve günümüzde geçen Lies macerasında geçtiğimiz sayılarda Diana, amazonları bulamamış, onları ararken Cheetah ile karşılaşmış ve ondan yardım istemiş, ancak yaşadığı ormandaki bir tanrının ve Cadullo isimli bir diktatörün ortadan kalkması karşılığında yardım edebileceğini söylemişti. Birlikte bunları aramaya giderlerken öte yandan Steve Trevor ve adamları, Cadullo'yu yakalamaya gelmişken yakalanmışlar ve Wonder Woman, tutsakların yanına gelmeyi başarsa da Cadullo, Steve Trevor'un bedenini tanrısının yerleşebilmesi için kurban etmek üzereydi.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya, Wonder Woman'ın, Cadulo tarafından kaçırılan küçük kızları ve Steve'in ekibini kurtarmasıyla başlıyoruz. Daha sonra ekibe, kızları güvenli bir yere götürmesini söyleyen Diana, Cheetah ile birlikte Cadulo'yu ve dolayısıyla ormanın kötücül tanrısı Uzkartaga'yı aramaya gidiyor. Bu sırada Cheetah'nın nasıl bu hale geldiğini öğreniyoruz. Uzkartaga, kendisine seçtiği kadınlardan birisini gelini olarak atıyormuş ve ona uzun bir yaşam ve güç vererek ormanının koruyucusu yapıyormuş. Deborah Ann diye bildiğimiz genç kadın da böylece Cheetah olmuş. Öte tarafta Cadulo, Uzkartaga'yı canlandırıp Steve Trevor'un vücuduna aktaracakken Wonder Woman atlayıp yeni oluşmaya başlamış tanrıyı pataklamaya başlıyor. Tanrı, Wonder Woman'ın ülkesini bulmasına yardım edeceğini söylese de Diana, bunun yalan olduğunu anlıyor ve tanrının kandırmaya çalıştığı Cheetah'yı da uyarıyor. Birlikte doğruluk kemendini canavara bağlayıp zapt ederek ortadan kaldırıyorlar. Steve ve Diana birbirlerine sarılırlarken, Diana'nın gözleri Cheetah'ya gidiyor. Uzkartaga ortadan kalkınca Cheetah'nın üzerindeki lanetin de kalkmış olduğunu görüyor ve sayı bitiyor. [/error]



Görüş


Wonder Woman dergisinin ilk hikayesi olan Lies'ı bitirmiş olduk bu sayıyla birlikte. Sonraki sayıda Cheetah'nın geçmişini göreceğiz. Daha sonra da Wonder Woman, Themyscira'yı aramaya çıkacak. Bu 4 sayılık hikayede, daha önce Greg Rucka'dan tam olarak beklediğim Wonder Woman serisinin bu olmadığını söylemiştim. Bu konuda hala ısrarlıyım. Rucka, bu seride gerçekten daha iyi bir iş çıkarabilirdi. Kötü adamımızın gelişimini doğru düzgün göremedik. Uzkartaga isimli tanrı, derginin son kısmında ortaya çıkıyor ve her şey bir anda birbirlerine sıkışıyor. Bu yüzden kötü adamımızın yeterince işlenmediğini düşünmekteyim. Öte yandan Rucka, Cheetah konusunda bu 4 sayıda gerçekten de mükemmel bir iş çıkardı. Şöyle düşünün, Superman bir uzaylı, korkunç güçlü, baş düşmanı Lex Luthor, güçleri olmayan bir dünyalı. Batman kuralcı ve korkunç derecede ciddi, baş düşmanı Joker rastgele ve acı bir mizah anlayışı sahibi. Ancak iş Wonder Woman'a ve baş düşmanı Cheetah'ya gelince, bugüne kadar ikisini bu kadar düşman yapan şeyin ne olduğunu anlayamıyordunuz. En azından ben anlayamadım. Rucka, bu 4 sayıda bize, Cheetah ve Wonder Woman'ın birbirlerinin zıttı değil, aslında bakarsanız birbirlerinin aynısı iki karakter olduğunu gösterdi. İkisi de muhteşem birer savaşçı, ikisi de aklı başında, oldukça zeki kadınlar. İkisi de mitolojik olarak benzer güçlere sahipler. Peki, Deborah Ann ve Diana'yı birbirlerinden ayıran şey ne? Bir yalan. Uzkartaga, Deborah Ann'i kandırdı ve aklını bozdu. Ancak Diana'ya yalan söylediğinde Wonder Woman inanmadı. Birbirlerinin aynısı olan bu iki karakter, sadece tek bir yalanın ortaya çıkardığı bir ayrılıkla birbirlerine düşman olmuşlar. Şimdi o yalan da ortadan kalktı. Gerçekten de Cheetah'nın bundan sonraki yolculuğunu büyük bir merakla bekliyor olacağım. 
8.0
HARİKA

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget